facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πνιγμός βρέφους

Ερώτηση από Katybmommy (19.01.2020)

“Καλησπέρα,
σήμερα το βρέφος μου είναι 2.5 μηνών, πνίγηκε μόνο του καθόταν στο ριλαξ μετά από λόξυγγα και έβγαζε ένα περίεργο ήχο ωστόσο την πήρα αγκαλιά την γύρισα μπρούμυτα και συνήλθε κλαίγοντας. Αν δεν ήμουν εκεί ή αν κοιμόμασταν και δεν την άκουγα θα είχε συνέλθει μόνη της; Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι χειρότερο με τον πνιγμό ή μπορούν να συνέρχονται μόνα τους; Ευχαριστώ πολύ ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

λυπάμαι πολύ που περάσατε αυτή την τρομακτική εμπειρία, η οποία δεν είναι σπάνια ανάμεσα στους γονείς. Σάς προτείνω να γίνει ένας έλεγχος στο παιδί απο τον παιδίατρό σας, και εφόσον κάτι τέτοιο επαναληφθεί, ένας πιο εκτεταμένος έλεγχος.

Σε κάθε περίπτωση το μωράκι σας πρέπει να το αφήνετε ανάσκελα σε άδεια κούνια - όχι στο πλάι, όχι μπρούμυτα, όχι με σφήνες κλπ. Όχι σεντόνια, όχι κουβέρτες, όχι μαξιλάρια, όχι παιχνίδια. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες ασφαλείας για την κούνια για τον πρώτο χρόνο της ζωής.

Συμπληρωματικά να σάς πω και αυτό: όταν απευθύνετε ερώτηση σε γιατρό ξεκινώντας με τις λέξεις "υπάρχει περίπτωση να..." η απάντηση είναι πάντα ναι. Καλώς ή κακώς, όλα είναι πιθανά στην ιατρική και κανείς, με καμία μέθοδο, δεν μπορεί να σάς εξασφαλίσει 100% για το μέλλον. Η γονεϊκότητα είναι σύμφυτη με την αγωνία για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού. Βλέποντας την αγωνία σας πάντως, πιστεύω οτι θα κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για το παιδί σας - άρα απο αυτή την έννοια, το μωράκι σας είναι σε πολύ καλά χέρια.

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.