facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πετσάκι βρέφους 3 μηνών

Ερώτηση από Κυριακού (02.02.2020)

“Καλησπερα,
Το αγοράκι μου είναι 3 μηνών και μας έχει πει ο παιδίατρος κάθε φορά που κάνουμε μπάνιο να το πλένω και να το ανοίγω κάπως για να το καθαρίσω. Σήμερα έτσι όπως το "κατέβασα" απαλά ερεθίστικε Όταν ακούμπησα το χεράκι μου είχε λίγο αιματάκι όπως είναι η γρατζουνιά του έβαλα betadine.”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για την "αγανάκτηση", δεν απευθύνομαι όμως σε εσάς προσωπικά.

Το επαναλαμβάνω πολύ συχνά - μην κάνετε καμία προσπάθεια διάνοιξης του πέους, ούτε στο μπάνιο, ούτε πουθενά. Παρότι είναι λογικό όταν πλένετε το παιδί σας να κάνετε μια μικρότατη έλξη της ακροποσθίας χωρίς ποτέ να πιέζετε περισσότερο, αυτή η οδηγία είναι από δύσκολη έως αδύνατη για τους περισσότερους γονείς. Δεν κάνετε κάτι λάθος - απλά δεν έχετε την αίσθηση και εκπαίδευση που έχει ένας επαγγελματίας υγείας όταν κάνει την ίδια κίνηση. Ως εκ τούτου δεν συμβουλεύω ποτέ να γίνεται έλξη - όταν προκύψει τραυματισμός τα πράγματα χειροτερεύουν στο μέλλον, καθώς είναι πιο πιθανό να αυξηθούν οι συμφύσεις και να μετατρέψουμε την φυσιολογική φίμωση, σε παθολογική.

Εν ολίγοις, μόνο ηπιότατοι χειρισμοί, και αν αυτό είναι δύσκολο (που είναι με το νερό στο μπάνιο!) αποφύγετε εντελώς την έλξη της ακροποσθίας. Είστε τυχεροί γιατί ο τραυματισμός που περιγράφετε μπορεί να είναι μικρός - τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, καθώς έχουμε δει και περιστατικά παραφίμωσης μετά απο έλξη απο γονέα (μια κατάσταση επικίνδυνη για την ακεραιότητα του πέους).

Θερμή παράκληση, μην πειράζετε το βρεφικό πέος (που φυσιολογικά έχει φίμωση). Αν χρειαστεί, θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει ένας παιδοχειρουργός (όχι παιδίατρος, όχι νοσηλευτής, όχι η γιαγιά και ο παππούς, όχι εσείς - ένας παιδοχειρουργός).

Με εκτίμηση,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.