facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Περιεδρικό απόστημα και εμβόλια

Ερώτηση από Ιωάννα (2.6.2015)

“ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΜΒΟΛΙΑΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 7 ΜΗΝΩΝ, ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟ INFANRIX HEFA KAI ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΟΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ, (ΤΩΡΑ 2,5 ΕΤΩΝ) ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 18 ΜΗΝΩΝ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, 10 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Α ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΚΤΛ. ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΘΗΛΑΣΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΧΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΔΥΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ; ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑ Π.”

Απάντηση από παιδίατρο (5.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

καμία από τις ατυχείς περιπέτειες των μικρών σας δεν σχετίζεται (για την ακρίβεια, δεν μπορεί να σχετίζεται) με κανένα εμβόλιο. Πιστεύω πως αποτελούν συμπτώσεις. Ιδιαιτέρως δε για το περιεδρικό απόστημα σε ένα τόσο μικρό παιδί, πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για πιθανή ανοσοανεπάρκεια στο παιδί, ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Το δε αιφνίδιο εξάνθημα είναι μια εξαιρετικά συχνή παιδική ασθένεια η οποία δεν επηρεάζει σε τίποτα τα μικρά παιδιά. Σάς προτείνω να συνεχίσετε κανονικά τους εμβολιασμούς των παιδιών σας σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Το να αποδώσετε καταστάσεις όπως ένα περιεδρικό απόστημα στα εμβόλια σάς απομακρύνει από το να αναζητήσετε άλλες πολύ πιθανότερες (και εξαιρετικά σοβαρότερες) αιτίες.

Καθώς δεν γνωρίζω τα της ομοιοπαθητικής θεωρώ πως δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω θετικά ή αρνητικά τα όσα λέγονται από τους ομοιοπαθητικούς. Κατά τον ίδιο τρόπο, θεωρώ πως καλό είναι οι ομοιοπαθητικοί να μην "σχολιάζουν", πολλώ δε μάλλον απαξιώνουν, τα της κλασικής ιατρικής. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.