facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Περίμετρος κεφαλής σταθερή

Ερώτηση από Mika (11.04.2020)

Γιατρέ θα ήθελα την άποψη σας. Ο γιος μου είναι δύο μηνών, στην τελευταία επίσκεψη του παιδιάτρου διαπιστώσαμε ότι η περίμετρος κεφαλής έχει μειωθεί κατά 0.2cm σε σχέση με την 32 ημέρα που τον είχαμε ξανά μετρήσει. Την μέτρηση μας την έκανε καινούριος παιδίατρος. Μου κάνει εντύπωση γιατί στις προηγούμενες μετρήσεις η περίμετρος κεφαλής αυξανόταν συνεχώς, 6η ημέρα 35.3, 14η ημέρα 36,8, 19η ημέρα 37, 32η ημέρα 39, 60η ημέρα 38,8. Επίσης ο νέος γιατρός μας ανέφερε ότι το άνοιγμα του ποδιού από τα γόνατα και κάτω θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο αν και βάσει των υπολοίπων δειγμάτων που έχει για το παιδί δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το τελευταίο. Τέλος ενώ όλες τις υπόλοιπες βδομάδες έπαιρνε πάνω από 200 γραμμάρια την εβδομάδα, αυτήν πήρε μόνο 135. Θα πρέπει να ανησυχώ για το ότι δεν αυξήθηκε η περίμετρος κεφαλής, δείχνει κάποια επιβράδυνση στην ανάπτυξη του;

Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (13.04.2020)

 

Αγαπητή μητέρα,

Η περίμετρος κεφαλής δεν μικραίνει αλλά αλλάζει ο άνθρωπος που την μετράει. Ο σωστός τρόπος μέτρησης είναι τρεις διαδοχικές φορές και κρατάμε την μεγαλύτερη. Ειδικα αν η μετρηση μας δεν ταιριάζει με τις προηγούμενες (πχ την βγάζουμε... μικρότερη) τότε πρέπει να είμαστε τυπικοί.

Η αλλαγή της ζυγαριάς αλλά και η αλλαγή γιατρού θα επηρεάσει τον τρόπο μέτρησης. Ελπίζω να αναφέρεστε σε μετρήσεις στο ιατρείο καθώς οι μετρήσεις στο σπίτι ή από μη ειδικούς δεν αξιολογείται.

Το παιδί σας όσο μεγαλώνει θα παίρνει λιγότερο βάρος ανά μονάδα χρόνου. Αυτός είναι και ο λογος που κανονικά τα παιδιά μετριούνται ανά δύο μήνες αρχικά και μετά ανά τρεις κλπ.

Η συμβουλή μου είναι να μην ασχολείστε καθόλου με νούμερα και να επιτρέψετε στον γιατρό σας να ασχοληθεί με αυτα. Αν δει κάτι θα σας το πει πιστεύω. Όσο για το άνοιγμα των ποδιών που γράφετε, ομολογώ ότι δεν ξέρω σε τι αναφέρεστε.

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.