facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πίνει μόνο γάλα...

Ερώτηση από Νίκη (27.7.2019)

“Το αγοράκι μου είναι τεσσάρων. Μέχρι τα 2 έτρωγε τα πάντα (αλεσμένα) και μόλις είχε αρχίσει να μασουλάει μπισκότα... Μετά από κάποιες απανωτές ιώσεις με πονόλαιμο μείωσε τη στέρεη τροφή κ αύξησε το γάλα. Μέχρι που έκοψε τελείως το φαγητό και μέχρι σήμερα πίνει μόνο γάλα. Αρνείται κατηγορηματικά να δοκιμάσει το οτιδήποτε. Η ανάπτυξη του είναι σε όλα φυσιολογική. Ο παιδίατρος μου λέει ότι είναι χειριστικός και να τον αφήσω νηστικό...Το δοκίμασα...μόνο γκρίνια κ πείνα υπήρξε...Ποια η γνώμη σας; Έχετε ξανακούσει κάτι ανάλογο; Πρέπει να απευθυνθώ σε κάποια άλλη ειδικότητα;”

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2019)

Αγαπητή μητέρα,

χωρίς να γνωρίζω εσάς και την οικογένειά σας διαισθάνομαι πως ο παιδίατρός σας σας έδωσε "καλή" συμβουλή -- εφόσον το φαγητό γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της ανεξαρτησίας, το να "νικήσετε" το παιδί είναι μάλλον απίθανο, οπότε θα πρέπει κάπως να επιβληθείτε χωρίς να καταλάβει ότι τού επιβάλλεστε.

Ασφαλώς έχετε να αντιμετωπίσετε 2 σημαντικά λάθη -- πρώτον, ότι το παιδί έπαιρνε αλεσμένα ως τα 2 έτη (τα αλεσμένα πρέπει να διακόπτονται περί τους 12 μήνες, ή καμιά φορά και νωρίτερα), και δεύτερον, ότι επιστρέψατε στο γάλα όταν το παιδί δεν έτρωγε. Αυτά τα δύο σφάλματα θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα, και αν υποθέτω σωστά ότι χρησιμοποιείτε ακόμα μπιμπερό, ακόμα περισσότερο.

Θα χρειαστεί να συζητήσετε εκτενώς με τον παιδίατρό σας. Το πρόβλημα δεν θα υποχωρήσει εύκολα, αν πίνει τόσο καιρό τόσο πολύ γάλα χρειάζεται σίγουρα εξετάσεις (το γάλα δεν επαρκεί και μπορεί να έχει διάφορες ελλείψεις), και από εκεί και πέρα ιδιαίτερη αντιμετώπιση ώστε να λυθεί μέσα σε κάποιο διάστημα το πρόβλημα (μήνες).

Και με όλη την αγάπη να σας πω πως εφόσον μιλάμε για υγιές παιδί κατά τα άλλα, το πρόβλημα δεν είναι ποτέ στο παιδί, αλλά πάντα στους γονείς. Θα χρειαστεί να αλλάξετε κι εσείς πολύ.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.