facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πίνει αρκετό γάλα; Μπορούμε να μεγαλώνουμε τις θηλές στο μπιμπερό;

Ερώτηση από Βάλια (26.3.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα μωράκι 2 μηνών το οποίο παίρνει βάρος κανονικά, ζυγίζει 4.800 και γεννήθηκε 2.910. Πίνει 90 γραμμάρια γάλα ανά τρίωρο αν και κάποιες φορές θα τον πιέσω και άλλες θα πιει 120γρ. Στα 50-60 γρ. θα σταματήσει να ρευτεί και συνεχίζει μετά, άλλοτε βέβαια θα πιει το υπόλοιπο μετά από μισή ώρα. Τη νύχτα ξυπνάει ανά τρίωρο με τετράωρο αλλά θα πιει μόνο 50 γραμμάρια και τον παίρνει ο ύπνος. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να πίνει 720 γρ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιει 600 γρ τότε θα παίρνει βάρος;  Και επίσης πότε μεγαλώνουμε τη θηλή του μπιμπερό; Μεγάλωσα τις θηλές σιλικόνης με το μηχάνημα λίγο βέβαια αλλά κρουβεται και κάποιες φορές γυρνάει το κεφάλι του προς το στήθος μου όταν τον ταΐζω αφού πιει δύο γουλιές και μετά πάλι το ίδιο. Πότε πρέπει να μεγαλώνουμε τις θηλές; Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να έχει πιει το γάλα του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (26.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

συμβουλές τέτοιου τύπου ειδικά για ένα παιδί που δεν έχω εξετάσει ποτέ, λυπάμαι πολύ αλλά είναι αδύνατον να δοθούν. Ακόμα και αν δοκίμαζα να δώσω μια απάντηση αυτή θα ήταν γενική και δεν θα ταίριαζε απαραίτητα στο παιδί σας. Καθώς μού αναφέρετε πως έχετε παιδίατρο, σάς παραπέμπω σε εκείνον για όλες σας τις ερωτήσεις. 

Σημειώστε μόνο πως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να επιδράτε στις θηλές των μπιμπερό.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.