facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πήρα σπίτι το πρόωρο μωρό μου και τρώει πολύ.

Ερώτηση από Έλενη (9.8.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ. Πριν από ενάμιση μήνα γέννησα ένα αγοράκι 30 εβδομάδων 1430 γρ. Έμεινε στην ΜΕΝΝ για ενάμιση μήνα και πριν από μια εβδομάδα τον πήρα σπίτι. Όσο ήταν στη μονάδα έτρωγε 45γρ/3 ώρες. Έπινε από την πρώτη νερά και συνεχίζει να πίνει δικό μου γάλα το οποίο βγάζω με θήλαστρο και του το δίνω με μπιμπερό. Από τη μέρα που τον πήρα σπίτι τα 45 γρ ήταν λίγα γι' αυτόν μιας και μετά το γεύμα είχε γκρίνιες, πιπίλαγε το χέρι του, τα δάχτυλά του και έψαχνε με το στόμα του φαγητό. Έτσι έφτασα μέσα σε μια εβδομάδα να του δίνω μέχρι 80γρ/3 ώρες, αλλά και πάλι διαπιστώνω ότι μερικές φορές και μετά από αυτή την ποσότητα συνεχίζει να πεινάει. Χτες μπήκαμε ξανά στη ΜΕΝΝ για μια μέρα για να μεταγγίζει και εκεί μου είπαν ότι σε ένα γεύμα έφαγε 100γρ. Δεν είναι πολύ μεγάλες οι ποσότητες αυτές; Το μωρό βγήκε από το νοσοκομείο 2280 και σε μια εβδομάδα (προχτές δηλαδή) πήρε 250 γρ. Να συνεχίσω να τον ταΐζω ανά τρίωρο με αυτές τις ποσότητες; Δεν είναι υπερβολικές οι ποσότητες για τόσο μικρό βρέφος;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

αρχικά θέλω να επισημάνω πως ένα βρέφος πριν την εισαγωγή των στερεών δεν πρέπει να πίνει καθόλου νερό (αναφέρετε πως πίνει νερά, γι' αυτό και σας το λέω) - πρέπει να πίνει μόνο και αποκλειστικά γάλα.

Η ποσότητα που θα τρώει εξαρτάται απο το τι ανάγκες έχει και πόσο "λαίμαργο" είναι. Συχνά οι νέοι γονείς μπερδεύουν τα σημάδια της πείνας με τα σημάδια άλλων αναγκών (πάνα, ζέστη, αγκαλιά κλπ). Παρόλα αυτά, οι ποσότητες αυτές καθαυτές δεν με απασχολούν, αρκεί το παιδί να ανέχεται καλά την ποσότητα που ζητά, δηλαδή να μην κάνει συχνές αναγωγές, να παίρνει καλά βάρος και να μην φαίνεται διαρκώς πεινασμένο. Η ισορροπία λοιπόν είναι μεταξύ τού να μένει λίγο γάλα στο μπουκάλι και να μην κάνει πολλές αναγωγές. Αν αδειάζει το μπουκάλι και μοιάζει να θέλει κι άλλο, ανεβάστε την ποσότητα. Αν ανεβάζοντας την ποσότητα αρχίσει να κάνει συχνές αναγωγές ή να δυσανασχετεί (φουσκωμένη κοιλίτσα, γκρίνια μετά το γεύμα κλπ), τότε μειώστε την ποσότητα κι ας μην μένει τίποτα στο μπουκάλι - θα πει πως έχετε ένα απο εκείνα τα μωρά που όσο κι αν τους δώσεις θα το πάρουν."

Ελπίζω να βοήθησα,

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.