facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ο τρίχρονος γιος μου ματώνει τα χείλη του

Ερώτηση από Thodoroula (3.10.2015)

“Έχω ένα τρίχρονο αγοράκι υπερκινητικό και γεμάτο ενέργεια και περιέργεια. Πριν από 6 μήνες κόλλησε ίωση και είχε μπούκωμα για περίπου 3,5 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σκάσουν τα χείλια του και να τον ενοχλούν. Άρχισε να τραβάει τα πετσάκια. Αυτό του έμεινε συνήθεια και το κάνει ακόμα όταν αφαιρείται κυρίως και όταν πάει για ύπνο που δεν απασχολεί με κάτι τα χέρια του. Όμως ματώνει τα χείλη του κάθε μέρα και έχω αρχίσει να ανησυχώ για τυχόν μόλυνση. Βάζουμε fucidin μετά από προτροπή του παιδίατρού μας και του ξεκινάω και attarax σε περίπτωση που είναι θέμα ενόχλησης μήπως ανακουφιστεί. Μπορώ να του βάλω κάτι στα χέρια ώστε να τον αποτρέπει; Κάποια κρέμα πικρή ή κάτι άλλο...Φοβάμαι μήπως όταν γεννήσω τα Χριστούγεννα τη μπέμπα ενταθεί το πρόβλημα και ανησυχώ και για τα μικρόβια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (3.10.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

ομολογώ πως δεν γνώριζα την απάντηση στην ερώτησή σας, και παραξενεύτηκα λίγο, τόσο απο την fucidin, πολύ δε περισσότερο απο το atarax. Προσωπικά δεν θα έδινα atarax, αν και δεν έχω δει το παιδί σας για να είμαι βέβαιος.

Συζήτησα με μια εξαιρετική συνάδελφο και είχε μια πολύ καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου - δοκιμάστε να βάλετε cicalfate καθώς και λιπαντική είναι (ώστε να σταματήσει την ενόχληση και να κάνει και πιο δύσκολο το να πιάνει "πετσάκια"), αλλά και η ουσία που περιέχει μπορεί να καταποθεί (αντίθετα με την βαζελίνη που είναι πετρελαιοειδές, και καλό είναι να μην τρώγεται). Πικρές ουσίες, προληπτικά ficidin, και Atarax, προσωπικά δεν θα έδινα.

Δοκιμάστε το και βλέπουμε. Από άποψη συμπεριφοράς, απλά αγνοήστε το εντελώς. Όταν το ξεχάσετε εσείς, θα το ξεχάσει κι εκείνος.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.