facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Λίνα (7.8.2014)

"Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με το εμβόλιο αυτό και γενικά για τα εμβόλια. Διαβάζω στο ιντερνετ ότι τα εμβόλια τα τελευταία χρόνια κάνουν χειρότερα τον οργανισμό του παιδιού όπως πιο πολλές βρογχίτιδες κ.α. Μάλιστα αυτό το εμβόλιο όπως και το ΜΜR λένε ότι συμβάλει θετικά στον αυτισμό. Έχω ένα παιδάκι 17 μηνών είναι τόσο τρομερό να κάνει το ΜΜR αντί του priorix tetra που έχει μέσα και ανεμοβλογιά; Μπορώ να το κάνω αργότερα κοντά στους 24 μήνες; Δεν έχουμε αδελφάκια και δεν πάμε σε σταθμό. Αναφέρεται ότι αν κολλήσει μπορεί να πάθει εγκεφαλίτιδα αυτό δε μπορεί να γίνει και με μια ίωση με πολύ πυρετό. Μήπως είναι όλα μια πλάνη με τα εμβόλια; Μήπως οι φαρμακευτικές εταιρίες προωθούν στους γιατρούς για κέρδη;"

Απάντηση από παιδίατρο (9.8.2014)

Ερώτηση από Έλενα (6.8.2014)

"Η κορούλα μου είναι 3 ετών. Eνώ κόψαμε την πάνα με επιτυχία, όλη μέρα και στον ύπνο της, τα κακάκια της τα κάνει στο βρακάκι της. Της έχω μιλήσει και μου λέει ότι θέλει στο βρακάκι ούτε στο στεφανάκι της τουαλέτας ούτε στο γιο-γιο της. Πως μπορώ να το αλλάξω. Σας παρακαλώ βοηθήστε την μανούλα που είναι σε απόγνωση."

Απάντηση από παιδίατρο (6.8.2014)

Ερώτηση από Χριστιάννα (5.8.2014)

"Ο 6 μηνών γιός μου έχει ξεκινήσει και βγάζει έξω την γλώσσα του, είναι κάτι ανησυχητικό; Χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις αυτής της ηλικίας; Ο παιδίατρος μας έχει πει ότι μέχρι στιγμής η ανάπτυξη ψυχο νευρολογική είναι φυσιολογική Σας ευχαριστώ πολύ"

Απάντηση από παιδίατρο (5.8.2014)

Ερώτηση από Αγγελική (30.7.2014)

"Καλησπέρα σας.. Θα ήθελα να ρωτήσω τι να κάνω για να τρώει η μικρή μου το φαΐ χωρίς φωνές.. Είναι 2.5 χρονών και είναι 9.800 και τρώει με πολλή δυσκολία. Μόνο ψιλολόγια θέλει κι αν δεν της δώσω χτυπιέται."

Απάντηση από παιδίατρο (30.7.2014)

Ερώτηση από Βασιλική (29.7.2014)

"Καλησπέρα σας.. Είμαι νέα μαμά ενός αγοριού 14 ημερών και αγχώνομαι με το παραμικρό. Θηλάζω αποκλειστικά δόξα τω θεώ, όμως φοβάμαι μήπως η διατροφή μου επηρεάζει κάποιες φορές το μωρό. Τι πρέπει να τρώω και τι να αποφεύγω καλύτερα; Ο μικρούλης μου συνήθως κάθε φορά που τρώει μετά από λίγο κάνει και τα κακάκια του, κάποιες μέρες έως και επτά φορές κάποιες άλλες όχι τόσο και ανησυχώ γι' αυτό, αναρωτιέμαι μήπως παίζει ρόλο το τι θα φάω εγώ.. Επίσης, ενώ τα πάμε καλά με το θηλασμό από το ένα στήθος, τις περισσότερες φορές ο μπέμπης τρώει και πνίγεται, είτε κατά τη διάρκεια το βγάζει κιόλας και αναρωτιέμαι μήπως δεν τρώει σωστά από το συγκεκριμένο στήθος ή το κάνει από τη λαιμαργία του. Πάντως για να μου είναι ήσυχος πάει να πει ότι τρώει καλά και χορταίνει, έτσι δεν είναι; Όσο για τον ίκτερο, αν είναι να εμφανίσει πιο πολύ είναι γύρω στις τρεις μέρες, σωστά; Ο μικρούλης μου δεν είχε ούτε από όταν γεννήθηκε, αλλά κάπου όταν είναι ήρεμος και κοιμάται διακρίνω λίγο να είναι κιτρινούλης και φαντάζομαι πως είναι φυσιολογικό, γιατί είναι λίγο και δεν είναι μονίμως έτσι. Μέχρι να σαραντίσω θα έχουν φύγει όλα, ακόμα είναι μικρούλης.. Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά όταν ο καθένας λέει το δικό του όσο να ‘ναι προβληματίζεσαι.. Σας ευχαριστώ πολύ!!!"

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2014)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.