facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Olgaki(04.06.2018)

“Καλησπέρα,
έχω ένα αγοράκι 11 μηνών και τους τελευταίους 4 μήνες εχεί πάρει μόνο 400γρ. Ως και τον 6ο μήνα θήλαζε αποκλειστικά και το βάρος του ήταν πολύ καλό. Μόλις έκλεισε τον 6ο λοιπόν, ξεκινήσαμε στερεές και μέχρι να φτάσει να τρώει επαρκή ποσότητα σε όλα τα γεύματα, συνέχισα να τον θηλάζω. Πλέον τρέφεται πλήρως με στέρεες τροφές και πίνει ξένο γάλα πρωί και βράδυ. Το ξένο γάλα το ξεκινήσαμε τις τελευταίες 10 μέρες λόγω νέας εγκυμοσύνης. Κάναμε εξετάσεις αίματος και ούρων ( και καλλιέργεια ούρων) και ήταν καλές. Γενικά είναι πολύ ζωηρός και κινητικός. Μας είπε η παιδίατρος εφόσον έχει περάσει το τρίμηνο που δεν βάζει ικανοποιητικό βάρος. Θα πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο να του κάνουνε κάποιες άλλες εξετάσεις και ίσως χρειαστεί να τον κρατήσουν μέσα. Έχω αγχωθεί τρομερά, τι μπορεί να συμβαίνει ώστε να μην παίρνει ικανοποιητικό βάρος εφόσον τρώει πολύ καλή ποσότητα στερεών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (04.06.2018)

Ερώτηση από Tania(29.05.2018)

“Καλησπέρα γιατρέ,
Έχω 3 κοριτσάκια 8,5, 6,5 και 5 χρονών. Μετά τις εξετάσεις που κάνουμε κάθε χρόνο (γενικές, χοληστερίνη, ζάκχαρο κ.λ.π.) και στις 3 η αλκαλική φωσφατάση ήταν αυξημένη από 585 έως 636. Επίσης στις εξετάσεις της μεσαίας μου κόρης η CPK ήταν αυξημένη (177). Σημαίνουν κάτι αυτές οι εξετάσεις ή θα πρέπει να γίνουν κάποιες ακόμα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (29.05.2018)

Ερώτηση από androzoul(22.05.2018)

“Καλησπέρα σας,
Το μωρό είναι μια χαρά σε βάρος, 7500 για τεσσεράμισι μηνών και τρώει περίπου 5 γεύματα 150 με 180. Το βράδυ, το τελευταίο του γεύμα θα είναι συνήθως 9.30 με 10 και ρωτώ, το πρωί το ξυπνάω για να φάει? Προσπαθώ στις 6.3 με 7, το ξυπνάω εγώ δηλαδή, τρώει και ξανακοιμάται. Μπορώ να το αφήσω να δω ποτέ θα ξυπνήσει από μόνο του? Και ας έχουν περάσει 12 ώρες ας πούμε από το τελευταίο του γεύμα? Επίσης, και το μεσημέρι τυχαίνει να το ξυπνάω με το ζόρι, γιατί πλησιάζει το 4ωρο του από το προηγούμενο γεύμα...γενικά άμα κοιμάται δεν διαμαρτύρεται για φαγητό, να ξυπνήσει δηλαδή.”

Απάντηση από παιδίατρο (23.05.2018)

Ερώτηση από Depi(17.05.2018)

“Έχω μια κόρη που γεννηθηκε02/03/2018 με καισαρική. Ο παιδίατρος μας είπε ότι δεν σηκώνει το κεφαλάκι της και δεν πατάει καλά τα πόδια .Στο σπίτι όμως ακόμη και τώρα βλέπω ότι σηκώνει το κεφάλι για λίγα δευτερόλεπτα και πατάει καλά τα πόδια απλά θέλει λίγο χρόνο για να σηκώσει το κεφάλι. Η γιατρός ήθελε κατευθείαν να το σηκώσει. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δυστυχώς χάσαμε την εμπιστοσύνη μας. Την προηγούμενη φόρα μας έστελνε σε παιδοκαρδιολόγο και μετά το αναίρεσε. Τώρα μας στέλνει σε παιδονευρολόγο. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν με βοηθούσατε. Τι πρέπει να παρατηρήσω στο μωρό κ.τ.λ”

Απάντηση από παιδίατρο (17.05.2018)

Ερώτηση από Βάσω(16.05.2018)

“Γεια σας,
θα ήθελα να ρωτήσω...Σε μωρό 20 ημερών κάνει να χρησιμοποιώ τον αποφράκτη otrisalin??? Και πόσες φορές την ημέρα κάνει να βάζω όρο στην μύτη του ;;; ”

Απάντηση από παιδίατρο (16.05.2018)

Ερώτηση από Έλλη (07.05.2018)

“Γεια σας,
γέννησα πριν λίγες μέρες ένα υγιέστατο μωράκι..έχω θέμα με τον ομφάλιο λώρο γιατί έχει μια πρασινωπή όψη κολλώδες..όταν του βάζω οινόπνευμα κλαίει πάρα πολύ δεν μπορώ να καταλάβω πονάει ή κρυώνει από το οινόπνευμα? Πάντως δεν νομίζω να μολύνθηκε γιατί είναι μια χαρά ούτε πρήστηκε ούτε κοκκίνισε...”

Απάντηση από παιδίατρο (08.05.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.