facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Αναστασία (17.11.2015)

“Καλησπέρα. Έχω ένα παιδάκι 2 χρονών και θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους για να προσπαθήσουμε να κόψουμε την πάνα. Γνωρίζω ότι είναι μικρή ακόμα αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω γιατί τα κακά μου τα λέει πριν τα κάνει. Επίσης έχω και ένα άλλο παιδάκι 3,5 μηνών και θα ήθελα να μου πείτε πόσα γραμμάρια γάλα πρέπει να πίνει στο 24ωρο και αν μπορώ να τη βάλω στο ρυζάλευρο.”

Απάντηση από παιδίατρο (17.11.2015)

Ερώτηση από Φωτεινή (13.11.2015)

“Γεια σας. Το μωράκι μου είναι 7,5 μηνών. Τη νύχτα ξυπνάει 3 φορές για να θηλάσει ενώ τη μέρα τρέφεται με στέρεες τροφές. Πίνει πρωινό και βραδινό γεύμα. Η πάνα του είναι αρκετά βρεγμένη μέσα στο 2ωρο μετά το βραδινό γεύμα που δείχνει ότι το παιδί έχει πιει αρκετό γάλα. Γιατί όμως ξυπνάει τόσο συχνά; Μπορεί και κάθε 2 ώρες. Να σημειώσω ότι έχει σταθερό ωράριο στον ύπνο καθημερινά και τη μέρα και τη νύχτα. Πριν λίγο καιρό ξυπνούσε 1 ή 2 φορές. Γιατί τώρα τόσο συχνά; ”

Απάντηση από παιδίατρο (13.11.2015)

Ερώτηση από φωτεινή (12.11.2015)

“Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας. Η κορούλα μου είναι 50 ημερών και θηλάζει αποκλειστικά. Δυο είναι τα θέματα που τελευταία μας απασχολούν · ότι καθημερινά λόγω θηλασμού υπάρχει άστατο πρόγραμμα φαγητού και θα ήθελα με κάποιον τρόπο να μάθει την πιπίλα που φαινομενικά αρνείται. Υπάρχει μαγικός τρόπος? Μετά από προσπάθεια 5-6 ημερών καταφέρνουμε κάποιες φόρες να την ρουφά αλλά όχι να την κρατάει. Πρέπει να συνεχίσουμε ή να κάνουμε κάτι άλλο? Και δεύτερον πολλές ώρες την ημέρα κλαίει ασταμάτητα και απαρηγόρητα ακόμη και όταν είναι χορτάτη και έχει κοιμηθεί κλαίει μέχρι σημείο πνιγμού δεν μου φαίνεται για κολικός γιατί κάποιες φόρες ξεγελιέται. Τι άλλο μπορεί να είναι? Αυτονόητο ότι λόγω αυτής της κατάστασης επιμένω τόσο για την πιπίλα.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.11.2015)

Ερώτηση από Nicki (12.11.2015)

“Γεια σας, έχω ενα κοριτσάκι 9 μηνών και δυστυχώς θα κάνω χειρουργείο κ θα πρέπει να αφήσω το παιδί στην πεθερά μου για 15μερες. Θα πάθει ψυχικά τραύματα η μπέμπα που θα με χάσει αυτές της μέρες? Αν η πεθερά μου λέει στο παιδί ότι το παράτησα και έφυγα κ πληγωθεί? καταλαβαίνουν ή τα παίρνουν τα μωρά για πλάκα. Παρακαλώ βοηθήστε με.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.11.2015)

Ερώτηση από Πόλυ (28.10.2015)

“Παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε πόσο κινδυνεύει το έμβρυο από την μαμά όταν το πρώτο παιδάκι έχει κοξάκι. Σε 20 ημέρες γεννάει η κόρη μου την οποία πονάει και ο λαιμός της τώρα. Σας είμαι υπόχρεη για την απάντησή σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (31.10.2015)

Ερώτηση από Cleopatra (24.10.2015)

“Το μωρό μου είναι 2,5 μηνών και συνέχεια αλλάζει συνήθειες στον ύπνο. Είχε αρχίσει να κοιμάται κάποιες ώρες συνεχόμενα το βράδυ αλλά τον τελευταίο καιρό κοιμάται πολύ αργά (4 το πρωί) και ξυπνάει το μεσημέρι. Όσο και αν προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε δεν έγινε τίποτα ( προσπαθούσαμε να τον κρατάμε ξύπνιο το απόγευμα για να είναι κουρασμένος το βράδυ). Υπάρχει τρόπος για να κοιμάται νωρίτερα; Σε ποια ηλικία σταθεροποιείται το ωράριο του ύπνου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.10.2015)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.