facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από marinacrete (28.3.2015)

"Μπορώ στο τεσσάρων μηνών αγοράκι μου να ξεκινήσω να του δίνω κρέμα; Στο νοσοκομείο οι παιδίατροι είναι αυστηροί πως μέχρι 6 μηνών πρέπει να τρώει μόνο γάλα. Να σας πω επίσης ότι είναι ένα υγιέστατο παιδί."

Απάντηση από παιδίατρο (28.3.2015)

Ερώτηση από Ivana (27.3.2015)

"Καλημέρα σας, το μωράκι μου είναι 9 μηνών, είναι 75 cm και 8.350γρ. Μέσα στους προηγούμενους 2,5 μήνες πήρε μόνο 200-250γρ, στο ύψος πήρε 6cm. Το πρωί του δίνω μισή μπανάνα, μισή κουταλίτσα ταχίνι, μία φέτα αβοκάντο, 1 ακτινίδιο και 2-4 κουταλίτσες νιφάδες ρυζιού, για το μεσημεριανό θα φάει μικρή πατάτα, ένα καρότο, παντζαράκι, ένα αυγό ή 75 γρ. ρύζι με κοτόπουλο, ελαιόλαδο. Σπάνια το τρώει αμέσως αλλά μέσα στην ημέρα θα το φάει (αυτά είναι ενδεικτικά βέβαια, του δίνω και όσπρια και πολλά διάφορα φρούτα και λαχανικά). Θηλάζει τουλάχιστον 4-5 φορές την ημέρα και άλλες 2-3 την νύχτα (δηλαδή όποτε ζητάει). Ενώ ένας παιδίατρος μου λέει ότι όλα είναι εντάξει, άλλος μου λέει πως θα έπρεπε να παχύνει, εγώ δε θέλω να του δίνω τίποτα με ζάχαρη και αλάτι. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ."

Απάντηση από παιδίατρο (27.3.2015)

Ερώτηση από Ελένη (23.3.2015)

"Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το εμβόλιο ανεμευλογιάς. Η παιδίατρός μου το κάνει σε όλα τα μωρά που την επισκέπτονται, έχουμε κλείσει ραντεβού την Παρασκευή για να το κάνω και στο μωρό μου που είναι 13 μηνών. Τις τελευταίες μέρες είμαι πολύ διστακτική αν πρέπει να γίνει ή όχι αφού μετά από έρευνα που έκανα σε γνωστούς και στο internet άλλοι το έκαναν στο παιδί τους και άλλοι όχι (για πολλούς αρνητικούς λόγους) και έχω αρχίσει να φοβάμαι γενικά. Μέχρι στιγμής το κοριτσάκι μου είναι υγιέστατο και δεν έχει αρρωστήσει από τότε που γεννήθηκε. Εσείς το προτείνετε στους γονείς ναι ή όχι και για ποιούς λόγους; Τι γνώμη έχετε επίσης για το εμβόλιο ιλαράς ερυθράς, παρωτίτιδας (εδώ μόνο αρνητικά διάβασα) το χορηγείτε στα μωρά και σε ποια ηλικία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (24.3.2015)

Ερώτηση από Αγγελική (19.3.2015)

"Καλησπέρα γιατρέ, έχουμε σπίτι 2 μικρά μίνι κουνελάκια. Σε λίγες μέρες θα γεννήσω, πρέπει να τα αποχωριστώ; Σε άμεση επαφή με άλλα ζώα δεν έρχονται, όμως αυλίζονται καθημερινά και δεν ξέρω αν έχει περάσει κάποιο άλλο ζώο κατά τη διάρκεια της νύχτας από την αυλή καθώς διαμένουμε σε ισόγειο. Εμβόλια απ’ όσο γνωρίζουμε δεν χρειάζονταν να τους κάνουμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων"

Απάντηση από παιδίατρο (23.3.2015)

Ερώτηση από Dina (23.3.2015)

"Καλησπέρα σας..Έχω ένα αγοράκι 5,5 χρονών..Τη νύχτα μετά από κανένα μισάωρο που τον έχει πάρει ο ύπνος ιδρώνει στο λαιμό, λίγο μπροστά, αυχένα και πλάτη..Τον σκουπίζω με μια πετσέτα και αυτό ήταν.. Δεν ιδρώνει μετά για την υπόλοιπη νύχτα.. Επίσης ροχαλίζει πάρα πολύ και δυνατά σα μεγάλος άνθρωπος..Βέβαια έχει υπερτροφικές αμυγδαλές από 2 χρονών και πολλές νύχτες έχει άπνοια..Ο ιδρώτας υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στην άπνοια;; Ή πρέπει να ανησυχώ;; Επιπλέον τρώει τα πάντα και σε ποσότητα αλλά τα κιλά του είναι 19.700..Να ανησυχώ;"

Απάντηση από παιδίατρο (23.3.2015)

Ερώτηση από Όλγα (19.3.2015)

"Καλησπέρα!! Η μικρή μου, μόλις 35 ημερών, έχει εμφανίσει την τελευταία εβδομάδα κοκκινίλα στα μαγουλάκια της με εκζέματα- εξανθήματα που όταν κλαίει γίνονται έντονα! Πρόκειται για ατοπική δερματίτιδα ή για αλλεργία? (θηλάζει αποκλειστικά) πήρα την κρέμα atorpel της frezyderm και είδα μια μικρή βελτίωση! Έκανα καλά ?? Ευχαριστώ!!!"

Απάντηση από παιδίατρο (19.3.2015)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.