facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Fox (10.09.2020)

Καλησπέρα σας, έχω μια κόρη 23 μηνών και προ μιάς εβδομάδας της κάναμε το «κοιμήσου παιδί μου». Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα, την κοιμίζαμε αγκαλιά και μετά την βάζαμε στην κούνια της. Όταν το βράδυ ξύπναγε, καθώς δεν μπορούσαμε να την κοιμίζουμε αγκαλιά πλέον, την παίρναμε στο κρεβάτι μας. Με την εφαρμογή λοιπόν του βιβλίου, και μετά από 20' κλάμα στην αρχή και γκρίνια κοιμήθηκε. Όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπνησε, μας πήρε περίπου 50', αλλά κατάφερε και κοιμήθηκε μόνη της. Από τότε, γκρινιάζει έλαχιστα κ μας ζητάει αγκαλιά (ή να την πάρουμε μαζί μας στο κρεβάτι) όταν την βάζουμε στην κούνια αλλά όταν της λέμε ότι την αγαπάμε και είναι ώρα για ύπνο κλπ, κοιμάται άψογα μόνη της. Μέσα στο βράδυ δε, αν ξυπνάει, ξέρει πλέον να κοιμηθεί μόνη της. Ωστόσο από την 3η βραδιά έχει αρχίσει να κάνει κακά στον ύπνο της με αποτέλεσμα να συγκαεί. Αν εξαιρέσουμε 3 νύχτες (την 1η, την 5η και την 6η) όλες τις άλλες έκανε κακά της μες το βράδυ (τη 2η, την 3η, την 4η και την 7η). Στο παρελθόν έκανε παρά πολύ σπάνια κακά το βράδυ (δλδ να ήταν 1 φορά στο εξάμηνο). Είναι κάτι ψυχολογικό; Τι μπορούμε να κάνουμε για να τη βοηθήσουμε; Αυτό που κάνουμε τώρα είναι την φέρνουμε στο κρεβάτι, την αλλάζουμε κ την πάμε αμέσως πάλι στην κούνια της που κοιμάται.

Απάντηση από παιδίατρο (10.09.2020)

Ερώτηση από Ελένη (08.09.2020)

Καλησπέρα σας. Έχω μια μπέμπα 3 μηνών και 10 ημερών. Της έχουμε αλλάξει πολλά γάλατα λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα κι αυτή τη στιγμή πίνει το neocate. Ενώ έπινε περίπου 700 ml την ημέρα εδώ και 10 ημέρες πίνει γύρω στα 600ml και προς το τέλος του γεύματος κλαίει και διώχνει τη θηλή του μπιμπερό. Το βάρος της είναι 5.500 και γεννήθηκε 3 κιλά. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι στο παιδί ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (08.09.2020)

Ερώτηση από Βούλα (03.09.2020)

Καλησπέρα σας, Έχω ένα μωράκι 26 ημερών, θηλάζω αποκλειστικά αλλά χρησιμοποιώ πλαστικές θηλές από την αρχή που γέννησα. Την τελευταία εβδομάδα το μωρό κάνει κακά του, με το που θα ξεκινήσει το γεύμα του, τα οποία μυρίζουν έντονα και έχουν χρώμα κιτρινοπράσινο με λίγες βλέννες. Επίσης ανα διαστήματα έκανε εμετό σε μεγάλη ποσότητα και γενικά δυσκολεύεται πολύ στο να ρευτεί. Τις δύο τελευταίες μέρες μετά από κάθε γεύμα κάνει πάντα γουλιές και κάποιες φορές εμετό, πολύ γάλα. Το πρόβλημα μου είναι, ότι ο εμετός του είναι πηχτός σαν φλέμματα και επίσης παρατήρησα κάτι πράσινα κομμάτια. Μπορείτε να μου πείτε αν έχετε υπ’όψη τι μπορεί να είναι; Μίλησα με παιδίατρο του νησιού και μου είπε να κάνω διατροφή λίγες μέρες για να παρακολουθήσουμε μήπως το πειράζει κάτι που τρώω. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (03.09.2020)

Ερώτηση από Ραφαελλα (03.09.2020)

Καλησπέρα έχω ένα μωράκι 4 μηνών, ξαφνικά εδώ και ένα μήνα δεν τρώει εάν δεν του βάλω πιστολάκι ή βιντεάκια στο youtube και όταν πάω να του βάλω το μπιμπερό κλαίει σπαρακτικά και μετά από λίγη πίεση το πίνει το γάλα. Αλλά δεν μπορώ κάθε φορά που θέλει να φάει να κάνει έτσι, να τσιρίζει και να μην πιάνει το μπιμπερό. Τι να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (03.09.2020)

Ερώτηση από Flowermum (02.09.2020)

Αγαπητέ γιατρέ, έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και 4 μηνών και είχα αποφασίσει να την στείλω για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό παρά την πανδημία που βιώνουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τη θέση των ειδικών ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν. Ωστόσο, μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος, διανύω το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου και δεν γνωρίζω πλέον αν είναι σώφρον να την στείλω. Θα εκτιμούσα την επιστημονική σας γνώμη.

Απάντηση από παιδίατρο (02.09.2020)

Ερώτηση από Ελευθερία (01.09.2020)

Το μωρό μου είναι 3 μηνών, ενώ ως βρέφος έτρωγε εύκολα, πλέον τρώει δύσκολα, χωρίς πολύ όρεξη και σταματάει στα 80 ml. Τρώει περίπου κάθε τρεις ώρες, ενώ το βράδυ ξυπνάει δύο φορές και τρώει 90 και τις δύο φορές με όρεξη. Είμαστε 5550 κιλά και 61 ύψος. Για ποιο λόγο το μωρό χορταίνει γρήγορα πλέον ή δεν τρώει με όρεξη;

Απάντηση από παιδίατρο (02.09.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.