facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Marias(23.09.2018)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα κοριτσάκι 26μηνων το οποίο παρουσιάζει φτωχό λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνει λέξεις που ακούει ακόμα κ κάποιες δύσκολες, αλλά από μόνη της έχει ένα λεξιλόγιο γύρω στις 25 λέξεις (τις κατέγραψα γιατί μ το ζήτησε ο παιδίατρος). Λέει αρκετά δικά της, έχει τρομερή αντίληψη και είναι εκφραστική. Μπορεί να σου πει με κινήσεις τι έγινε, τι θέλει κτλ. Μιμείται, αναγνωρίζει πάνω από 10 μέρη του σώματος, ακολουθεί οδηγίες με πλήρη ακρίβεια, μπορεί να ζωγραφίζει και να τρώει με τα 3 δάκτυλα. Ο παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ ακόμη. Επειδή έχει αρχίσει παιδικό σταθμό εδώ και ένα μήνα περιμένουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά παρατηρώ ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με προβληματίζει πως μπορεί να λέει γιαγιά και να εννοεί κάτι άλλο. Μέχρι 2 χρονών την αποκλειστική φροντίδα της την είχα εγώ. Έχω αγχωθεί για φάσμα αυτισμού αν και μέχρι τώρα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης κανένα σύμπτωμα δεν είχε. Υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω ή να δώσω ακόμα λίγο χρόνο? ”

Απάντηση από παιδίατρο (23.09.2018)

Ερώτηση από Μαίρη(14.08.2018)

“Καλημέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 4 ετών και κάτι που τώρα θα πάει σχολείο. Ενώ είναι κοινωνικό παιδί και όταν βρει παιδάκια παίζει τώρα που είναι να πάει στο σχολείο μου λέει συνέχεια ότι δεν θα κάθεται χωρίς εμένα και θα κλαίει. Όταν της λέω ότι κανένα παιδάκι δεν θα έχει εκεί την μαμά του κάποιες φορές μου λέει θα κάτσω και κάποιες ότι θα κλαίω. Μπορώ να κάνω κάτι να ξεπεράσει αυτόν τον φόβο; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.08.2018)

Ερώτηση από Αγγελική(28.07.2018)

“Καλησπέρα σας,
έχω μια κόρη 15 μηνών. Μέχρι σήμερα είμαστε αυτοκόλλητες με την κόρη μου και δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς εμένα. Δυστυχώς όμως πρέπει να λείψω στο εξωτερικό για μια εβδομάδα προς εύρεση εργασίας. Τα έξοδα είναι πολλά ώστε να με ακολουθούσουν η κόρη κ ο άντρας μου. Η μικρή θα μείνει σπίτι με τον μπαμπά, όμως φοβάμαι πολύ ότι θα πληγωθεί πολύ από την απουσία μου και σκέφτομαι να ματαιώσω αυτή την ευκαιρία που έχω. Τι μου συμβουλεύεται?”

Απάντηση από παιδίατρο (02.08.2018)

Ερώτηση από ΜΑΡΙΑ(29.06.2018)

“Καλησπέρα σας το μωράκι μου είναι 8 μηνών και δεν θέλει να φάει λαχανικά, φρούτα και κρέας. Κάνει σαν να του έρχεται έμετος. Θηλάζει και το πολύ-πολύ να φάει καμία κρέμα εμπορίου ή γιαουρτάκι. Τι να κάνω; Έχω δοκιμάσει διάφορα λαχανικά και υφές. Τα δοκιμάζει, βλέπει ότι δεν είναι κρέμα ή γιαούρτι, σφραγίζει το στόμα και πάει το κεφάλι περά δώθε για να με αποφύγει.”

Απάντηση από παιδίατρο (29.06.2018)

Ερώτηση από Efi(25.06.2018)

“Το μωρό μου είναι 4,5 μηνών μένουμε εξωτερικό κ έχουμε έρθει διακοπές Ελλάδα. Κάποιες μέρες είναι πολύ ανήσυχο δε κοιμάται πολύ κ τρώει ελάχιστα. Υπάρχουν μέρες που τρώει 950ml κ μέρες που τρώει με το ζόρι 600ml. Επίσης τον ενοχλούν πολύ τα ούλα του. Τι συμβαίνει κ δε τρώει;”

Απάντηση από παιδίατρο (25.06.2018)

Ερώτηση από Αγάπη(22.06.2018)

“Καλησπέρα γιατρέ!
Έχω μια κόρη 17 μηνών εκ γενετής έχει ένα σημάδι στο μέτωπο. Ακανόνιστες επιφανειακές κηλίδες ροζ-κόκκινες, οι οποίες γίνονται εντονότερες όταν κλαίει. Είναι μόνιμο σημάδι; ”

Απάντηση από παιδίατρο (22.06.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.