facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μελίνα (18.9.2015)

“Καλησπέρα σας, Γέννησα το μωρό μου στις 37 εβδομάδες με καισαρική λόγω του ότι άρχισε να υπολείπεται σε βάρος. 2,850 γεννήθηκε...Από τότε, τριών εβδομάδων πια είναι πολύ φαγανός. Δε μπόρεσα να θηλάσω δυστυχώς και του δίνω το Nativa 1...Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι κάποιες φορές τα 90ml δεν του φτάνουν και θέλει 20-30 παραπάνω...Να του δίνω γιατί γκρινιάζει ή θεωρούνται υπερβολικά για τις μέρες του (21 ημερών είναι); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.9.2015)

Ερώτηση από Maria (15.9.2015)

“Θέλω να ρωτήσω έχω την κόρη μου 12 μηνών και θέλω να την στείλω βρεφονηπιακό σταθμό για να προλαβαίνω κάποιες φορές να κάνω κάτι δουλειές εκτός σπιτιού ο άντρας μου είναι από αλλού οι γονείς μου μένουν σε άλλη πόλη δουλεύει ο άντρας μου. Πιστεύετε ότι θα αρρωσταίνει εύκολα; Και κάτι άλλο, η κόρη μου τσιρίζει πολλές φορές έξω, προσπαθεί να μιλήσει και φωνάζει συνεχεία στο σπίτι και μετά από 20 λεπτά μπορεί να βάλει τα κλάματα και να θέλει αγκαλιές.”

Απάντηση από παιδίατρο (15.9.2015)

Ερώτηση από Σουλίτσα (12.9.2015)

“Κύριε Ρενιέρη, έχω γεννήσει στις 35 εβδομάδες ένα κοριτσάκι βάρους 2 κιλών...έμεινε στη θερμοκοιτίδα περίπου 10 μέρες λόγω ενός ιού που είχε σταφυλόκοκκο.... Έπινε το frizolac και έπαιρνε 1 κιλό το μήνα .... Από τον 2ο μήνα μου κάνει παλινδρόμηση και παίρνουμε ειδικό γάλα αλλά και πάλι βάζει περίπου στο 1 κιλό το μήνα τώρα πάμε στους 4 μήνες και μου κάνει 4 γεύματα από 650 μέχρι 750 μl την ημέρα....μήπως χρειάζεται παραπάνω ποσότητα?”

Απάντηση από παιδίατρο (12.9.2015)

Ερώτηση από Evi (11.9.2015)

“Γεια σας. Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τον αυτισμό κ τα πρώιμα στάδια σε βρέφη. Όλες οι ιστοσελίδες αναπαράγουν τα αναπτυξιακά ορόσημα αλλά κ τα επικίνδυνα σημεία, λέγοντας βλεμματική επαφή για ένα βρέφος 4μηνων πως την εννοούμε πρακτικά? Περιμένουμε όταν το έχουμε αγκαλιά να μας κοιτάζει συνέχεια ενώ του τραγουδάμε να μας κοιταει συνέχεια ή να μας κοιτάζει για λίγο κ στη συνέχεια να ανακαλύπτει με τα μάτια του το περιβάλλον??? Ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ κ κλαίω συνέχεια χωρίς να ξέρω τι είναι το "σωστο" για την ηλικία αυτη. Το μωρό έχει επιτύχει όλα τα αναπτυξ. ορόσημα της ηλικίας του. βερβεριζει. χαμογελά συνειδητά. σε κοιτάζει όταν του μιλάς όταν είναι στο καρότσι, όταν το σηκώνω στα χέρια προτιμά να εξερευνά το περιβάλλον κ όχι το πρόσωπο μου. το ίδιο κ με τους τρίτους αλλά μόνο στην καταπρόσωπο επαφή. στο καρότσι χαμογελά κ μιλάει κ κοιτάζει όλους. να ανησυχήσω???η παιδίατρος λεει ειναι μικρο ακομα μικρο για να εδραιωσει βλεμ.επαφη.Ο αντρας μου λεει οτι ειναι φυσικο οταν το σηκωσεις να μη σε κοιταει γιατι το ενδιαφερει να μαθει τον κοσμο.Τα διαφορα σαιτ με αγχώνουν. Πότε τελικά πρέπει να περιμένουμε να μας κοιτάζει το παιδί στα μάτια όταν του μιλάμε???μας αρκεί το κοίταγμα για λίγο Ή όλη την ώρα?“

Απάντηση από παιδίατρο (11.9.2015)

Ερώτηση από Κλεοπάτρα (10.9.2015)

“Καλησπέρα! Έχω ένα αγοράκι 40 ημερών και θα ήθελα να μου πείτε ποτέ θεωρείτε σωστό να αρχίσει να κοιμάται μόνο του στο δωμάτιο του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων“

Απάντηση από παιδίατρο (10.9.2015)

Ερώτηση από Μαριάνθη (7.9.2015)

“Γεια σας, έχω ένα αγοράκι 9 μηνών πριν 2 μήνες περίπου όταν είχαμε πάει διακοπές παρουσίασε ερεθισμό στα ματάκια του (έντονα κόκκινα) , όταν γυρίσαμε αρχίσαμε να βάζουμε tobrex όπως μας είπε η παιδίατρος για 5 ημέρες, φάνηκε ότι υποχώρησε ο ερεθισμός. Μετά από μια εβδομάδα κι ύστερα από μια εκδρομή στο βουνό την επόμενη ημέρα παρουσιάστηκε επιφανειακό σπάσιμο αγγείου στο ένα μάτι (μια κόκκινη μεγάλη κουκίδα). Πήγαμε στο Παίδων μας έδωσαν tobradex, zaditor και οφθαλμικές σταγόνες, έπαθε κάποια αλλεργία μας είπαν άλλα δε γνωρίζουμε από τι προήλθε και τα σημάδια από τον προηγούμενο ερεθισμό δεν είχαν φύγει. Μετά από αγωγή, μας είπαν να συνεχίσουμε με zaditor και σταγόνες μέχρι να κλείσει χρόνο, παρόλο που τον εξέτασε και ήταν καλύτερα, επειδή αναφέραμε ότι υπάρχουν στιγμές που τρίβει έντονα τα ματάκια του(μπορεί κι από νύστα όμως). Γνωρίζεται αν θα έχει μόνιμα αλλεργία, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κολλύρια για τόσο μεγάλο διάστημα, αν τα συνηθίσει είναι κάτι ανησυχητικό? τι μπορεί να τον επηρεάζει? Δεν έχουμε ιστορικό στην οικογένεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.9.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.