facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Κατερίνα (20.11.2014)

"Καλημέρα σας και πάλι! Παρατηρώ σημάδια δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής στο γιο μου, ο οποίος είναι 8 ετών. Τα προηγούμενα χρόνια δεν φάνηκε γιατί δεν είχαν δουλέψει στο σχολείο ιδιαίτερα το γραπτό λόγο. Στα γραπτά του υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν είναι ευανάγνωστα και μπερδεύει τα σύμφωνα. Επίσης γράφει μισές λέξεις και όσο περνάει ο καιρός τα γράμματα του αντί να γίνονται καλύτερα χειροτερεύουν. Στην ανάγνωση δυσκολεύεται και πρέπει να διαβάσει το μάθημα πάνω από τρεις φορές για να πάει διαβασμένος στο σχολείο. Η δασκάλα λέει ότι είναι άριστος και είναι αμαρτία να έχει αυτή την εικόνα στα γραπτά. Αν πάω σε ειδικό σε τι δοκιμασία θα υποβάλω το παιδί; Στο θέμα της συμπεριφοράς είναι άψογος και αγαπητό παιδί από τους δασκάλους. Η δασκάλα παρατήρησε και άγχος αλλά και κάποια τικ που κάνει κατά καιρούς και μετά τα σταματάει. Δεν τον πιέζουμε στο σπίτι για να παίρνει άριστα. Προσπαθούμε πάρα πολύ με πίνακες επιβράβευσης και άλλα τέτοια για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να κάνει χωρίς γκρίνια τα μαθήματα του, τα οποία του φαίνονται βουνό. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, χωρίς την παρέμβαση ειδικού; Μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε το παιδί, χωρίς να πάει σε παιδοψυχολόγο; Οι εποχές είναι τραγικές και τα χρήματα λίγα για να καλύψουμε τα είδη πρώτης ανάγκης. Τι να κάνουμε;"

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2014)

Ερώτηση από Θεοδώρα (20.11.2014)

"ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ..ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ..ΤΟΝ ΒΑΣΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ..ΞΑΠΛΩΝΕΙ ΜΠΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ..ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2014)

Ερώτηση από nargyro (19.11.2014)

"Γιατρέ καλησπέρα, είμαι νέα μαμά ενός αγοριού 20 ημερών. Οι ερωτήσεις μου αφορούν 2 θέματα. Το ένα έχει να κάνει με το γάλα του. Από το νοσοκομείο μας πρότειναν το s26 gold όμως μετά από 10 μέρες έγινε ανήσυχος, ζοριζόταν και σφιγγόταν σαν να πονούσε. Πήγαμε σε παιδίατρο και μας έδωσε το βιολακ 1 και ένα φαρμακάκι σε σταγόνες(infacalm). Με αυτό (το γάλα) τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα. Μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία όμως για να αποφύγω το φάρμακο και αγόρασα το frezy-lac ok που λέει πως είναι πιο εύπεπτο καθώς έχει διασπασμένη την πρωτεΐνη του γάλακτος. Νομίζω πως βλέπω κάποια διαφορά, δεν ζορίζεται τόσο πολύ. Ποια η γνώμη σας για αυτή τη συμπεριφορά του μωρού; Είναι επεισόδια κολικών πιο ήπια όμως;

Η άλλη ερώτησή μου έχει να κάνει με το πουλάκι του μωρού. Μόλις γέννησα ρώτησα την παιδίατρο του νοσοκομείου αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ στο σπίτι και μου είπε τίποτα απολύτως. Στην πρώτη επίσκεψή μας όμως σε παιδίατρο έξω, μας είπε πως σε κάθε αλλαγή πάνας, πρέπει να το κατεβάζω. Μας έδωσε μάλιστα και ξυλοκαΐνη και μια άλλη αλοιφή για τα μικρόβια. Είπε πως πρέπει να το ανοίξουμε οπωσδήποτε και γρήγορα γιατί αλλιώς δεν γλιτώνουμε το χειρουργείο. Όλα αυτά τη στιγμή που το μωρό ήταν 6 ημερών (γεννήθηκε κι 3 βδομάδες νωρίτερα-ουσιαστικά έπρεπε να είναι ακόμη μες την κοιλιά). Τελικά τι ισχύει; Πρέπει ή δεν πρέπει οι γονείς να ανοίγουν το πετσάκι και σε ποιά ηλικία;;;"

Απάντηση από παιδίατρο (19.11.2014)

Ερώτηση από cligoudi (13.11.2014)

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΑΤΡΕ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 28 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΩΣΗ ΚΟΞΑΚΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ 2 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΩΣΗ. ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ Η ΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ; Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΒΗΧΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ."

Απάντηση από παιδίατρο (14.11.2014)

Ερώτηση από Κατερίνα (13.11.2014)

"Ο γιος μου είναι 8 ετών και έχει ύψος 1.24. Όταν ήταν μωρό είχε πάρει πολύ κορτιζόνη. Είναι αλήθεια ότι αναστέλλει το ύψος; Εγώ είμαι 1.60 και ο άντρας μου είναι 1.85. Πόσο μπορεί να φτάσει; Σας γράφω γιατί τον κοροϊδεύουν τα παιδιά στο σχολείο."

Απάντηση από παιδίατρο (14.11.2014)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.