facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Θεοφάνη (12.5.2016)

“Καλημέρα σας. Το παιδάκι μας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 2016. Ακόμα η γυναίκα μου δεν έχει το κανονικό γάλα έτσι προσπαθούμε σε κάθε γεύμα πρώτα να αναζητήσει το στήθος και μετά του δίνουμε γάλα σε σκόνη. Το πρόβλημα μου είναι ότι τις τελευταίες 3 μέρες δείχνει σαν να πεινάει συνέχεια. Το μωρό τώρα είναι 3.7 κιλά. Του δίνουμε περίπου 60 ml γάλα κάθε 3 με 4 ώρες. Τις τελευταίες 2 μέρες ζητάει πιο συχνά, κάθε 2 ώρες μερικές φορές. Είναι φυσιολογικό? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.5.2016)

Ερώτηση από Dwra (11.5.2016)

“Γιατρέ καλημέρα ! Έχω ένα αγοράκι 6 μηνών το οποίο δεν γυρίζει ακόμα στο πλάι και ούτε γυρνάει από μπρούμυτα ανάσκελα...Όταν είναι ξαπλωμένος ανάσκελα προσπαθεί να σηκωθεί επάνω με αποτέλεσμα να μην κάνει καν προσπάθειες για πλάι η μπρούμυτα... Έχω αγχωθεί πολύ γιατί διάβασα για τα ορόσημα ανάπτυξης και θα έπρεπε ήδη να το έκανε... Να σημειώσω ότι σε καθιστή θέση κάθετε για ένα λεπτό περίπου και μετά πέφτει.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.5.2016)

Ερώτηση από Ελένη (24.4.2016)

“Γιατρέ καλημέρα. Είμαι στην 22η εβδομάδα της δεύτερης κύησης και στην β’ επιπέδου δεν κατέστη δυνατόν να απεικονιστεί ο αριστερός νεφρός. Μου προτάθηκε σε 10 μέρες μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν είναι έκτοπος ή έχουμε μονήρη νεφρό. Συντρέχει λόγος διακοπής κύησης; Τι προβλήματα προβλέπονται στο μέλλον για το παιδάκι; Μάλλον πρέπει να ναι πολύ αγχωτικό να έχει το παιδί έναν νεφρό διότι αν αυτός επηρεαστεί από κάτι τότε... Παρακαλώ για την απάντησή σας καθώς τα χρονικά όρια είναι περιορισμένα.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.4.2016)

Ερώτηση από Ευαγγελία (7.4.2016)

“Καλησπέρα! Ο γιος μου είναι 22 μηνών. Πριν 15 μέρες ο μικρός μου γυρνώντας από παιδότοπο κούτσαινε και βγάζοντας το παπούτσι του είχε πρηστεί ο αστράγαλος. Τον πήγα παιδίατρο και μου είπε ότι υπάρχουν 2 εκδοχές· η μια είναι διάστρεμμα κάτι που πιστεύει ότι είναι και 2 κάτι που είναι σπάνιο από τι μας είπε ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μας πρότεινε να πάμε σε ορθοπεδικό και ανάλογα με τι θα μας έλεγε θα προχωρούσαμε σε εξετάσεις. Πήγαμε σε ορθοπεδικό και μας είπε κάκωση. Καθώς να αλλάξουμε παπούτσια γιατί του φοράγαμε αθλητικά και ήθελε το παπούτσι να πιάνει τον αστράγαλο. Μας είπε ότι θα αργήσει να του φύγει και τίποτα άλλο. Έχουν περάσει 15 μέρες και δε βλέπω διαφορά. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό κάνει να φύγει. Αν πρέπει να απευθυνθώ και κάπου αλλού αν χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο. Διαβάζοντας στο Internet και για τη νεανική ρευματική αρθρίτιδα γιατί δεν ησυχάζω και μπορώ να πω τρόμαξα θα ήθελα να ρωτήσω ποια ακριβώς είναι τα σημάδια της. Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.4.2016)

Ερώτηση από Δέσποινα (6.4.2016)

“Γεια σας, έχω ένα κοριτσάκι 5 μηνών και εδώ και μια εβδομάδα κάνει συνέχεια κακά αλλά μικρή ποσότητα... περίπου7-8 φορές την ημέρα. Ενώ πρώτα έκανε μια φορά την ημέρα!!! Το μωρό θηλάζει αποκλειστικά. Είναι φυσιολογικό όλο αυτό; Είναι μήπως από δόντια; Ευχαριστώ!“

Απάντηση από παιδίατρο (6.4.2016)

Ερώτηση από Nargyro (5.4.2016)

“Καλησπέρα. Έχω ένα μωρό 2,5 μηνών. Από 5-6 ημερών ψηλάφισα στη δεξιά μεριά, λίγο πιο πάνω από τον κρόταφο ένα γρουμπαλάκι, πάρα πολύ σκληρό. Ήμουν σίγουρη πως ήταν κόκκαλο και όχι λίπωμα ή κάτι άλλο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο παιδίατρος, λέγοντας πως μπορεί να οφείλεται στη θέση μέσα στη μήτρα, να είναι κάποια ραφή του κρανίου. Στην επόμενη επίσκεψη αυτό ήταν πλέον ορατό. Ένα κοκκαλάκι σαν μισό μπιζέλι αρακά, σκληρό και αμετακίνητο. Δεν ξέρω τι είναι, από τι και γιατί. Δεν έχω ξαναδεί σε κανένα παιδάκι κάτι τέτοιο και μάλλον κανείς από γνωστούς και συγγενείς μας, αφού όλοι μας ρωτούν "τι είναι αυτό που πετάει"; Πρέπει να το ψάξω παραπάνω και πώς; Τι πρέπει να κάνουμε; Φοβάμαι πως όσο μεγαλώνει το κρανίο, τόσο θα μεγαλώνει και αυτό!“

Απάντηση από παιδίατρο (6.4.2016)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.