facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Αγνή (28.11.2014)

"Καλησπέρα γιατρέ. Γέννησα στις 24/05 ένα αγοράκι στις 33 και 4 εβδομάδες και βάρος 1790 γραμ. Δεν είχαμε ευτυχώς κανένα πρόβλημα με τα πνευμονάκια του μιας και είχαμε προλάβει να κάνουμε τις ενέσεις κορτιζόνης. Η ερώτησή μου αφορά το SYNAGIS. Διάβασα διάφορα άρθρα σε ξένα sites τα οποία με φόβισαν ως προς το τι είναι αυτό το εμβόλιο και τι παρενέργειες μπορεί να φέρει. Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να με κατατοπίσετε σχετικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (29.11.2014)

Ερώτηση από Penny (28.11.2014)

"Καλησπέρα! Η μικρή μου είναι 8 μηνών, μέχρι σήμερα δεν έχει αρρωστήσει πότε. Ο γιατρός με ρωτάει αν θέλω να κάνουμε το εμβόλιο κατά της γρίπης. Ομολογώ ότι φοβάμαι να της το κάνω. Σημειώνεται ότι η μικρή δεν έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια. Εσείς τι θα προτείνατε?"

Απάντηση από παιδίατρο (28.11.2014)

Ερώτηση από MelinaPs (27.11.2014)

"Η μικρή μου είναι δυο μηνών+ από τότε που ανακάλυψε τα χέρια της βάζει τα δάχτυλα στο στόμα άλλες φορές και όλη την μπουνιά. Δεν πεινάει κ δε θέλει πιπίλα. Κλαίει. Αλλά το κάνει μόνο όταν θέλει να κοιμηθεί αλλιώς την πιπίλα τη δέχεται. Πως μπορώ να της το κόψω; Μην συνηθίσει το δάχτυλο."

Απάντηση από παιδίατρο (28.11.2014)

Ερώτηση από Αγγελική (26.11.2014)

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 7,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ . ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΕΤΥΧΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Απάντηση από παιδίατρο (26.11.2014)

Ερώτηση από liontarina (20.11.2014)

"Καλησπέρα έχω ένα αγοράκι 2.5 χρονών, εκεί που έτρωγε τα πάντα, έχει έξι μήνες τώρα δεν τρώει τίποτα, πολύ λίγα φρούτα και μόνο μακαρόνια σκέτα, ξεκίνησε κανά δυο εβδομάδες έτρωγε κανονικά τώρα τίποτα πάλι, κάναμε εξετάσεις αίματος είναι όλες καλές. Η παιδίατρος μου είπε υπομονή και επιμονή."

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2014)

Ερώτηση από Κατερίνα (20.11.2014)

"Καλημέρα σας και πάλι! Παρατηρώ σημάδια δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής στο γιο μου, ο οποίος είναι 8 ετών. Τα προηγούμενα χρόνια δεν φάνηκε γιατί δεν είχαν δουλέψει στο σχολείο ιδιαίτερα το γραπτό λόγο. Στα γραπτά του υπάρχει πρόβλημα, αφού δεν είναι ευανάγνωστα και μπερδεύει τα σύμφωνα. Επίσης γράφει μισές λέξεις και όσο περνάει ο καιρός τα γράμματα του αντί να γίνονται καλύτερα χειροτερεύουν. Στην ανάγνωση δυσκολεύεται και πρέπει να διαβάσει το μάθημα πάνω από τρεις φορές για να πάει διαβασμένος στο σχολείο. Η δασκάλα λέει ότι είναι άριστος και είναι αμαρτία να έχει αυτή την εικόνα στα γραπτά. Αν πάω σε ειδικό σε τι δοκιμασία θα υποβάλω το παιδί; Στο θέμα της συμπεριφοράς είναι άψογος και αγαπητό παιδί από τους δασκάλους. Η δασκάλα παρατήρησε και άγχος αλλά και κάποια τικ που κάνει κατά καιρούς και μετά τα σταματάει. Δεν τον πιέζουμε στο σπίτι για να παίρνει άριστα. Προσπαθούμε πάρα πολύ με πίνακες επιβράβευσης και άλλα τέτοια για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να κάνει χωρίς γκρίνια τα μαθήματα του, τα οποία του φαίνονται βουνό. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, χωρίς την παρέμβαση ειδικού; Μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε το παιδί, χωρίς να πάει σε παιδοψυχολόγο; Οι εποχές είναι τραγικές και τα χρήματα λίγα για να καλύψουμε τα είδη πρώτης ανάγκης. Τι να κάνουμε;"

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2014)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.