facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Δήμητρα (8.7.2015)

“Γεια σας! Η 23 μηνών κόρη μου εδώ και 3 μήνες ξεκίνησε παιδικό σταθμό. Εδώ και τρεις μήνες λοιπόν ο ένας παιδίατρος που την παρακολουθεί ισχυρίζεται ότι έχει διαρκώς ιώσεις και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τις διαρκείς μύξες και το διαρκές μπούκωμα που έχει, η δε άλλη παιδίατρος που την παρακολουθεί ισχυρίζεται ότι το παιδί περνάει μεν ιώσεις λόγω σταθμού, από την άλλη όμως έχει και αλλεργία και σύστησε zirtec. Προκειμένου να ανακουφιστεί το παιδί από την όλη δυσφορία (μπούκωμα και μύξες) της δίνω zirtec και κάποιες φορές χρειάστηκε και aerolin inhaler γιατί έκανε και ακροαστικά. Να σημειώσω ότι τον ένα τελευταίο χρόνο έχει κάνει και 7-8 ωτίτιδες, ιάσιμες χωρίς αντιβίωση. Το παιδί έχει ήδη πάρει ένα ολόκληρο μπουκαλάκι zirtec σε διάστημα 2 μηνών. Όταν ανά διαστήματα αμελούσα να της δώσω την επόμενη μέρα ξεκίναγαν αμέσως οι μύξες. Η ερώτησή μου: Είναι αλλεργία γι' αυτό και όταν το σταματάμε το zirtec αρχίζει το μπούκωμα; Είναι ιώσεις και απλώς το φάρμακο κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα; Μήπως ο οργανισμός της μικρής συνηθίζει σε αυτή τη ΄΄βοήθεια΄΄ και δεν αναπτύσσει τις δικές του άμυνες. Όσο για την εξάρτηση θεωρώ ότι ισχύει αυτά που έχετε αναφέρει σε άλλους γονείς. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

   

Απάντηση από παιδίατρο (9.7.2015)

Ερώτηση από nickiag (1.7.2015)

“Καλημέρα σας, θα ήθελα να με συμβουλέψετε για μια συνήθεια της κόρης μου 15 μηνών. Το πρόβλημα ξεκινά κάθε μέρα αργά το απόγευμα όπου η μικρή προσκολλάται πάνω μου και αρνείται να πάει στο μπαμπά της. Δύο φορές που χρειάστηκε να της δώσει το γάλα της και να την κοιμίσει απέτυχε ολοκληρωτικά. Το ίδιο συνέβη άλλη μια φορά που απλά χρειάστηκε να της δώσει την πιπίλα της κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατάλαβε ότι ήταν εκείνος κ χάλασε τον κόσμο. Να σημειώσω πως όλη την μέρα έχουν πολύ καλές σχέσεις κ παίζουν συνεχεία. Πως να το χειριστούμε όλο αυτό; Κάποιες φορές χρειάζεται να αναλάβει τη διαδικασία του ύπνου ο μπαμπάς.”

Απάντηση από παιδίατρο (1.7.2015)

Ερώτηση από Φωτεινή (27.6.2015)

“Γεια σας. Έχω ένα μωράκι 3 μηνών και 2 ημερών. Πριν 2-3 μέρες ξεκινήσαμε να βγαίνουμε βόλτα με το καρότσι περίπου 10 λεπτά. Την περισσότερη ώρα κλαίει και ηρεμεί κάπως στην αγκαλιά. Είναι φυσιολογικό; ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.6.2015)

Ερώτηση από Joanna (22.6.2015)

“Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση για να με διευκολύνετε. Η κόρη μου που είναι 2 ετών αργεί το βράδυ να κοιμηθεί, σχεδόν μετά τις 12:30 και είναι κουραστικό γιατί είναι υπερκινητικό παιδάκι και μας εξαντλεί. Το μεσημέρι κοιμάται σταθερά 2 ώρες. Βέβαια κοιμάται μόνη της χωρίς να έχει ενόχληση καμία αλλά πάει αργά. Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (22.6.2015)

Ερώτηση από Ευτυχία (22.6.2015)

Η κόρη μου είναι 25 μηνών και κάνει πυρετούς ανά 20 μέρες..η παιδίατρος που την παρακολουθεί μας είπε για τον σύνδρομο ΦΑΠΑ και ότι κάλο θα ήταν να πάρει κορτιζόνη, άλλος παιδίατρος που επισκεφτήκαμε γούρλωσε τα μάτια του για να μην δώσουμε στο παιδί κορτιζόνη...Ποια είναι η γνώμη σας..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Απάντηση από παιδίατρο (22.6.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.