facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ξένια (6.1.2015)

"Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι που στις 12/1/2015 θα μπει στον 4 μήνα, τις τελευταίες μέρες κλαίει πάρα πολύ για να ρευτεί, ρεύεται συνέχεια από την ώρα που θα φάει μέχρι και το επόμενο γεύμα, και ορισμένες φορές κλαίει και όταν πίνει το γάλα του. Πίνει 130 ml και κάνει 5 γεύματα. Είναι 6.500 κιλά και 65 πόντους. Πόσο πρέπει να τρώει τη μέρα; Όλο αυτό που έχει είναι παλινδρόμηση; Παίρνει βάρος κανονικά. Ευχαριστώ πάρα πολύ."

Απάντηση από παιδίατρο (8.1.2015)

Ερώτηση από Σοφία (17.12.2014)

"Γιατρέ μου καλησπέρα θα είμαι περιεκτική για να μην τρώω τον χρόνο σας....ο γιος μου 30 μηνών δεν θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι του και έρχεται τα βράδια στο κρεβάτι μας τι να κάνω; Ξυπνάει δυο και τρεις φορές τα βράδια και έρχεται. Τι με συμβουλεύεται;"

Απάντηση από παιδίατρο (23.12.2014)

Ερώτηση από Ευδοκία (11.12.2014)

"Γιατρέ μου σε χαιρετώ. Έχω ένα κοριτσάκι μόλις 2 1/2 ετών του οποίου μέχρι στιγμής το λεξιλόγιό του δεν είναι αρκετό μπορώ να πω.. λέει λεξούλες (μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού, ντίντα (όνομα της φλωρεντίνα), γκογκο (νερό), εσσι (έτσι), οκι (όχι), ακκάλα (δασκάλα), ντίλις (άγιος βασίλης), λάλα (γάλα), άμμου (φαγητό), κακά, πούπα (αυτοκίνητο), παπού (παπούσια), έλα κ.λ.π). Έχει συντάξει ελάχιστες προτασούλες μέχρι στιγμής π.χ.άου ποπο μου, μαμα μ έλα κ.λ.π. Μήπως πρέπει να προβληματιστώ?"

Απάντηση από παιδίατρο (11.12.2014)

Ερώτηση από Δήμητρα (8.12.2014)

"Καλησπέρα!

Είμαι έγκυος και έχω ένα κοριτσάκι 25 μηνών με κοξάκι. Πόσο επικίνδυνο είναι και πώς θα προστατεύσω το έμβρυο;"

Απάντηση από παιδίατρο (11.12.2014)

Ερώτηση από Λένα (6.12.2014)

"Καλησπέρα,

Διανύω την 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Τι παρενέργειες έχει το εμβόλιο MMR στο έμβρυο και τι πιθανότητες να εμφανιστούν μετά τη γέννησή του.

Λόγω του ότι είναι το 2ο παιδάκι που περιμένω, θήλαζα το 1ο μου παιδί μέχρι 18 μηνών (όταν έμαθα για την 2η κύηση διέκοψα το θηλασμό λόγω συσπάσεων). Η περίοδος άργησε πολύ να μου έρθει. Έμαθα ότι είμαι έγκυος στο τέλος του Μαΐου ήμουν ήδη 7 εβδομάδων. Η τελευταία μου περίοδος ήταν στις 2/4/2014 αλλά επειδή είχα κανονικά περίοδο δε γνώριζα πως ήμουν έγκυος. Στις 4/4/2014 έκανα μαζί με την κορούλα μου το εμβόλιο MMR.

Πιστεύετε ότι το μωρό που θα γεννήσω (κορίτσι και αυτό) θα είναι φυσιολογικό ή θα έχει επηρεαστεί από τις παρενέργειες του εμβολίου? Να σημειώσω ότι αναπτύσσεται κανονικά και στην 34η εβδομάδα ζύγιζε 2.340 γρ. Το μόνο αρνητικό που είχε δείξει ο προγεννητικός έλεγχος Β' επιπέδου ήταν ότι έχει κύστες χοριοειδών πλεγμάτων (δεξιά και αριστερά) του εγκεφάλου αλλά ο γιατρός μας είπε να μην ανησυχούμε καθώς αποτελεί μεμονωμένο εύρημα και είμαι ακόμη στην ηλικία των 30, οπότε δεν προχωρήσαμε σε αμνιοπαρακέντηση. Οι κύστες μέχρι και την 34η εβδομάδα δεν είχαν υποχωρήσει αλλά το μέγεθός τους παραμένει σταθερό. Θα εκτιμούσα πολύ την ειλικρινή σας απάντηση."

Απάντηση από παιδίατρο (11.12.2014)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.