facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαρία(13.3.2019)

“Καλημερα,
Έχω μια μπέμπα, γεννήθηκε 3735 ύψος 52 εκατοστά στις 38 εβδομάδες με καισαρική τομή. Η τρίτη προσπάθειά μου με εξωσωματική. Από το μαιευτήριο βγήκαμε 3565. Στις 12 μέρες ήμασταν 3800. Στις 22 μέρες ήμασταν 4180, στις 40 μέρες 4600 , στις 51 μέρες 5040 κ 55,5 εκατοστά . Μεθαύριο θα κάνουμε κ το πρώτο μας εμβόλιο. Η παιδίατρος ίσως δεν έκανε το ζύγισμα των 40 ημερών «σωστά».

Όταν ζυγιστήκαμε στις 40 μέρες , επειδή δεν είχε πάρει καλό βάρος μας άλλαξε το γάλα (δεν θήλασα δυστυχώς καθόλου) . Ενώ είναι ένα μωρό που έτρωγε από έμβρυο , είχε όρεξη για το φαγητό, παρατήρησα ότι γύρω στο μήνα δεν είχε τόσο όρεξη. Ενώ όταν βλέπει το μπουκάλι κάνει χαρές , τρώει με λαχτάρα τα πρώτα 20-30 ml κ μετά με πολλή προσπάθεια να φτάσει τα 80ml. Η διάρκεια του γεύματος μπορεί να είναι κ 45 λεπτά. Για να πάρει το βάρος αυτό μπορεί να είμαι κ 15 ώρες τη μέρα με το μπουκάλι. Η γιατρός μας και ο άντρας μου, μου λένε άστη να φάει όσο θέλει όταν πεινάσει. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ! Βρέχει γύρω στις 7-8 πάνες τη μέρα. Ένα βράδυ την ταΐσαμε 22:30-23:00 κ την αφήσαμε.... την ξύπνησα εγώ στις 5:30 γιατί δεν ξυπνούσε. Κάποιες φορές την έχω πιέσει παραπάνω με αποτέλεσμα να κάνει εμετό. Της έκανα καλλιέργεια για ουρολοίμωξη , αλλά ήταν καθαρή.

Τι μπορεί να συμβαίνει κ έχασε την όρεξη της; Πως θα μεγαλώσει; Τι θα μου προτείνατε εσείς; Τι να κάνω; Είμαι σε απόγνωση. ”

Απάντηση από παιδίατρο (14.3.2019)

Ερώτηση από Λύδα(2.3.2019)

“Καλημερα,
έχω ένα μωράκι σχεδόν 4 μηνών κ εδώ κ τρεις μέρες υποφέρουμε. Πάντα ήταν δύσκολος στο φαγητό και μέχρι να βρούμε το γάλα που του αρέσει ματώσαμε. Πίνουμε almiron και έπινε 120-150 ml ανά 4 ώρες μόνο που αυτές τις μέρες πέσαμε στα 60-70 με ζόρι. Κοιμάται όλο το βράδυ οπότε εκεί δεν έχουμε γεύμα. Είναι πρόωρο, γεννήθηκε την 36η εβδομάδα. Γεννήθηκε 40εκ κ 2,260kg. Τώρα είναι 61εκ κ 5,200. Τι να κάνω για να τρώει? Φοβάμαι μήπως έχει κάτι άλλο κ δεν το καταλαβαίνω. ”

Απάντηση από παιδίατρο (3.3.2019)

Ερώτηση από Μαρίνα(23.1.2019)

“Γειά σας,
το μωράκι μου είναι 2 μηνών και κάθε βράδυ από τις 11 μέχρι τις 2 γκρινιάζει δεν πεινάει αλλά ούτε πονάει. Τι μπορεί να φταίει;”

Απάντηση από παιδίατρο (24.1.2019)

Ερώτηση από Ροδούλα(12.12.2018)

“Καλησπέρα,
έχω κολλήσει γαστρεντερίτιδα από τον γιο μου. Εδώ κ δυο μέρες. Έχω διακόψει τον θηλασμό στον μικρό μου γιο, 2 μηνών κ σκέφτομαι να αρχίσω κ πάλι να τον θηλάζω μιας κ τα συμπτώματα έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει;”

Απάντηση από παιδίατρο (12.12.2018)

Ερώτηση από Κατερίνα(29.11.2018)

“Καλησπέρα σας,
Γιατρέ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Η κόρη μου πηγαίνει παιδικό και υπάρχουν κρούσματα ανεμοβλογιάς. Είναι εμβολιασμένη με 2 δόσεις. Υπάρχει όμως πιθανότητα να κολλήσει η ίδια αλλά και εγώ που είμαι έγκυος, δεν έχω εμβολιαστεί και δεν έχω και αντισώματα;”

Απάντηση από παιδίατρο (30.11.2018)

Ερώτηση από Μαρία(28.11.2018)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα αγορέκι 5 ετών και μου είπε η δασκάλα του οτι ενώ γνωστικά τα πάει καλά, χρησιμοποιεί ψαλίδι, γράφει καλά, δεν έχει καλή επικοινωνία με τα παιδιά. Παίζει μαζί τους μεν αλλά τα σπρώχνει κτλ. Θέλει αξιολόγηση μάλλον μου είπε. Αξιολήγηση οκ, αλλά δεν συμφωνώ με το σκεπτικό της. Είναι μοναχοπαίδι. Εσείς τι γνώμη έχετε; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.11.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.