facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από ΒΑΛΙΑ (05.03.2020)

Έχω έναν μικρούλη 13 μηνών, έχει αρχίσει και περπατάει είναι ένα χαρούμενο γελαστό παιδάκι, δείχνει να καταλαβαίνει αρκετά πράγματα (παίζουμε κουκούτσα, του αρέσει πολύ να του τραγουδάω, κάνει κάποιες γκριμάτσες που κάνουμε και εμείς, κάνει παλαμάκια, λέει μαμμαμ, παπα, νταντα, ναιναιναι, τατα. δίνει φιλάκι άμα του πεις ¨κάνε μπα'' (όχι πάντα). Έχει αρχίσει να περπατάει ανεξάρτητα (σαν μεθυσμένος πιγκουίνος όπως του λέω και γελάμε) και τον κυνηγάω!!
Αυτά που με ανησυχούν τώρα είναι ότι δεν δείχνει ούτε με το χέρι ούτε με το δάχτυλο, δεν χαιρετάει (δεν κάνει ΄΄γεια΄΄) και ΔΕΝ βάζει πράγματα στο στόμα του, με εξαίρεση τα λούτρινα -χνουδωτά παιχνίδια η κουβερτούλες του. Τώρα τελευταία με προσπάθεια και παρότρυνση από εμένα κατάφερε και τρώει μόνος του μπισκοτάκι (όχι κάτι άλλο) ούτε φαγητό, ούτε κουτάλι. Πως σας φαίνονται όλα αυτά, πιστεύεται ότι θέλει παραπάνω ψάξιμο; Μήπως είναι μικρούλης και να περιμένω λίγο ακόμα; πείτε μου την γνώμη σας. Eυχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (05.03.2020)

Ερώτηση από Μαρία (04.03.2020)

Η κόρη μου μπαίνοντας στον 7ο μήνα άρχισε τα βράδια να ξυπνάει με κλάματα, ενώ πριν ξυπνούσε μόνο για να φάει. Τη σηκώνουμε από την κούνια, τη νανουρίζουμε και τη βάζουμε στην κούνια της όπου πάλι θα αρχίσει μετά από λίγο να κλαίει και το ίδιο συνεχίζεται μέχρι το πρωί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει; Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν σε αυτή την ηλικία που τα μωρά έχουν μπει σε τροφές πρέπει να ταΐζονται το βράδυ. Εμείς της δίνουμε ένα μπιμπερό στις 21:00 πριν κοιμηθεί και άλλα δύο κατά τη διάρκεια της νύχτας ανά τέσσερις περίπου ώρες.

Απάντηση από παιδίατρο (04.03.2020)

Ερώτηση από Dena (26.02.2020)

Το μωρό μου είναι 6.5 μηνών, τον τελευταίο ενάμιση μήνα άρχισε να μην κοιμάται τη νύχτα πάνω από 1 ώρα χωρίς να ξυπνά. Δεν άλλαξε κάτι, εκτός από το ότι ξεκίνησε τις κρεμούλες εδώ και 2 εβδομάδες. Ούτε δόντια βγάζει ακόμη, ούτε κάποιο πρόβλημα έχει. Είναι όλα μια χαρά. Το βράδυ κοιμάται στις 7 και το πρωί στις 6 σηκωνόμαστε. Έχουμε μια κανονική ρουτίνα με σωστά γεύματα, παιχνίδι και κανονικούς ενδιάμεσους ύπνους. Όμως τη νύχτα, κάθε μια ώρα ξυπνά και θέλει να θηλάσει, ενώ ξέρω σίγουρα ότι δεν πεινά. Ξυπνά και κλαίει με κλειστά μάτια. Νυστάζει πολύ και είναι κουρασμένη. Όμως δεν σταματά αν δεν πάρει στήθος. Παλιά δεν συνέβαινε αυτό. Κοιμόταν μέχρι κ 10 ώρες. Τώρα, όταν ξυπνά, μόλις την βάλω στο στήθος, στα τρία λεπτά ξανακοιμάται. Έπειτα την βάζω στο κρεβάτι της και μετά από λίγη ώρα ξανά κλάμα για το στήθος. Την ημέρα την θηλάζω αρκετά -λόγω του ότι δουλεύω λίγες ώρες το απόγευμα μόνο- και κοιμάται πάντα με το στήθος μου. Τη νύχτα δεν μπορώ ακόμη να την βάλω στο δικό της δωμάτιο. Επίσης, δυστυχώς δεν μπορεί ο σύζυγος μου να ξυπνά και να την παίρνει εκείνος για να ξανακοιμηθεί, κι έτσι το κάνω εγώ. Όμως λόγω κούρασης, τις τελευταίες δυο βδομάδες την βάζω και ξαπλώνει δίπλα μου στο κρεβάτι μου και την θηλάζω για να μπορώ να κοιμάμαι λίγο κι εγώ. Όσο είναι στο κρεβάτι μου θηλάζει και κοιμάται μια χαρά. Αν βγει από το στήθος, το ξαναπιάνει μόνη της. Κάποτε όμως ίσως και να μην το ψάξει. Τότε, την παίρνω πίσω στο κρεβάτι της κοιμισμένη όμως μετά από λίγη ώρα ξαναξυπνά. Και ξανά το ίδιο, την βάζω στο κρεβάτι μου και ξανά στο δικό της και γίνεται αυτό μέχρι το πρωί. Στις αρχές για να κόψω τη συνήθεια του ξυπνήματος, περίμενα να δω αν θα κοιμηθεί ξανά -και όντως ξανακοιμόταν-, ή δοκίμαζα να την ηρεμώ χωρίς να την παίρνω πάνω μου, χαϊδεύοντάς την, ή παίρνοντας την απλώς αγκαλιά. Αυτό πετύχαινε μόνο στις αρχές. Μετά, κοιμόταν απλώς εξουθενωμένη πάνω μου μετά από πάρα πολύ κλάμα, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο που δεν θέλω να συμβαίνει. Επίσης στις αρχές την έβαζα στο κρεβάτι μισοκοιμισμένη, δεν περίμενα να κοιμηθεί εντελώς. Σιγά σιγά όμως αυτά σταμάτησαν να ισχύουν, γιατί κάτι άλλαξε. Δεν κατάλαβα τί, πότε ξεκίνησε αυτή η συνήθεια, αν έκανα κάτι λάθος, πάντως τώρα ξέρω ότι δεν μπορώ να την αφήνω να κλαίει απαρηγόρητη για να «μάθει» και σίγουρα δεν θέλω να αποθηλάσω. Όταν λείπω, ο άντρας μου δυσκολεύεται πολύ να την κοιμίσει και σχεδόν ποτέ δεν τα καταφέρνει γιατί κλαίει και με ψάχνει γιατί θέλει να θηλάσει για να κοιμηθεί. Πως μπορώ να βοηθήσω τον σύζυγό μου; Κυρίως αυτό είναι που με προβληματίζει και όχι το ότι έχω χάσει τον ύπνο μου ή το ότι είναι το στήθος μου η πιπίλα της.
Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (27.02.2020)

Ερώτηση από Ειρήνη (22.02.2020)

Καλησπέρα σας,

έχω ένα μωράκι 30 ημερών στο νοσοκομείο. Την ημέρα που θα περνάμε εξιτήριο το μωράκι μου ξαφνικά δεν έπαιρνε αναπνοή, ούρλιαζα, φώναζα και ήρθαν οι μαίες και το ταρακούνησαν στην πλάτη το χτύπησαν λιγάκι και φύσηξαν στο προσωπάκι του και συνήλθε. Το πήγαν μέσα να το δει παιδίατρος και μου είπαν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και ότι είναι οι βλέννες, να μην χάνω την ψυχραιμία μου. Τώρα λοιπόν μου το ξανά έπαθε άλλες 2 φορές στο σπίτι αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Σήμερα 30 ημερών μου το έπαθε πάλι την ώρα που το έκανα μπάνιο. Τι μπορεί να είναι; Πρέπει να ανήσυχο; κατά την διάρκεια της ημέρας μου κάνει λίγο γουλίτσες εμετό. Μήπως φταίει το γάλα. Δεν θηλάζω δυστυχώς, τι πρέπει να κάνω; Έχω φρικάρει; Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (23.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,

το μωράκι σας είναι πάρα πολύ μικρό, και χωρίς να το δω με προσοχή και να καταλάβω τι ήταν εκείνα τα επεισόδια για τα οποία μιλάτε, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να έχει γίνει καρδιολογικός έλεγχος, ο οποίος αν δεν έγινε ήδη, θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ. Απο εκεί και πέρα, πιστεύω πως πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρο που σάς παρακολουθεί, καθώς το ζήτημα είναι σημαντικό.

Με εκτίμηση,

Ερώτηση από Ολγα (19.02.2020)

Καλημέρα,

το κοριτσάκι μου γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες την 28/06/2019 με ύψος 48 εκατοστά και βάρος 2850 gr. Tώρα είναι 7,5 μηνών 7600 gr και 66,5 cm και δεν της έχω δώσει ξένο γάλα. Ο παιδίατρος μου πρότεινε τρία γεύματα την μέρα αλλά δυστυχώς το μεσημεριανό το οποίο είναι είτε χορτόσουπα είτε κρεατόσουπα δεν το τρώει. Προτιμάει την κρεμά με βρώμη, γάλα και μήλο της FREZYLAC μαζί με φρούτα. Ο παιδίατρος θέλει να της δίνω σίδηρο 4 mg κάθε μέρα. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ

Απάντηση από παιδίατρο (21.02.2020)

Ερώτηση από τζενη (19.02.2020)

Καλησπέρα σας,

Τι ισχύει στην περίπτωση που η μητέρα λάμβανε ινφλιξιμάμπη μέχρι τον πέμπτο μηνά της κύησης με οδηγίες των γαστρεντερολόγων και τον εμβολιασμό του μωρού της;
γίνεται κανονικά η υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Απάντηση από παιδίατρο (20.02.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.