facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Depi(17.05.2018)

“Έχω μια κόρη που γεννηθηκε02/03/2018 με καισαρική. Ο παιδίατρος μας είπε ότι δεν σηκώνει το κεφαλάκι της και δεν πατάει καλά τα πόδια .Στο σπίτι όμως ακόμη και τώρα βλέπω ότι σηκώνει το κεφάλι για λίγα δευτερόλεπτα και πατάει καλά τα πόδια απλά θέλει λίγο χρόνο για να σηκώσει το κεφάλι. Η γιατρός ήθελε κατευθείαν να το σηκώσει. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δυστυχώς χάσαμε την εμπιστοσύνη μας. Την προηγούμενη φόρα μας έστελνε σε παιδοκαρδιολόγο και μετά το αναίρεσε. Τώρα μας στέλνει σε παιδονευρολόγο. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν με βοηθούσατε. Τι πρέπει να παρατηρήσω στο μωρό κ.τ.λ”

Απάντηση από παιδίατρο (17.05.2018)

Ερώτηση από Βάσω(16.05.2018)

“Γεια σας,
θα ήθελα να ρωτήσω...Σε μωρό 20 ημερών κάνει να χρησιμοποιώ τον αποφράκτη otrisalin??? Και πόσες φορές την ημέρα κάνει να βάζω όρο στην μύτη του ;;; ”

Απάντηση από παιδίατρο (16.05.2018)

Ερώτηση από Έλλη (07.05.2018)

“Γεια σας,
γέννησα πριν λίγες μέρες ένα υγιέστατο μωράκι..έχω θέμα με τον ομφάλιο λώρο γιατί έχει μια πρασινωπή όψη κολλώδες..όταν του βάζω οινόπνευμα κλαίει πάρα πολύ δεν μπορώ να καταλάβω πονάει ή κρυώνει από το οινόπνευμα? Πάντως δεν νομίζω να μολύνθηκε γιατί είναι μια χαρά ούτε πρήστηκε ούτε κοκκίνισε...”

Απάντηση από παιδίατρο (08.05.2018)

Ερώτηση από Katerinaki (11.04.2018)

“Καλημέρα σας,
Τις ημέρες του Πάσχα φιλοξενηθήκαμε για αρκετό διάστημα σε σπίτι με σκυλί που ήταν μεν εμβολιασμένο αλλά δεν είχε κάνει την θεραπεία για τα σκουλήκια και για αυτό το λόγο εμφάνισε στα κόπρανα του σκουληκάκια. Αυτά από ότι διάβασα είναι μεταδοτικά και μεταδίδουν αύτη την πάθηση. Με την κόρη μου ,21 μηνών περίπου , είχαν αρκετά στενή επαφή γιατί έπαιζαν όλη μέρα. Σε περίπτωση που έχει κολλήσει, τι συμπτώματα θα παρατηρήσω και μετά από πόσο καιρό περίπου ώστε να ξέρω να το παρακολουθήσω; Αν έχει μεταδοθεί κάτι πόσο επικίνδυνο είναι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (11.04.2018)

Ερώτηση από androzoul (04.04.2018)

“Καλημέρα σας,
το μωράκι μου την Κυριακή γίνεται 3 μηνών στο 24ωρο μέχρι στιγμής τρώει καλά περίπου 800 ml αλλά να σας περιγράψω τι γίνεται.. το τελευταίο του γεύμα είναι 10 με 10.30 και η μόνη φόρα που τρώει 180... δεν ξυπνάει καθόλου μέσα στη νύχτα για να φάει και στις 6 με 7 ώρες τον ξυπνάω εγώ με το ζόρι για να φάει και τρώει 40 με 60ml. Μετά συνεχίζει τον ύπνο του και στις 4 ώρες πάλι δεν τρώει καλά.. δεν ξυπνάει για να φάει δλδ ένα 12ωρο σίγουρα. Δεν τον έχω αφήσει βεβαία να δω πότε θα ξυπνήσει από τις 10 το βράδυ.. Το βάρος του είναι 6300. Μήπως να μην το ξυπνάω? Όταν είναι ξύπνιο με προσπάθεια βέβαια να ξυπνήσει το πρωί για να παίξουμε, τρώει 120 περίπου κάθε 3ωρο αλλά πολλές φορές κάνει πολύ ώρα να το φάει.. όρεξη έχει μόνο στο τελευταίο του γεύμα το βράδυ... είναι δυνατόν ένα 12ωρο σίγουρα να κοιμάται και να μην τρώει? Μπορώ να σας στείλω αναλυτικά και το τι τρώει στο 24ωρο.”

Απάντηση από παιδίατρο (04.04.2018)

Ερώτηση από mairi (15.03.2018)

“Καλημέρα σας,
Έχω ένα μωράκι 1,5 μηνών. Είναι λίγο ανήσυχο λόγω κολικών και αερίων κάποιες ώρες μέσα στη μέρα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κουνάει ασυντόνιστα τα χεράκια του. Ειδικά όταν την ανησυχεί κάτι (αέρια, λόξυγκας κλπ) το κάνει έντονα. Πολλές φορές το κάνει και πριν κοιμηθεί, όταν έχει ανησυχία και δυσκολεύεται ν' αποκοιμηθεί. Είναι φυσιολογικό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.03.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.