facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ελισάβετ (17.7.2015)

“Καλημέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι που στης 22 Ιουλίου θα γίνει 12 μηνών. Το γάλα και το νερό το πίνει ακόμα στο μπιμπερό. Δοκίμασα το βρεφικό ποτήρι αλλά τίποτα. Το βλέπει σαν παιχνίδι. Να επισημάνω ότι οι χυμοί δεν του αρέσουν καθόλου. Τι να κάνω; Να το ωθήσω στο να πίνει από το βρεφικό ποτηράκι ή να συνεχίσω με το μπιμπερό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.7.2015)

Ερώτηση από nicolnt (15.7.2015)

“Καλησπέρα σας. Τους τελευταίους 3-4 μήνες η κόρη μου 6 ετών έχει αποκτήσει φοβία όσον αφορά στο ασανσέρ, με αποτέλεσμα να μην μπαίνει καθόλου πλέον. Να σημειώσω ότι τον Νοέμβριο ήμασταν στο Λονδίνο και είχα κλειστεί εγώ στο ασανσέρ του μετρό, ενώ εκείνη περίμενε στο ξενοδοχείο με τη γιαγιά της. Δεν γνωρίζω αν όντως σε αυτό οφείλεται η φοβία της. Επιπλέον, ενώ γενικά την αγκαλιάζω συνέχεια και της λέω ότι την αγαπάω, συνέχεια παραπονιέται ότι δεν την αγκαλιάζω. Να σημειώσω ότι έχω χωρίσει και ότι αυτή που βάζει τους κανόνες είμαι μόνο εγώ. Όλοι προσπαθούν να της επιτρέπουν αρκετά πράγματα και όντως της φωνάζω κάποιες φορές.”

Απάντηση από παιδίατρο (16.7.2015)

Ερώτηση από Σίσσυ (13.7.2015)

“Καλημέρα, το μωράκι μου είναι 40 ημερών και έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο την ημέρα. Ενώ τη νύχτα κοιμάται κατ’ ευθείαν μετά το φαγητό την ημέρα είναι πολύ ανήσυχος. Κλαίει σπαρακτικά και εννοείται έχει φάει, είναι καθαρός και έχει ρευτεί. Δεν κάθεται ούτε στην αγκαλιά..κλαίει ασταμάτητα και δεν μου δείχνει να πονάει κάπου. Μετά από αρκετή ώρα στη μόνη στάση που ηρεμεί είναι μπρούμυτα. Είναι λάθος αυτό; Και γιατί κλαίει έτσι την ημέρα; Τι μπορώ να του κάνω; (του κάνω και μασάζ στην κοιλίτσα με λαδάκι μήπως πονάει)”

Απάντηση από παιδίατρο (14.7.2015)

Ερώτηση από Dimou (11.7.2015)

“Καλησπέρα. Ο γιος μου είναι 34 ημερών και η οπίσθια πηγή δεν έχει κλείσει ακόμη. Αντιθέτως το σημείο εκείνο στο κεφάλι του είναι μαλακό. Είναι κάτι ανησυχητικό;”

Απάντηση από παιδίατρο (12.7.2015)

Ερώτηση από Μαριάννα (11.7.2015)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 13 μηνών.. μετά από μια απλή ίωση που είχε πριν από κάποιες μέρες έχω παρατηρήσει πως όταν κοιμάται ροχαλίζει πολύ έντονα και δυσκολεύεται να πάρει ανάσα από τη μύτη ωστόσο η αναπνοή του σταματάει για 2-3 δευτερόλεπτα. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;”

Απάντηση από παιδίατρο (12.7.2015)

Ερώτηση από Δήμητρα (8.7.2015)

“Γεια σας! Η 23 μηνών κόρη μου εδώ και 3 μήνες ξεκίνησε παιδικό σταθμό. Εδώ και τρεις μήνες λοιπόν ο ένας παιδίατρος που την παρακολουθεί ισχυρίζεται ότι έχει διαρκώς ιώσεις και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τις διαρκείς μύξες και το διαρκές μπούκωμα που έχει, η δε άλλη παιδίατρος που την παρακολουθεί ισχυρίζεται ότι το παιδί περνάει μεν ιώσεις λόγω σταθμού, από την άλλη όμως έχει και αλλεργία και σύστησε zirtec. Προκειμένου να ανακουφιστεί το παιδί από την όλη δυσφορία (μπούκωμα και μύξες) της δίνω zirtec και κάποιες φορές χρειάστηκε και aerolin inhaler γιατί έκανε και ακροαστικά. Να σημειώσω ότι τον ένα τελευταίο χρόνο έχει κάνει και 7-8 ωτίτιδες, ιάσιμες χωρίς αντιβίωση. Το παιδί έχει ήδη πάρει ένα ολόκληρο μπουκαλάκι zirtec σε διάστημα 2 μηνών. Όταν ανά διαστήματα αμελούσα να της δώσω την επόμενη μέρα ξεκίναγαν αμέσως οι μύξες. Η ερώτησή μου: Είναι αλλεργία γι' αυτό και όταν το σταματάμε το zirtec αρχίζει το μπούκωμα; Είναι ιώσεις και απλώς το φάρμακο κάνει πιο ήπια τα συμπτώματα; Μήπως ο οργανισμός της μικρής συνηθίζει σε αυτή τη ΄΄βοήθεια΄΄ και δεν αναπτύσσει τις δικές του άμυνες. Όσο για την εξάρτηση θεωρώ ότι ισχύει αυτά που έχετε αναφέρει σε άλλους γονείς. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

   

Απάντηση από παιδίατρο (9.7.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.