facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από (8.7.2016)

“Το μωρό μου είναι 2.5 μηνών....πέφτουν τα μαλλάκια του και παντού βρίσκω τριχούλες... Στα ρουχαλάκια του... Στο σεντονάκι του και πολλές φορές στα χειλάκια του. Ακόμα και στη πιπίλα... τι μπορεί να συμβεί αν καταπιεί καμία που δεν έχω αντιληφθεί; Συνεχώς τον κοιτάω, προσέχω την πιπίλα, αλλά αναρωτιέμαι αν για παράδειγμα κοιμάται και καταπιεί καμία που δεν έχω δει, τι μπορεί να συμβεί;”

Απάντηση από παιδίατρο (8.7.2016)

Ερώτηση από Φαίδρα (7.7.2016)

“Πριν 4 εβδομάδες πήγαμε και ανοίξαμε το πουλάκι του μικρού μας που είναι τώρα 2 ετών. Πήγαμε 2 φορές γιατί δεν γινόταν με την μία. (Όχι με επέμβαση αλλά το τράβηξε ο γιατρός με το χέρι). Πρώτο βράδυ πολύ δύσκολη μετά κάθε μέρα καλύτερα. Μας είπαν κάθε μέρα να του το τραβάμε μετά το μπάνιο για να μην ξανακλείσει. Όλα καλά μέχρι που εδώ και πέντε μέρες έχει κοκκινίσει το πετσάκι μπροστά-μπροστά στην άκρη και κατεβαίνει πολύ δύσκολα. 2 μέρες τώρα δεν είναι τόσο κόκκινο αλλά πάλι κατεβαίνει με δυσκολία αλλά ο μικρός μετά σταυρώνει το πόδι του και βογγάει και τεντώνει τα πόδια (πως κάνουμε όταν κρατιόμαστε για να πάμε τουαλέτα), και το κάνει και στον ύπνο του. Σταυρώνει τα πόδια τα τεντώνει και βογγάει και καίει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Η παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε να του βάλω κρέμα fucicort lipid για 2 μέρες αλλά δεν το κόβω να κάνει κάτι. Πέστε μου σας παρακαλώ την άποψή σας. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.7.2016)

Ερώτηση από Xristina (5.7.2016)

“Γεια σας έχω μια κόρη που σε μια εβδομάδα θα γίνει δύο μηνών. Η παιδίατρος μας μίλησε για το εμβόλιο που πρέπει ν κάνει και μας είπε για το εξαδύναμο. Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν αυτισμό και άλλα καθώς και μαρτυρίες γονέων π δεν έχουν κάνει κ τα παιδία τους είναι μια χαρά. Ακόμη, διάβασα από έναν γιατρό ότι καλό θα είναι το παιδί να εμβολιάζεται μετά από ένα χρόνο ζωής. Εσείς μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας ; Ευχαριστώ πολύ θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.7.2016)

Ερώτηση από Avamva (4.7.2016)

“Καλησπέρα σας, Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για τον μικρό μου, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 31/12/2015 με πνευμονία για 6 ημέρες όπου εκεί κοιμόμουν μαζί του κάθε μέρα δεν ήθελε στην κούνια που είχε το δωμάτιο του νοσοκομείου. Μετά την επιστροφή στο σπίτι συνέχισε για 15 μέρες αγωγή και ανάρρωσε κανονικά αυτό το διάστημα ήθελε να κοιμάται μαζί μας. Έκτοτε αφότου έγινε καλά τον έβαλα στο κρεβάτι του χωρίς καμία αντίρρηση από πλευράς του ξυπνούσε μέσα στην νύχτα και πολλές φορές σηκωνόταν ο σύζυγος μου και τον έφερνε στο κρεββάτι μας...Ξαφνικά άρχισε κάποια βράδια πριν κοιμηθεί να μου λέει εδώ μαμά να κοιμηθώ εννοώντας το κρεβάτι μας... τις περισσότερες φορές τον κοίμιζα και μετά από λίγο τον πήγαινα στο κρεβάτι του και όλα καλά... τώρα έχει 3 μήνες που θέλει μόνο στο κρεβάτι μας και δεν το διαπραγματεύεται "χαλάει τον κόσμο" εάν του πούμε ότι θα κοιμηθεί στο κρεβάτι του με τα παιχνίδια του κλπ... Με τον σύζυγο μου έχουμε καταντήσει να μην κοιμόμαστε πλέον σαν ζευγάρι και έχει αρχίσει και μας ενοχλεί... θα ήθελα κάποια συμβουλή πως να το διαχειριστούμε με τον σύζυγό μου για να επανέλθει στο κρεβάτι του; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (4.7.2016)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.