facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από liontarina (26.7.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ έχω ένα αγοράκι 3 χρονών. Με προβληματίζει που συνέχεια αρρωσταίνει χωρίς να πηγαίνει σχολείο, σχεδόν κάθε μήνα αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, τον χειμώνα ωτίτιδες, βρογχίτιδες, οι εξετάσεις αίματος είναι καλές. Μόνο που δεν τρώει καλά, έχει ύψος 1 μέτρο 15 κιλά. Η παιδίατρος μου λέει ότι θα στρώσει όσο μεγαλώνει, κρεατάκια μου είπε εξωτερικά δε δείχνει κάτι, μόνο με ακτινογραφία. ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

Ερώτηση από Φωτεινή (25.7.2015)

“Το μωράκι μου 4 μηνών πιπιλάει το δαχτυλάκι του πολύ συχνά. Πως μπορώ να το αποτρέψω; Την πιπίλα την πετάει μακριά. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

Ερώτηση από Evi (24.7.2015)

“Έχω ένα μωράκι 80 ημερών. Από λάθος οδηγίες στο μαιευτήριο θήλασα μόνο 10 ημέρες σε συνδυασμό με ξένο και μετά ακολούθησε διατροφή μόνο με ξένο. Μέχρι 45 ημερών έκλαιγε ανά τρίωρο περίπου και φυσικά μέσα στη νύχτα. Μετά ρύθμισε μόνος του τη νύχτα (23:00-5:00 το πρωί στην αρχή μετά στις 6). Τώρα ξυπνάει το πρωί δεν κλαίει απλά γλύφει τα χεράκια ή του πέφτει η πιπίλα 4-5 φορές συνεχόμενα και έτσι υποψιάζομαι ότι πεινάει. Επίσης η παιδίατρος μου είπε να τον ταΐζω στο τετράωρο πλέον. Έτσι χωρίς να εκφράσει πείνα του δίνω γάλα στις 6-10-14-18-22. Με αποτέλεσμα να μην κλαίει όταν πεινάει, όταν νυστάζει ή δεν βολεύεται αλλά και πάλι πιο πολύ παράπονο παρά κλάμα έντονο. Ανησυχώ. Είναι φυσιολογικό αυτό για τόσο μικρό μωρό?? Οι φίλες μου λένε ότι είμαι τυχερή. Γενικά στο καρότσι ξύπνιος κουνιέται ολόκληρος. Πιάνει τα κρεμαστά αντικείμενα, παρακολουθεί το μομπιλε στο κρεβάτι του να περιστρέφεται. Είναι ζωηρό παιδί αλλά δεν πολυκλαιει και με φοβίζει. Επίσης είναι σωστή αυτή η ρουτίνα φαγητού? Εμένα ως μαμά με βολεύει αλλά δεν τον αφήνω να εκφραστεί έτσι. Κάποιες φορές καθυστέρησα εσκεμμένα το φαγητό του και δεν έκλαψε απλά έγλυφε δάχτυλα μόνο. Πάντως πίνει όλο το μπουκάλι όταν του το δίνω. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

Ερώτηση από Κάτια (24.7.2015)

“Ο γιος μου είναι 2 1/2μηνων. Είπε αγκου στις 30 ημέρες και βαβίζει συνέχεια. Όταν είναι στο καρότσι κάνουμε λεκτικό παιχνίδι και έχουμε βλεματική επαφή. Του μιλάω μου γελάει και απαντάει με λογάκια. Ωστόσο όταν τον σηκώνω από τις μασχάλες και τον φέρνω στο ύψος των ματιών μου δεν με κοιτάζει καν όσα λόγια και να του λέω τραγούδια κτλ. Επειδή κατά καιρούς διαβάζω διάφορα περί αυτισμού έχω τρομοκρατηθεί... Είναι φυσιολογικό αυτό? Όταν τον παίρνω αγκαλιά δεν κουλουριάζει τα χέρια του γύρω από το λαιμό μου. Ξέρω ότι είναι μικρός αλλά δεν έχω εμπειρία από μώρα και δεν ξέρω τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Να σημειώσω ότι μένουμε στην επαρχία όταν τον κάνω βόλτα με το καρότσι συναντάμε γνωστούς πάντα και όταν του απευθύνουν το λόγο τους γελάει και τους βαβίζει πάντα. Να ανησυχήσω?”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

Ερώτηση από Μαρία (20.7.2015)

“Καλησπέρα, όπως πήγα να ακουμπήσω το μωράκι στο πάτωμα ανάσκελα πάνω σε ένα στρωματάκι από καουτσούκ και ένα παπλωματάκι από πάνω, χτύπησε το κεφαλάκι του από απόσταση δυο εκατοστών περίπου, το μωράκι είναι έξι μηνών, δεν έκλαψε καθόλου και γενικά δεν έδειξε να ενοχλήθηκε όμως εγώ τρόμαξα διότι ακούστηκε ο γδούπος. Όλοι μου λένε να μην ανησυχώ. Έχουν περάσει 24 ώρες και παραπάνω και όλα δείχνουν φυσιολογικά. Θα ήθελα όμως να ακούσω και την δική σας άποψη. Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.7.2015)

Ερώτηση από Αλέξανδρο (19.7.2015)

“Ο γιος μου είναι 20 μηνών και σήμερα που τον άλλαζα και ήθελα να του καθαρίσω το πουλάκι του, όταν του κατέβασα το πετσάκι το κεφαλάκι στο πουλάκι φαινόταν σαν μελανιασμένο. Είναι φυσιολογικό και αν όχι, τι πρέπει να κάνουμε;”

Απάντηση από παιδίατρο (19.7.2015)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.