facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Νικόλ (18.3.2015)

"Γεια σας. Κατά λάθος στο ματάκι του μωρού μου, νεογέννητο 1 μήνα, μπήκε οινόπνευμα, αυτό που του καθαρίζω τον αφαλό του, φαρμακευτικό των 70 βαθμών. Αμέσως του έριξα νερό. Έκλαψε ελάχιστα και μετά ήταν πάλι ζωηρό. Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάποια βλάβη;"

Απάντηση από παιδίατρο (18.3.2015)

Ερώτηση από Νικολέττα (18.3.2015)

Γεια σας, έχω έναν γιο 15 μηνών και πάρα πολύ απαιτητικό από βρεφάκι. Τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει πολύ άσχημες αντιδράσεις αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα οι επιθυμίες του...ουρλιάζει σαν δαιμονισμένος, κλαίει και χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα. Αυτό γίνεται με συχνότητα ως και 6-7 φορές την ημέρα. Η συμπεριφορά του μου έχει στοιχίσει πολύ και θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε κάποιες συμβουλές. Τι να κάνω για να τον ηρεμήσω;Νιώθω απελπισμένη.

Απάντηση από παιδίατρο (18.3.2015)

Ερώτηση από Κατερίνα (13.3.2015)

"Καλημέρα σας! O γιος μου είναι 9 ετών και διαγνώστηκε με αλλεργική ρινίτιδα. Ο γιατρός μάς είπε να πάρει 3 μήνες Xozal και olfosonaide. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, γιατί ανησυχώ με τα αντιισταμινικά. Ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί τα νέας γενιάς είναι ασφαλή. Εγώ όμως παρατηρώ γκρίνια στο παιδί και υπνηλία και η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη με τα μαθήματα του σχολείου. Φοβάμαι μην πάθει εξάρτηση. Σας ευχαριστώ."

Απάντηση από παιδίατρο (13.3.2015)

Ερώτηση από Δήμητρα (10.3.2015)

"Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγόρι 3,5 ετών και έχουμε κλειστή ακροποσθία και μεγάλη βάλανο όπερ και μας έχουν πει χειρουργοί πως θα χρειαστεί επέμβαση σε κάποια ηλικία αργότερα. Το Δεκέμβρη του 2014 είχαμε το πρώτο μας οίδημα στη περιοχή χωρίς προβλήματα στην ούρηση και το φροντίσαμε με celestoderm σύμφωνα με το χειρούργο που τον είδε στα έκτακτα του Αγ. Σοφια και τελευταία όταν ουρεί παρατηρούμε το πίσω μέρος του κορμού του πέους (προς τα πίσω της βαλάνου) ότι φουσκώνει το δέρμα από κάτω (ballooning) βέβαια το παιδί ουρεί κανονικά και δεν έχει διαμαρτυρηθεί κατά την ψηλάφηση. Θεωρείτε ότι συντηρητικά (με μασάζ τοπικά χωρίς προσπάθεια διάνοιξης) μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ή χρήζει επίσκεψης στο χειρουργό; Ευχαριστώ"

Απάντηση από παιδίατρο (10.3.2015)

Ερώτηση από Κυριακή (4.3.2015)

"Καλημέρα γιατρέ είμαι μητέρα ενός βρέφους 4 μηνών και θέλω να μάθω ποτέ πρέπει να ξεκινήσω στερεή τροφή και ποια τροφή να του δώσω πρώτα. Έχει ακόμα κολικούς έντονους και διάβασα ότι η στερεή τροφή θα βοηθήσει να ωριμάσουν ποιο γρήγορα τα εντεράκια του. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει πρόβλημα που έχει παραπανίσια κιλά (τρέφεται όμως μόνο με μητρικό γάλα)."

Απάντηση από παιδίατρο (9.3.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.