facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Efaki10 (12.8.2015)

“Εδώ και μερικούς μήνες η πεντάχρονη κόρη μου αγγίζει εμένα και τον πατέρα της στα γεννητικά μας όργανα. Της έχουμε μιλήσει, ότι δεν είναι σωστό ούτε να ακουμπάμε, αλλά ούτε και να μας ακουμπάνε σε αυτά τα μέρη του σώματος, αλλά εξακολουθεί και το κάνει. Μήπως δεν το χειριστήκαμε καλά; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Ερώτηση από ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ (10.8.2015)

“Γεια σας, ο γιος μου είναι 9μηνών. Όταν πήγα να του αλλάξω την πάνα μετά από το φαγητό του, είδα λίγο αίμα πάνω στην πάνα αλλά και σταγόνα πάνω στο πουλάκι του. Πήγαμε κατευθείαν στο Νοσοκομείο το είδε χειρουργός, δεν είχε καμία πληγή, κάναμε εξετάσεις αίματος, ούρων και καλλιέργεια. Οι εξετάσεις όλες ήταν πολύ καλές, δεν μας είπαν από τι μπορεί τελικά να προήλθε! Η παιδίατρος μάς έχει πει να μην πειράζουμε το πουλάκι του μέχρι να γίνει 2 χρονών.”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Ερώτηση από Έλενη (9.8.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ. Πριν από ενάμιση μήνα γέννησα ένα αγοράκι 30 εβδομάδων 1430 γρ. Έμεινε στην ΜΕΝΝ για ενάμιση μήνα και πριν από μια εβδομάδα τον πήρα σπίτι. Όσο ήταν στη μονάδα έτρωγε 45γρ/3 ώρες. Έπινε από την πρώτη νερά και συνεχίζει να πίνει δικό μου γάλα το οποίο βγάζω με θήλαστρο και του το δίνω με μπιμπερό. Από τη μέρα που τον πήρα σπίτι τα 45 γρ ήταν λίγα γι' αυτόν μιας και μετά το γεύμα είχε γκρίνιες, πιπίλαγε το χέρι του, τα δάχτυλά του και έψαχνε με το στόμα του φαγητό. Έτσι έφτασα μέσα σε μια εβδομάδα να του δίνω μέχρι 80γρ/3 ώρες, αλλά και πάλι διαπιστώνω ότι μερικές φορές και μετά από αυτή την ποσότητα συνεχίζει να πεινάει. Χτες μπήκαμε ξανά στη ΜΕΝΝ για μια μέρα για να μεταγγίζει και εκεί μου είπαν ότι σε ένα γεύμα έφαγε 100γρ. Δεν είναι πολύ μεγάλες οι ποσότητες αυτές; Το μωρό βγήκε από το νοσοκομείο 2280 και σε μια εβδομάδα (προχτές δηλαδή) πήρε 250 γρ. Να συνεχίσω να τον ταΐζω ανά τρίωρο με αυτές τις ποσότητες; Δεν είναι υπερβολικές οι ποσότητες για τόσο μικρό βρέφος;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Ερώτηση από Γιωτα (4.8.2015)

“Γιατρέ γεια σας. Έχω ένα μωρό 9 μηνών, κάποιες φορές γυρίζει στο όνομά της ή στο μπέμπα και άλλες φορές ειδικά όταν είναι απασχολημένη με κάτι δεν γυρίζει, εκτός αν της κάνω παλαμάκια ή κάποιο θόρυβο. Είναι φυσιολογικό ή είναι μικρή ακόμα για να ασχολούμαι με αυτό; Ξέρω ότι ακούει πολύ καλά.”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Ερώτηση από Σαλλαρη εβελινα (1.8.2015)

“Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω με το ρέψιμο! Τρώει και δεν μου ρεύεται! Και μετά από πόση ώρα να το βάλω για ύπνο;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Ερώτηση από Δήμητρα (1.8.2015)

“Γεια σας. Θα ήθελα να μου πείτε πού πρέπει να κοιμάται ένα βρέφος όταν δε χωράει κούνια στην κρεβατοκάμαρα. Σε λίκνο ξύλινο; Σε λίκνο υφασμάτινο (όπως της Chicco next to me); Σε καλαθούνα; Σε πορτ μπεμπέ (αυτά που έχουν τα σετ με το καρότσι); Επίσης, είναι πιο ασφαλές να κοιμάται και να έχει λίγη κλίση η επιφάνεια ύπνου;”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.