facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Ελένη – Χαρά (11.9.2016)

“Έχω ένα αγοράκι τριών μηνών. Είναι πολύ καλά στην υγεία του. Τον θηλάζω αποκλειστικά, δεν του δίνω συμπλήρωμα. Η παιδίατρος από τις πρώτες μέρες κιόλας τις γέννησης του μωρού μου, μου είπε να πάρω σταγόνες βιταμίνη D3 της Intermed και να ρίχνω στο στόμα του δυο σταγόνες την ήμερα κάθε μέρα μέχρι να αρχίσει στέρεα τροφή. Με τον άνδρα μου αποφασίσαμε να μη του δώσουμε τους δυο πρώτους μήνες αλλά η παιδίατρος επέμενε ότι κάνει καλό στο παιδί και να του δώσω. Το αγόρασα και του το έδωσα για δεκαπέντε μέρες αφού επηρεάστηκα (μόλις μπήκε στον τρίτο μηνά) αλλά είμαι τόσο διστακτική που το ξανασταμάτησα. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, χρειάζεται πραγματικά ένα βρέφος τέτοιες βιταμίνες ενώ θηλάζει αποκλειστικά και ζούμε και σε μια ηλιόλουστη χώρα; Δεν θέλω να δίνω άσκοπα φάρμακα στο παιδί και μάλιστα σε τέτοια ηλικία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (12.9.2016)

Ερώτηση από Mairi (8.9.2016)

“Καλημέρα. Έχω ένα κοριτσάκι που τον Μάιο έγινε 2 ετών. Προσπαθώ να την μάθω να πηγαίνει στο γιο -γιο. Ενώ στην αρχή πήγαινε και της άρεσε, μέτα το σταμάτησε. Επειδή έχω και ένα άλλο μωράκι μου λέει ότι επειδή έχει το μωρό πάνα θέλει και αυτή. Ξέρω ότι είναι μικρή ακόμα και δεν θέλω να την πιέσω αλλά έχω απογοητευτεί. Η γνώμη σας ποια είναι; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (8.9.2016)

Ερώτηση από Θάλεια (4.9.2016)

“Καλημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 31 ημερών. Πριν λίγες μέρες η μητέρα μου που μένει μαζί μας εμφάνισε επιχείλιο έρπητα . Δεν έβαζε αλοιφή γιατί δεν ξέραμε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Δεν έχει φιλήσει το μωρό αλλά συμμετείχε στην περιποίηση του. Σε περίπτωση που έχει μεταφέρει τον ιο στο μωρό, σε πόσες μέρες θα εμφανιστούν τα συμπτώματα και τι είδους συμπτώματα θα εμφανιστούν; Προς το παρόν έχουν περάσει 5 μέρες και δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στο μωρό. Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.9.2016)

Ερώτηση από Ειρήνη (2.9.2016)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών. Γεννήθηκε 35 εβδομάδων δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην ανάπτυξή του γενικότερα γι αυτό το αναφέρω. Το παιδί ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε δείξει λίγο ενδιαφέρον για μη αλεσμένη τροφή και έτρωγε λίγο ψωμί, μπισκότο, μπανάνα, το τελευταίο διάστημα δε θέλει με τίποτα να το βάλει στο στόμα του ούτε καν να το πιάσει στα χέρια του. Και μάλιστα με το που πάμε να το δώσουμε και το αντιλαμβάνεται το αποφεύγει τελείως. Τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;”

Απάντηση από παιδίατρο (2.9.2016)

Ερώτηση από Νατάσα (25.8.2016)

“Το παιδί μου είναι 1 έτους και το πρόβλημά μας είναι ότι είναι πολύ ζωηρό. Το μαλώνω και γελάει δεν έχει αφήσει τίποτα. Του λέω συνέχεια όχι και μη. Έχω αφήσει 2, 3 πράγματα μόνο στο σπίτι. Έτσι μου έχουν πει. Διαφορετικά θα πρέπει να τα σηκώσω όλα. Δεν ακούει τίποτα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή;”

Απάντηση από παιδίατρο (25.8.2016)

Ερώτηση από Γιάννη (23.8.2016)

“Ο γιος μου είναι 5,5 ετών και από τα 2,5 έμενε με τους γονείς μου δηλαδή με τους παππούδες του γιατί είμαι χωρισμένος αλλά την επιμέλεια την έχω εγώ σαν πατέρας. Τώρα εδώ και λίγες μέρες μένει μαζί μου έφτιαξα πάλι νέα οικογένεια και μένουμε όλοι μαζί. Θέλω να καταλήξω ότι κοιμάται αργά το βράδυ κατά της 12. Τι μπορώ να κάνω ?? Για το απόγευμα κοιμάται δυο ώρες αλλά με γκρίνια Ειδικά με το μεσημεριανό του έχουμε θέμα δεν τρώει σωστά το ένα του ξινίζει το άλλο δεν του αρέσει και δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε... Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (23.8.2016)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.