facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαρία (24.9.2015)

“Καλησπέρα ο μικρός μου όταν ήταν 45 ημερών εμφάνισε ουρολοίμωξη (κλεψιελα) στη συνεχεία, μετά από επαναληπτικό υπέρηχο στα νεφρά είχε πέτρες στα νεφρά, κάναμε κυστεογραφία και έδειξε ότι έχει 2 βαθμού και θα πάρουμε χημειοπροφύλαξη!! Θέλω να ρωτήσω αν η αντιβίωση που θα πάρει για δυο χρόνια θα χαλάσει το ανοσοποιητικό του. Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (24.9.2015)

Ερώτηση από Νόρα (23.9.2015)

“Καλημέρα σας γιατρέ. Η κόρη μου είναι 8 μηνών και από Δευτέρα ξημερώματα έχει βουλωμένη μύτη και μύξες. Της χορηγήσαμε φυσικό ορό, otrivin kids και βγάλαμε τις μυξούλες με μηχάνημα κατάλληλο για αυτό. Έκανε κάποια δέκατα αλλά από χθες το πρωί, είναι απύρετη. Τρώει κανονικά τα γεύματά της και ενεργείται κανονικά. Χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω? Υπάρχει λόγος ανησυχίας? Είναι συνάχι ή πρώτο δοντάκι; Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (23.9.2015)

Ερώτηση από Eygenia (20.9.2015)

“Έχω ένα κοριτσάκι 26 μηνών και πριν δύο εβδομάδες κόψαμε με επιτυχία την πάνα. Ξαφνικά μια μέρα αρνήθηκε να κάνει τσίσα στο γιογιο και από τότε 1 εβδομάδα τώρα τα κάνει πάνω της χωρίς να λέει τίποτα. Δεν την έχω πιέσει για κάτι, δεν τη μάλωσα ποτέ για τα ατυχήματα που συμβαίνουν ούτε και άλλαξε κάτι στη καθημερινότητά μας. Όταν τη ρωτώ μου λέει πως δε θέλει τσίσα και όταν της λέω να κάτσουμε στο γιογιο ή τη λεκάνη αρνείται. Δεν την πιέζω αλλά δε ξέρω τι να κάνω. Να συνεχίσω έτσι ή να αφήσουμε την όποια προσπάθεια για αργότερα? Δε ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση ή αν πρέπει να ψάξω περαιτέρω για την αιτία αυτής. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (21.9.2015)

Ερώτηση από Κατερίνα (20.9.2015)

“Χαίρεται! Η κόρη μου είναι 5,5 ετών και έχει υπερτροφικά κρεατάκια, αμυγδαλές και κόγχες. Ύστερα από καθημερινή χρήση όρου, μπούκωμα της μύτης (2 ώρες μετά την επιστροφή μας από τη θάλασσα) και φυσικά ροχαλητό ο ΩΡΛ ο οποίος την εξέτασε μας είπε να κάνουμε αφαίρεση! Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να την αποφύγουμε; Και αν ναι με ποιον τρόπο; Όπως προανέφερα χρησιμοποιούμε 3-4 την ημέρα ώρα κ 2 φορές πέρσι χρησιμοποιήσαμε Nasonex στη μύτη! Το παράδοξο είναι ότι ποτέ δεν έχει κάνει ωτίτιδα κα 2 φορές που παραπονέθηκε για πόνο στο αυτί το αντιμετωπίσαμε με σταγόνες tobrex! Σας ευχαριστώ πολύ! ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.9.2015)

Ερώτηση από Μελίνα (18.9.2015)

“Καλησπέρα σας, Γέννησα το μωρό μου στις 37 εβδομάδες με καισαρική λόγω του ότι άρχισε να υπολείπεται σε βάρος. 2,850 γεννήθηκε...Από τότε, τριών εβδομάδων πια είναι πολύ φαγανός. Δε μπόρεσα να θηλάσω δυστυχώς και του δίνω το Nativa 1...Τις τελευταίες μέρες βλέπω ότι κάποιες φορές τα 90ml δεν του φτάνουν και θέλει 20-30 παραπάνω...Να του δίνω γιατί γκρινιάζει ή θεωρούνται υπερβολικά για τις μέρες του (21 ημερών είναι); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.9.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.