facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Κατερίνα (6.10.2015)

“Η κόρη μου είναι 10 μηνών γεννήθηκε με ομφαλοκήλη αλλά 5 μηνών ο οργανισμός την απορρόφησε τώρα 10 μηνών μου λέει ο παιδίατρος ότι πάνω από τον ομφαλό έκανε μια μικρή κήλη και θα περιμένουμε λίγο γιατί μπορεί να απορροφηθεί αλλιώς θα πάμε σε μια μικρή επέμβαση. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι πολύ μικρό και φαίνεται μόνο όταν κλαίει. Σε ποια ηλικία γίνετε χειρουργείο. Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.10.2015)

Ερώτηση από Thodoroula (3.10.2015)

“Έχω ένα τρίχρονο αγοράκι υπερκινητικό και γεμάτο ενέργεια και περιέργεια. Πριν από 6 μήνες κόλλησε ίωση και είχε μπούκωμα για περίπου 3,5 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σκάσουν τα χείλια του και να τον ενοχλούν. Άρχισε να τραβάει τα πετσάκια. Αυτό του έμεινε συνήθεια και το κάνει ακόμα όταν αφαιρείται κυρίως και όταν πάει για ύπνο που δεν απασχολεί με κάτι τα χέρια του. Όμως ματώνει τα χείλη του κάθε μέρα και έχω αρχίσει να ανησυχώ για τυχόν μόλυνση. Βάζουμε fucidin μετά από προτροπή του παιδίατρού μας και του ξεκινάω και attarax σε περίπτωση που είναι θέμα ενόχλησης μήπως ανακουφιστεί. Μπορώ να του βάλω κάτι στα χέρια ώστε να τον αποτρέπει; Κάποια κρέμα πικρή ή κάτι άλλο...Φοβάμαι μήπως όταν γεννήσω τα Χριστούγεννα τη μπέμπα ενταθεί το πρόβλημα και ανησυχώ και για τα μικρόβια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (3.10.2015)

Ερώτηση από annapar (27.9.2015)

“Καλησπέρα! Έχω μια κόρη 26 μηνών η οποία έχει αλλεργία στο αυγό. Δοκιμάζοντας αυγό στον όγδοο μήνα έβγαλε κάποια σπυράκια γύρω από το στόμα τις τρεις πρώτες φορές, ενώ την τέταρτη γέμισε όλο της το σώμα! Της χορήγησα atarax. Όταν έγινε 14 μηνών της έκανα εξέταση αίματος (RAST) και είχε στο ασπράδι 8,64 (υψηλή κατηγορία 3,51-17,50) και κρόκο 4,47 (υψηλή κατηγορία). Ωστόσο από ενός τρώει αυγό ψημένο μέσα σε κέικ, μπισκότα, μπιφτέκια κ.λ. χωρίς κανένα πρόβλημα! Τώρα 26 μηνών της ξαναέκανα τεστ RAST και έχει στο ασπράδι 6,69 και στο κρόκο 2,85 (αυξημένη κατηγορία 0,71-3,50). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Μπορώ να της κάνω το εμβόλιο ιλαράς? Αν αρρωστήσει με ιλαρά ενώ δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο, πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός? Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (28.9.2015)

Ερώτηση από MARIA (26.9.2015)

“Καλησπέρα σας η μεγάλη μου κόρη είναι 9,5 χρονών και έχει ύψος 1.25. Ο γιατρός μου είπε πως πρέπει να κάνω στο παιδί την εξέταση για την αυξητική ορμόνη. Δεν θέλω να βάλω το παιδί σε αυτή την διαδικασία.....δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι πολύ ανησυχητικό αυτό το ύψος? Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (26.9.2015)

Ερώτηση από Ερμιόνη (25.9.2015)

“Καλησπέρα σας. Ακόμα δεν άρχισε η σχολική χρονιά και η κόρη μου 32 μηνών με δυο μέρες στον παιδικό σταθμό αρρώστησε με καταρροή και πονόλαιμο. Τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω τον οργανισμό της; Να μην αρρωσταίνει τόσο συχνά. Την προηγούμενη χρονιά η καταρροή έφυγε το Πάσχα. Παίζει ρόλο που γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης; Παρακαλώ για την απάντηση σας. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από παιδίατρο (25.9.2015)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.