facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Κris (21.11.2020)

Καλησπέρα γιατρέ μου, έχω ένα αγοράκι 5,5 μηνών. Ο παιδίατρος μας ανακάλυψε ότι το σώμα του δεν το στηρίζει όπως θα έπρεπε για την ηλικία του, κάναμε λοιπόν εξετάσεις αίματος και είχε την cpk572. Το κεφαλάκι του το στηρίζει κανονικά και γυρνάει αριστερά δεξιά και μπρούμυτα. Ανησυχώ λιγάκι γι αυτό, θα ήθελα να με καθοδηγήσετε πως να κινηθώ από εδώ και πέρα. Να έχω και μια άλλη γνώμη. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (22.11.2020)

Ερώτηση από Manoula (20.11.2020)

Καλησπέρα, έχουμε ένα μωράκι 9μισή μηνών. Πριν μια εβδομάδα περίπου έβγαλε το δεύτερο δόντι της και έπαθε ίωση με πυρετό 3 μέρες. Την 3η μέρα του πυρετού έγινε και η μετακόμιση μας στο νέο μας σπίτι. Η μικρή ξαφνικά σε μια μέρα άφησε το παλιό σπίτι και το βράδυ πήγε στο καινούργιο. Δεν το πήρε καθόλου καλά, έκλαιγε ασταμάτητα με κλάμα απόγνωσης και τσίριζε. Πήγαμε στους παππούδες της να μείνουμε για 2 μερες και εκεί είχε γκρίνια κυρίως την ώρα του ύπνου. Αλλά γενικά έπαιζε γελούσε είχε παρέα. Τώρα μένουμε στο νέο μας σπίτι 3 μέρες. Την πρώτη μέρα δεν ήταν καλά αλλά δεν έκλαιγε τόσο πολύ και κοιμήθηκε το βράδυ. Οπότε και μείναμε. Γενικά κάθε μέρα δείχνει να συνηθίζει το σπίτι αλλά αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι έχει αλλάξει ως παιδί. Δεν γελάει τόσο όσο γελούσε δεν χορεύει δεν κάνει διάφορα πράγματα όπως έκανε πριν (πως κάνουν διαφορά ζώα, να δείξει την μύτη της παλαμάκια κτλ), που τα έκανε και στο παλιό μας σπίτι αλλά και στην γιαγιά της που έμενε 2 μέρες. Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι αν υπάρχει περίπτωση να έχει τραυματιστεί συναισθηματικά και όλο αυτό την πάει πίσω ψυχοκινητικά; Χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς; Πώς να την βοηθήσουμε; Να περιμένουμε; Να την πηγαίνω στη γιαγιά της; Να φωνάζω τις γιαγιάδες στο σπίτι για παρέα; Να μιλήσω με κάποιον παιδπψυχολογο; Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2020)

Ερώτηση από Nelz (20.11.2020)

Γειά σας, θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το θέμα.
Είμαι έγκυος 8 μηνών και στο doppler είδαμε μια κύστη στο δεξί νεφρό του έμβρυου.
Μας είπαν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό τώρα και ελέγχεται με υπέρηχο όταν γεννιέται το μωρό.
Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία του μωρού και στη ζωή του; Τι μπορεί να είναι αυτή η κύστη.
Τι προκαλεί η κυστη αυτή;
Σας παρακαλώ περιμένω μια απάντηση γιατί ανησυχώ πάρα πολύ. ;

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2020)

Ερώτηση από Demi (20.11.2020)

Καλησπέρα γιατρέ!
Καλησπέρα γιατρέ, έχω ένα αγοράκι 7 μηνών και τον θηλάζω. Θα ήθελα να το συνεχίσω αλλά με έχει κουράσει αρκετά για το λόγο ότι θέλει το στήθος και σαν πιπίλα, την κανονική πιπίλα δεν την θέλει καθόλου έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες, του δίνω και συμπλήρωμα στο γάλα όχι σε κάθε γεύμα όποτε βλέπω ότι πεινάει. Τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (20.11.2020)

Ερώτηση από ΕΛΙΣΑΒΕΤ (03.11.2020)

Καλησπέρα γιατρέ!
Έχω ένα κοριτσάκι 21 μηνών. Τους τελευταίους μήνες έχω άγχος για την κρανιακή πηγή που δεν έχει κλείσει ακόμη. Η παιδίατρος σε ανάλογη ερώτηση πριν κάποιους μήνες, είχε πει πώς κλείνει σε ηλικία 18-20 μηνών. Στην τελευταία εξέταση, πριν λίγες ημέρες, μου είπε πως δεν είναι μεγάλη η πηγή και θα κλείσει. Και η καμπύλη ανάπτυξης της φάνηκε φυσιολογική (γεννήθηκε με περίμετρο κεφαλής 35 και είναι πλέον 49,5). Ωστόσο, έχω μια ανησυχία, γιατί δεν φαίνεται ότι θα κλείσει πολύ άμεσα. Υπάρχει τρόπος να βοηθήσω να κλείσει η πηγή;

Απάντηση από παιδίατρο (06.11.2020)

Ερώτηση από Ελεάνα (10.11.2020)

Γειά σας, Πείτε μου πως μπορούν μερικοί παιδίατροι να είναι ενάντια στο μητρικό θηλασμό; Ο παιδίατρος μας μου είπε το μπουκάλι (ξένο γάλα) από κατσίκα είναι μακράν καλύτερο... Εγώ θηλάζω όμως ότι και να λέει.

Απάντηση από παιδίατρο (03.11.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.