facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαρία (17.03.2020)

 Συμβαίνει τώρα ! Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μου και έχω κολλήσει ανεμοβλογιά. Είμαι 12 εβδομάδων και φοβάμαι πολύ για το έμβρυο, δεν θέλω να φέρω στο κόσμο ένα παιδί που θα ταλαιπωρηθεί για την υπόλοιποι ζωή του. Παίρνω 5 φορές την ημέρα το Zofirax . Το φάρμακο αυτό θα βοηθήσει ώστε να μην μεταδοθεί στο έμβρυο;  Θα έχει αποτελέσματα;  Πόσες πιθανότητες έχω γιατρέ μου!

Απάντηση από παιδίατρο (17.03.2020)

Ερώτηση από Κατερινά (16.03.2020)

 Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω στην επιπέδου διαγνώστηκε στο ένα νεφρό κύστες (πλειοκυστικός νεφρός). Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό για την υγεία του μωρού, όταν με το καλό γεννηθεί; Μπορεί να μην δημιουργηθεί και κανένα πρόβλημα, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις;

Απάντηση από παιδίατρο (17.03.2020)

Ερώτηση από Ktmammy (15.03.2020)

 Κύριε Ρενιέρη καλησπέρα και πάλι, μίλησα με τον παιδίατρο μου για την γουλίτσα από την μύτη και μου είπε ότι εφόσον βάζει κιλά, είμαστε 4μιση μηνών 5720 και 67 cm γεννηθήκαμε 3180 και ύψος 50 cm, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο με ανησυχήσατε εσείς με το μήνυμα σας! Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω έναν εκτενέστερο έλεγχο;

Απάντηση από παιδίατρο (15.03.2020)

Ερώτηση από Ktmammy (12.03.2020)

Κύριε Ρενιέρη καλησπέρα,

Η μικρή μου είναι 4μιση μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, κατά καιρούς βγάζει πολλές γουλίτσες αλλά και από την μύτη, της βάζω φυσιολογικό όρο και το ξεπερνάμε! Σήμερα ενώ θηλάζαμε σε ξαπλωτή θέση έβγαλε γουλιά, σηκώθηκα την καθάρισα με μπατονέτα της έβαλα φυσιολογικό όρο και ξανά συνεχίσαμε μέχρι που ξανά έβγαλε, σηκώθηκα και την είδα ξαφνικά με κομμένη ανάσα να κουνάει νευρικά τα χέρια της και να προσπαθεί να πάρει ανάσα μέχρι που συνήλθε και άρχισε να κλαίει! Υπάρχει περίπτωση να το πάθει αυτό και να μην μπορεί να συνέλθει μόνη της ή να το πάθει κατά την διάρκεια του ύπνου και να μην την ακούσω; Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (13.03.2020)

Ερώτηση από Maria (11.03.2020)

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα μωρό 8 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Γεννήθηκε 3055gr με ύψος 48εκ και με φυσιολογικό τοκετό την 38η εβδομάδα. Τώρα είναι 6860gr και έχει ύψος 70 εκ. Ο γιατρός μας σύστησε να κάνουμε μια εξέταση αίματος όταν ήταν 7 μηνών λόγω του χαμηλού της βάρους . Η αιμοσφαιρίνη της ήταν 10,5 χωρίς να ελεγχθούν οι τιμές σιδήρου και φεριτίνης. Μας είπε ότι έχει αναιμία και πρέπει να της χορηγηθεί σίδηρος 6 σταγόνες το πρωί και 6 το βράδυ. Δεδομένου ότι πρόσφατα ξεκίνησε τις στέρεες τροφές μήπως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για αναιμία; Να της δώσουμε σίδηρο ή θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε ένα με δυο μήνες και να επαναλάβουμε τις εξετάσεις για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα; Ο γιατρός θεωρεί ότι θα έχει πτωτική πορεία η αιμοσφαιρίνη της και γι’ αυτό θα πρέπει να της δώσουμε την αγωγή άμεσα.

Απάντηση από παιδίατρο (11.03.2020)

Ερώτηση από Νέα μαμά (10.03.2020)

Γιατρέ μου η μικρή μου που πλέον είναι 15 μηνών, όταν ήμασταν στους 11 μήνες έκανε ένα μπαμ και μέσα στον 11ο μήνα έβγαλε 4 δοντάκια , 2 πάνω , 2 κάτω. Από τότε πάλι κολλήσαμε.
Το θέμα είναι ότι τόσους μήνες τώρα κάθε βράδυ ξυπνάει με κλάμα, μου δείχνει ότι πονάει, βάζει τη γλώσσα στα ούλα, γκρινιάζει και δόντι δε βλέπουμε. Είναι φυσιολογικό να κάνουν τα ούλα τόσο καιρό για να φουσκώσουν μέχρι να σκάσει ένα δόντι;
Τώρα πάλι τη τελευταία βδομάδα είναι πολύ έντονη η ενόχληση της.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεχνιέται αλλά και πάλι είναι κάποια διαστήματα που τη βλέπω ότι την απασχολεί και παίζει με τη γλώσσα της κυρίως στην άνω γνάθο.
Και το βράδυ πάλι που ξυπνά με κλάμα τη βλέπεις να το ανοιγοκλείνει και να βάζει πάλι τη γλώσσα. Το θέμα είναι ότι δε βλέπω να έχει φουσκώσει τόσο ώστε να είναι έτοιμο να σκάσει.
Τι μπορώ να κάνω ώστε να την ανακουφίσω;
Είναι όντως η ενόχληση από εκεί;
Δε μπορώ να καταλάβω.
Με μπερδεύει γιατί αυτή η ιστορία τραβάει μήνες.
Στον 11ο ζοριστήκαμε άσχημα μέχρι να σκάσουν.
Και από τότε υπάρχουν βέβαια μέρες ηρεμίας αλλά τα περισσότερα βράδια είναι δύσκολα και εγώ δε θέλω να της δίνω συνέχεια παυσίπονο.
Νομίζω ότι δε κάνει τόσο συχνά να πίνει.
Από την άλλη όμως αν δεν της δώσω είναι φορές που την πιάνει υστερία
Βγάλατε κάποιο συμπέρασμα η κάποια συμβουλή για τι θα μπορούσε να είναι ή τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να βοηθήσω τη κατάσταση;

Απάντηση από παιδίατρο (10.03.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.