facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Λία(26.4.2019)

“Η μικρή μου ειναι 9 μηνών και 14 ημερών και έκλεισε η πηγή, πρέπει να ανησυχώ; Ο παιδίατρος είπε ότι έκλεισε νωρίς και σε δυο μήνες να δούμε εάν μεγάλωσε το κεφαλάκι.”

Απάντηση από παιδίατρο (30.4.2019)

Ερώτηση από Ελένη(20.4.2019)

“Γεια σας , έχω ένα αγοράκι που πάει 2,5 ετών. Από μωρό μέχρι και πριν 1 μήνα τον κοίμιζα στα πόδια μου (όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας με το μαξιλάρι στα πόδια). Τώρα όμως για πολλούς λόγους πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνος του. Εχει τώρα τρία βράδια που ενώ ξαπλώνει στην κούνια του κανονικά με το αρκουδάκι του, κουνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό θα το κόψει μόνος του ή πρέπει να βρω άλλη μέθοδο για να μην το κάνει; Κάθε φορά που τον βλέπω του μιλάω "μη, κακό" και τέτοια, αλλά εκείνος συνεχίζει!”

Απάντηση από παιδίατρο (22.4.2019)

Ερώτηση από Έυα(14.4.2019)

“Γειά σας, έχω ένα βρέφος 2 μηνών. Υποφέραμε από κολοικούς αλλά ευτυχώς έχουν σταματήσει, θηλάζω αποκλειστικά, το βρέφος δεν μπορεί να κοιμηθεί την μέρα, κοιμάται στην αγκαλιά μου. Όταν το βάζω στο κρεβατάκι του ξυπνάει, τραντάζει τα χεράκια του και ξυπνάει, ο ύπνος του γενικά είναι πολύ ελαφρύς και ξυπνάει με το παραμικρό. Το βράδυ δεν ξέρω αν φταίει που είναι εξαντλημένο, κοιμάται ξυπνάει μόνο για να θηλάσει και ξανά κοιμάται στο κρεβατάκι του πια. Με ανησυχεί αυτό που τραντάζει τα χεράκια του και ξυπνάει. Να ανησυχήσω;”

Απάντηση από παιδίατρο (14.4.2019)

Ερώτηση από Δώρα(9.4.2019)

“Γειά σας είμαι 7 μηνών και θα ήθελα να ρωτήσω για τον πρώτο καιρό. Θέλω το μωρό να κοιμάται στο δωμάτιο μας αλλά δεν χωράει η κούνια. Να πάρω λίκνο, καλαθούνα ή Πορτ μπεμπέ; Ισχύει ότι στα Πορτ μπεμπέ ζεσταίνονται το καλοκαίρι, μιας και πέφτουμε στη καρδιά του καλοκαιριού και με αρκετά ζεστό σπίτι. Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (9.4.2019)

Ερώτηση από Κατερίνα(7.4.2019)

“Καλημέρα γιατρέ. Έχουμε ένα κοριτσάκι 2,5 μηνών. Μας επισκέφθηκε η πεθερά μου η οποία είχε εμφανίσει έρπη μια εβδομάδα νωρίτερα και τώρα στα χείλη της, αν μπόρεσα να διακρίνω καλά είχε πιάσει κακάδι η πληγή της. Είναι μεταδοτικός ο έρπης σε αυτή τη φάση που σας περιγράφω; Φοβάμαι μην έπιασε τα χεράκια της μικρής έχοντας πάνω στα δικά της τον ιό γιατί αργότερα το μωρό τα έβαλε στο στόμα του. Το λέω γιατί πρίν φύγει την είδα να πιάνει τη μικρή εκεί όμως της τα καθάρισα και κάτι ακόμα. Στον προγεννητικό έλεγχο είχα αντισώματα από παλαιότερη μόλυνση στον cmv. Αυτό σημαίνει ότι έχω αντισώματα έρπητα; Δεν έχω εμφανίσει ποτέ, έχει όμως ο άντρας μου. Την θηλάζω αποκλειστικά αν έχει σημασία. Έχει πάρει τα αντισωματά μου; Σας παρακαλώ απαντήστε μου σε όλα γιατί διάβασα στο ίντερνετ για συνέπειες όπως εγκεφαλοπάθεια, νοητική υστέρηση και έχω πανικοβληθεί. Να κάνω κάτι; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (9.4.2019)

Ερώτηση από Αναστασια1987(3.4.2019)

“Καλησπέρα,
Είμαι 6 εβδομάδων έγκυος κ ο ανιψιός μου είναι ενός κ έχει κοξάκι. Πριν εμφανίσει τα σπυράκια είχε πυρετό κ τον είχα αγκαλιά. Υπάρχει πρόβλημα; Πόσο πρέπει να προσέχω τώρα για να τον δω ξανά; ”

Απάντηση από παιδίατρο (3.4.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.