facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Βιβή(24.5.2019)

“Καλησπέρα, Έχω μια κορούλα 7 μηνών. Από 2,5 μηνών παρουσίασε ατοπική δερματίτιδα, έπειτα από καθοδήγηση του παιδιάτρου και της παιδοδερματολόγου καταφέραμε με την χρήση ειδικών προϊόντων, τακτικής ενυδάτωσης και συντηρητικής διατροφής από πλευράς μου, να μην έχουμε πλέον τακτικές εξάρσεις. Τώρα όμως πρέπει να την αφήνω κάποιες ώρες στο σταθμό γιατί θα επιστρέψω στη δουλειά. Υπάρχει περίπτωση π.χ. τα μωρομάντηλα που χρησιμοποιούν στο σταθμό να τις προκαλέσουν αλλεργία; Να φροντίσω να προμηθεύσω τον σταθμό με συγκεκριμένα προϊόντα, και να απαιτήσω να χρησιμοποιούν μόνο αυτά; Ανησυχώ διότι αναγκαστικά θα περιοριστεί και η ενυδάτωση...τώρα της κάνω ντουζ και επάλειψη με κρέμα 3 φορές την ημέρα, αν επιστρέψω στη δουλειά μάλλον αυτή θα γίνεται μόνο μια φορά την ημέρα. Η παιδίατρος συνέστησε να βάζουμε πιο τακτικά κορτιζονούχα αλοιφή (την οποία τώρα την βάζουμε 7-10 μέρες το μήνα). Η παιδοδερματολόγος πάλι δεν είναι καθόλου υπέρ της κορτιζονούχας αλοιφής και επιμένει να την αποφεύγουμε όσο μπορούμε. Είμαι μπερδεμένη και αγχωμένη, στο παρελθόν περάσαμε πολλές εξάρσεις με έντονη φαγούρα και ρήξη στην συνέχεια του δέρματος. Θέλω να βλέπω το παιδί μου υγιές και χαρούμενο. Οι γνώμες όμως των ιατρών διίστανται. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ. Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη τη λήψη στερεών τροφών, και σιτίζεται αποκλειστικά με θηλασμό. Αναμένω τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουμε δειλά-δειλά να της δίνουμε ένα ένα λαχανικό ανά εβδομάδα.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.5.2019)

Ερώτηση από ann(23.5.2019)

“Ενημέρωση για έρπη στα νεογνά”

Απάντηση από παιδίατρο (24.5.2019)

Ερώτηση από ΔΕΣΠΟΙΝΑ(14.5.2019)

“Καλημέρα σας γιατρέ, έχω ένα αγοράκι 2 μηνών, μέχρι πρίν λίγο καιρό έστω και με δυσκολία έπινε λίγο από το μπιμπερό. Έχει τώρα περίπου 1 εβδομάδα που δεν θέλει καθόλου το μπιμπερό, μόλις το βλέπει κλαίει χωρίς καν να δοκιμάσει το γάλα. Η παραγωγή μου έχει μειωθεί αισθητά και σε ένα μήνα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά. Μπορείτε να με βοηθήσετε τι να κάνω; Κλαίει συνέχεια γιατί δεν έχω γάλα, είναι όλη την ώρα στο στήθος και δεν ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (14.5.2019)

Ερώτηση από Maria_olympia(2.5.2019)

“Γειά σας! Είμαι μανούλα έδω και 10 μέρες και τις τελευταίες 2 μέρες το παιδί μου κλαίει ασταμάτητα μετά από κάθε γεύμα. Δείχνει να ζορίζεται πολύ! Εγώ είμαι δυσκοίλια, το επηρεάζει αυτό; Ο παιδίατρος μου σύστησε να του δώσω χαμομήλι αλλά αυτό τον ανακούφισε μια φορά εφόσον έκανε κακάκια του! Τι να κάνω; Να του δώσω ξένο γάλα;”

Απάντηση από παιδίατρο (3.5.2019)

Ερώτηση από Λία(26.4.2019)

“Η μικρή μου ειναι 9 μηνών και 14 ημερών και έκλεισε η πηγή, πρέπει να ανησυχώ; Ο παιδίατρος είπε ότι έκλεισε νωρίς και σε δυο μήνες να δούμε εάν μεγάλωσε το κεφαλάκι.”

Απάντηση από παιδίατρο (30.4.2019)

Ερώτηση από Ελένη(20.4.2019)

“Γεια σας , έχω ένα αγοράκι που πάει 2,5 ετών. Από μωρό μέχρι και πριν 1 μήνα τον κοίμιζα στα πόδια μου (όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας με το μαξιλάρι στα πόδια). Τώρα όμως για πολλούς λόγους πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνος του. Εχει τώρα τρία βράδια που ενώ ξαπλώνει στην κούνια του κανονικά με το αρκουδάκι του, κουνάει το κεφάλι δεξιά αριστερά μέχρι να κοιμηθεί. Αυτό θα το κόψει μόνος του ή πρέπει να βρω άλλη μέθοδο για να μην το κάνει; Κάθε φορά που τον βλέπω του μιλάω "μη, κακό" και τέτοια, αλλά εκείνος συνεχίζει!”

Απάντηση από παιδίατρο (22.4.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.