facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαρία (20.12.2016)

“Γιατρέ καλησπέρα. Είμαι μητέρα 2 κοριτσιών 5 ετών και 9 μηνών. Στην πρώτη μου κόρη σε ηλικία 15 μηνών κάναμε MMR και δυστυχώς είχαμε σοβαρή παρενέργεια εξαιτίας του εμβολίου. Το παιδί τσίριζε μέρα νύχτα για πολύ καιρό ενώ ήταν ένα πολύ καλοδιάθετο και ήσυχο παιδί. Η παιδίατρος απαγόρεψε 2η δόση. Η ερώτησή μου είναι αν στο μωρό όταν έρθει η ώρα μπορώ να κάνω μονοδύναμο ιλαράς και που μπορώ να το βρω. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το εμβόλιο γινόταν με τη συμπλήρωση του 2ου έτους της μικρής;”

Απάντηση από παιδίατρο (21.12.2016)

Ερώτηση από Χριστίνα (20.12.2016)

“Γεια σας γιατρέ! Η κόρη μου είναι επτά μηνών και για τρεις μέρες ήταν άρρωστη. Είχε βήχα και πυρετό ο οποίος μια ανέβαινε, μια κατέβαινε. Της έδινα και σιρόπι εναλλάξ Depon και Algofren. Στη τελική της έκανα κομπρέσες και δεν ξανανέβασε καθόλου. Είναι η δεύτερη μέρα που είναι καλά. Εχει πολύ λίγο βήχα μόνο. Σήμερα όμως είδα στο σώμα της κόκκινες τελίτσες μικρές και πολλές. Δεν είναι έντονες αλλά όταν τις αγγίζω νιώθω σαν να είναι σπυράκια μικρά. Μπορείτε να μου πείτε τι είναι και πως φεύγουν; Επίσης σήμερα ξύπνησε και ελαφρώς ιδρωμένη. Μήπως είναι από αυτό και μ' ένα μπάνιο φεύγει; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!”

Απάντηση από παιδίατρο (21.12.2016)

Ερώτηση από Ανθούλα (14.12.2016)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών την οποία θηλάζω αποκλειστικά. Προσπάθησα σήμερα να της δώσω δικό μου γάλα με το μπιμπερό αλλά δεν το θέλει κλαίει συνέχεια τι μπορώ να κάνω για να το πιει. Την πιπίλα όμως την πιάνει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Καλές γιορτές με υγεία.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.12.2016)

Ερώτηση από Ευαγγελία (13.12.2016)

“Καλησπέρα σας. Έχω μια κόρη 2 ετών και 2 μηνών πηγαίνει σε παιδικό σταθμο. Στο σχολείο μας είπαν για κρούσμα κοξάκι. Η απορία μου είναι εδώ και 3-4 ημέρες έχει πολλά σάλια και στάζουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Έχει σχέση με τον ιό ή είναι κάτι άλλο; Γκρίνια έχει και το βραδύ κοιμάται σχετικά καλά. Είχε ένα σπυράκι στο πρόσωπο τώρα έχει άλλα 2 μήπως είναι κοξάκι και τι να κάνω να την πάω στο γιατρό; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.12.2016)

Ερώτηση από Ελένη (13.12.2016)

“Γεια σας, το παιδί μου θα γίνει ενός έτους στις 22/12. Το γέλιο της δεν είναι σαν όλα τα μωρά, δηλαδή το χάχανο. Σφίγγεται για να γελάσει, όπου καταλήγει σε λόξιγκα και είναι διακεκομμένο. Είναι ανησυχητικό ή απλά το κάθε βρέφος έχει το δικό του χαρακτηριστικό γέλιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.12.2016)

Tags:

Ερώτηση από Άρη (10.12.2016)

“Αγαπητέ κύριε Ρενιέρη, ο γιος μου γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στις 18/9/2016 με 33.5 cm περίμετρο κεφαλής. Είμαστε στους 2.5 μήνες και έχει φτάσει στα 37cm. Αποτελεί ένδειξη μικροκεφαλίας; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.12.2016)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.