facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από ΠΕΝΝΥ(20.6.2019)

“Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ένα παιδί 11,5 μηνών πόσο γάλα μπορεί να πιεί; Ο μικρός μου πίνει πρωί - βράδυ 240 αλλά το βράδυ δείχνει εκνευρισμένος όταν τελειώνει το γάλα. Μπορώ να του δίνω περισσότερη ποσότητα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

Ερώτηση από meli(17.6.2019)

“Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον επιχείλιο έρπη. Είμαι λεχώνα και το μωρό μου ειναι 17 ημερών. Δυστυχώς λόγω ότι βγάζω πολύ συχνά έρπη στα χείλη έτσι και τώρα λόγω άγχους και στεναχώριας έβγαλα έρπη. Το πρόλαβα στην αρχή και έβαζα συνέχεια οινόπνευμα και μια αλοιφή που μου πρότεινε δερματολόγος. Θηλάζω το μωρό μου και το φροντίζω μόνη μου γιατί δυστυχώς δουλεύουν όλοι οι δικοί μου και είμαι πολλές ώρες μόνη μου μαζί του. Αυτές τις μέρες φοράω μάσκα για να το προστατέψω, ανησυχώ επειδή φιλούσα το μωρό μου αν τυχόν το κόλλησα. Πως μπορώ να το καταλάβω αν έγινε κάτι; Αμέσως μόλις το κατάλαβα για τον έρπη πήρα τα παραπάνω μέτρα. Τι πρέπει να προσέξω για να μην κολλήσω το μωρό μου τώρα ή στο μέλλον; Έχει επιπτώσεις στην υγεία του; Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

Ερώτηση από Aleka(14.6.2019)

“Γιατρέ καλησπέρα, η μικρή είναι 41 ημερών σήμερα, από το μαιευτήριο ξεκινήσαμε θηλασμό με ένα βραδινό γεύμα frisolac, το οποίο πρόγραμμα συνεχίζαμε μέχρι και προχθές (παρακαλώ θερμά μη σταθούμε στην μεικτή διατροφή). Πριν 20 μέρες έκανε να ενεργηθεί 3 μέρες αλλά μετά την τρίτη μέρα έκανε φυσιολογική κένωση και αυτό επαναλήφθηκε δυο φορές. Την τελευταάα φορά όμως φτάσαμε τις έξι οπότε και μετά από την παρότρυνση του παιδίατρου της βάλαμε μισή δόση leviaclis, και ενεργήθηκε αμέσως. Κακάκια πολύ σκληρά αρχικά και μετα φυσιολογικά. Εχθές λοιπόν αποφάσισα να μην της ξαναδώσω ξένο και σήμερα πάλι δεν είχαμε κένωση, τι γίνεται; Τρώω πράσινα λαχανικά και αποξηραμένα δαμάσκηνα και πίνω χαμομήλι αλλά δεν βοηθάνε. Υπάρχει κάποια διατροφή της θηλάζουσας που να βοηθάει δυσκοίλιο μωράκι; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το κατεβατό!”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

Ερώτηση από Βιργινία(9.6.2019)

“Γεια σας, ο μπέμπης είναι 10 μηνών, από τότε που ξεκινήσαμε τις αλεσμένες τροφές σταμάτησε το μπιμπερό. Το ποτηράκι το βλέπει σαν παιχνίδι, θηλάζει ελάχιστα πριν κοιμηθεί. Ξεκίνησε το καλοκαίρι, δεν θέλει νερό, δεν θέλει γάλα και οι πάνες αρχίζουν να είναι στεγνές. Υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης; Τι μπορώ να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (4.5.2019)

Ερώτηση από maria32(6.6.2019)

“Γειά σας, το κοριτσάκι μου είναι 6μισή μηνών, την κυριακή το βράδυ τα κόπρανα στο πανί της ήταν μαύρα σαν πίσα σκληρά και μεγάλα, την δευτέρα όλα καλά, την τρίτη και σήμερα πάλι τα ίδια, είναι κάτι το ανησυχητικό; Η διάθεση της είναι πολύ καλή δεν δείχνει να πονάει κάπου ούτε εμετούς ούτε πυρετό.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.6.2019)

Ερώτηση από Klm(3.5.2019)

“Γειά σας, θυλάζω αποκλειστικά το μωράκι μου 2,5 μηνών. Με είχε πιάσει πονόδοντος και πήγα στον οδοντίατρο, μου είπε να βγάλω τον φρονιμίτη και να κάνω απονεύρωση στο διπλανό δόντι. Το θέμα μου είναι αν μπορώ να θυλάσω μετά από απονεύρωση ή σφράγισμα του δοντιού; Επηρεάζει το γάλα η αναισθησία ή το φάρμακο της απονεύρωσης;”

Απάντηση από παιδίατρο (4.5.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.