facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Αντα (3.05.2020)

Ο μικρός μου είναι 11 μηνών και ενώ είχε αρχίσει να τρώει και ήταν όλα μια χαρά τώρα θέλει μόνο να θηλάζει, τρώει με το ζόρι 10 κουταλιές από ότι και να του δώσω και μετά ζητάει να θηλάσει πάλι. Κάνω κάτι λάθος;

Απάντηση από παιδίατρο (3.05.2020)

Ερώτηση από Katmum (3.05.2020)

Κύριε Ρενιέρη καλησπέρα και πάλι, οι συμβουλές σας πολύτιμες και θα ήθελα να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Στην σύγχρονη κοινωνία που γεννιούνται πλέον τα παιδιά μας, είμαστε όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι, με WiFi μόνιμα ανοιχτό, να συνομιλούμε με τους δικούς μας και μετά από την κοινωνική αποχή βιντεοκλήσεις με τους αγαπημένους μας κ.τ.λ. Θα ήθελα να ρωτήσω η ακτινοβολία του κινητού πόσο επηρεάζει τον εγκέφαλο ή οποιοδήποτε άλλο όργανο ενός βρέφους όταν είναι όλη μέρα μέσα σε αυτά; Επίσης τον πρώτο καιρό μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κάνοντας μαραθώνιους θηλασμούς είχε τύχει να έχω το κινητό πάνω από το κεφάλι του μωρού για ώρες και να είμαι στο ίντερνετ η να συνομιλώ ή το οτιδήποτε. Πόσο μπορεί να έχει επιβαρυνθεί και τι ζημιά μπορεί να έχει προκαλέσει ή να συνεχίσει να προκαλεί; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Απάντηση από παιδίατρο (3.05.2020)

Ερώτηση από αγγελικη (20.04.2020)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Έχω ένα μωράκι 40 ημερών, αγόρι. Γεννήθηκε με καισαρική στις 38 εβδομάδες σχεδόν, το έχουν ήδη δεί παιδίατροι το παιδί. Έχω παρατηρήσει ότι στον ύπνο, άλλα και ξύπνιος κάποιες φορές όταν είναι σταματάει η αναπνοή του για λίγα δευτερόλεπτα, αυτό ξέρω πώς είναι φυσιολογικό με βάση τα όσα διαβάζω αλλά και τους παδίατρους για τα βρέφη. Αυτό που δεν μου φαίνεται φυσιολογικό και με ανησυχεί είναι ότι το μωρό αφού ξαφνικά σταματήσει να αναπνέει πετάγεται και κάνει προσπάθεια για να αναπνεύσει ξανά βγάζοντας έναν ήχο όπως όταν στραβοκαταπίνουμε, δηλαδή σα να τραβάει απότομα αέρα και δείχνει αγχωμένο μετά. Κάποιες φορές κλαίει κιόλας. Έχω ενημερώσει τον παιδίατρο του και λέει ότι είναι φυσιολογικό, αλλά εγώ που παρατηρώ το μωρό νιώθω ότι δεν είναι. Τι μπορεί να είναι και τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (21.04.2020)

Ερώτηση από Ιωαννα (20.04.2020)

Γιατρέ καλησπέρα,
Το αγοράκι μου είναι 3 μηνών και ακόμα δεν έχει ενώσει τα χεράκια του αλλά ούτε και έχει πιάσει κάποιο παιχνίδι. Μόνο τα δάχτυλα μου πιάνει όταν ηρεμεί και έρχεται η ώρα του ύπνου. Επίσης όταν τρώει του μιλάω αλλά δεν γυρίζει στην φωνή μου κολλάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Βάζει τα χερια στο στόμα, μου γελάει όταν του μιλάω εκτός φαγητού, κανει φωνούλες. Πρέπει να ανησυχώ;
Σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (21.04.2020)

Ερώτηση από Dabull (19.04.2020)

Καλησπέρα σας,
Έχω ένα μωράκι 6 μηνών, δεν κατάφερα να θηλάσω και από την αρχή ξεκινήσαμε με γάλα φόρμουλα. Είχαμε πολύ έντονους κολικούς οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 20 μέρες περίπου, στους 3 μήνες ξεκίνησε έντονη δυσκοιλιότητα που έφτασε στο σημείο να ενεργείται 1 φορά την εβδομάδα αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία και φυσικά όλες τις ημέρες ήταν φοβερά ανήσυχος και με πολλά αέρια.
Η γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε γάλα για δυσκοιλιότητα το οποίο ναι μεν βοήθησε στο να ενεργηθεί αλλά δημιουργούσε παρά πολλά αέρια με τεντώματα κατά την διάρκεια του φαγητού και κλάματα.
Έπειτα από 20 μέρες που παίρναμε αυτό το γάλα και ένα βρέφος να μην μπορεί να ησυχάσει μας είπε να πάρουμε ειδικό γάλα για αλλεργία στην πρωτεϊνη γάλακτος (για πιθανή αλλεργία) δεν κάναμε κάποια εξέταση, ναι μεν η δυσκοιλιότητα βελτιώθηκε συνεχίζει βέβαια να έχει αρκετά αέρια και να είναι πάρα πολύ ανήσυχος.
Από ποιο μήνα μπορούμε να κάνουμε το τεστ για κάποια πιθανή αλλεργία; Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε στερεές τροφές, το ρυζάλευρο που του δίνουμε είναι με γάλα και βανίλια, υπάρχει περίπτωση να του δημιουργεί αυτό την ανησυχία;
Σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (21.04.2020)

Ερώτηση από Αριαδνη (18.04.2020)

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση!

Έχω ένα αγοράκι 2.5 μηνών. Η ποσότητα που παίρνει σε γάλα είναι περίπου 700ml το 24ωρο. Εδώ και 2 μέρες παίρνει γύρω στα 600ml κι έχει πολλή γκρίνια. Τι του συμβαίνει;
Επίσης, τον ξυπνάω το βράδυ για να φάει ενώ η ποσότητα κάθε φορά δεν είναι συγκεκριμένη, άλλοτε πίνει 50ml, άλλοτε 120 κλπ. Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (19.04.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.