facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Dimstef (6.8.2019)

“Καλησπέρα!
Συγχαρητήρια για το έργο σας.
Έχουμε ένα μωράκι και αύριο είναι ακριβώς 3 μηνών. Θα ήθελα να σας ρωτήσω 2 πράγματα.
1ον: έχει κυρίως ανοιχτή μόνο τη δεξιά παλάμη, συχνά μέσα στη μέρα έχει τη δεξιά ανοιχτή και την αριστερή κλειστή. Ανοίγει και την αριστερή αλλά πολύ λιγότερο.
2ον: ακόμα δεν κάνει συντονισμένες κινήσεις με τα 2 του χέρια αλλά απότομες και όχι ίδιες.
Είναι φυσιολογικά αυτά ;
Ευχαριστώ. ”

Απάντηση από παιδίατρο (6.8.2019)

Ερώτηση από Mammy (6.8.2019)

“Γέννησα το μπέμπη μου με ύψος 52 βάρος 3560 και περίμετρο κεφαλής 37. Στη μέτρηση του μήνα έγινε 57 ύψος 4900 βάρος και 40.5 περίμετρο κεφαλής. Είναι ανησυχητικό?”

Απάντηση από παιδίατρο (6.8.2019)

Ερώτηση από Nia (20.7.2019)

“Γεια σας. Έχουμε ένα μωράκι 31 ήμερων. Θηλάζω αποκλειστικά. Αρκετές φορές στον ύπνο του βογκάει πολύ έντονα. Τις τελευταίες μέρες ενώ κοιμόμαστε καλά το βράδυ μεταξύ 11μ.μ. και 5 π.μ., κάνοντας θηλασμό ενδιάμεσα, όταν θα ξυπνήσει στις 5 π.μ ή και αργότερα θα ξυπνήσει με βογκητά και μετά θα διαμαρτύρεται. Του σηκώνω τα ποδαράκια μήπως έχει αέρια αλλά δεν κάνει κάτι. Μετά το θηλασμό μπορεί και να ρευτεί, μπορεί και όχι. Επίσης, το στομαχάκι του κάνει ήπιους θορύβους σαν να γουργουρίζει. Τι θα μπορούσε να είναι και πώς θα μπορούσα να τον βοηθήσω; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2019)

Ερώτηση από Nafsika (21.7.2019)

“Έχω ένα αγοράκι 4 χρονών με βάρος 13,5 κιλά κ ύψος 105cm. σχεδόν όλο το χειμώνα Οκτώβρη με Απρίλιο παίρνει εισπνεόμενα flexoride, λόγω ιογενούς άσθματος όπως μας είπε η παιδίατρος κ προληπτικά όπως μας σύστησε η αλλεργιολόγος . Ανησυχώ για τη στασιμότητα του βάρους του.. σχεδόν ένα χρόνο είναι στα ίδια κιλά... η παιδίατρος μ λέει να μην ανησυχώ εφόσον παίρνει ύψος.. και δεδομένου του πόσο συχνά αρρωσταίνει κατά τη διάρκεια του χρόνου. μήπως πρέπει να το ψάξω περαιτέρω;;; Η υπόλοιπη ανάπτυξη του ιδιαίτερα καλή. σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων”

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2019)

Ερώτηση από Νίκη (27.7.2019)

“Το αγοράκι μου είναι τεσσάρων. Μέχρι τα 2 έτρωγε τα πάντα (αλεσμένα) και μόλις είχε αρχίσει να μασουλάει μπισκότα... Μετά από κάποιες απανωτές ιώσεις με πονόλαιμο μείωσε τη στέρεη τροφή κ αύξησε το γάλα. Μέχρι που έκοψε τελείως το φαγητό και μέχρι σήμερα πίνει μόνο γάλα. Αρνείται κατηγορηματικά να δοκιμάσει το οτιδήποτε. Η ανάπτυξη του είναι σε όλα φυσιολογική. Ο παιδίατρος μου λέει ότι είναι χειριστικός και να τον αφήσω νηστικό...Το δοκίμασα...μόνο γκρίνια κ πείνα υπήρξε...Ποια η γνώμη σας; Έχετε ξανακούσει κάτι ανάλογο; Πρέπει να απευθυνθώ σε κάποια άλλη ειδικότητα;”

Απάντηση από παιδίατρο (29.7.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.