facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Βάλια (26.3.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα μωράκι 2 μηνών το οποίο παίρνει βάρος κανονικά, ζυγίζει 4.800 και γεννήθηκε 2.910. Πίνει 90 γραμμάρια γάλα ανά τρίωρο αν και κάποιες φορές θα τον πιέσω και άλλες θα πιει 120γρ. Στα 50-60 γρ. θα σταματήσει να ρευτεί και συνεχίζει μετά, άλλοτε βέβαια θα πιει το υπόλοιπο μετά από μισή ώρα. Τη νύχτα ξυπνάει ανά τρίωρο με τετράωρο αλλά θα πιει μόνο 50 γραμμάρια και τον παίρνει ο ύπνος. Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να πίνει 720 γρ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιει 600 γρ τότε θα παίρνει βάρος;  Και επίσης πότε μεγαλώνουμε τη θηλή του μπιμπερό; Μεγάλωσα τις θηλές σιλικόνης με το μηχάνημα λίγο βέβαια αλλά κρουβεται και κάποιες φορές γυρνάει το κεφάλι του προς το στήθος μου όταν τον ταΐζω αφού πιει δύο γουλιές και μετά πάλι το ίδιο. Πότε πρέπει να μεγαλώνουμε τις θηλές; Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να έχει πιει το γάλα του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (26.3.2017)

Ερώτηση από Τζένη (24.3.2017)

“Γεια σας το κοριτσάκι μου είναι 7,5 μηνών θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα περίπου ml γάλα και στερεές τροφές πρέπει να τρώει; Πρωί-βράδυ πίνει 200-240ml γάλα, φρουτόκρεμα περίπου 150 ml, κρεατοχορτόσουπα 100-120 ml και απόγευμα κρέμα ανάλογα τη σύσταση του κουτιού την τρώει πότε όλη, πότε αφήνει λίγο.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.3.2017)

Ερώτηση από Κατερίνα (24.3.2017)

“Το παιδί μου κρατάει τη γλώσσα έξω στον παιδικό σταθμό. Είναι 2.5 χρονών. Πώς μπορώ να του την κόψω τη συνήθεια αυτή καθώς στο σπίτι δεν το κάνει αυτό.”

Απάντηση από παιδίατρο (24.3.2017)

Ερώτηση από Κωνσταντίνα (19.3.2017) 

“Καλημέρα, το μωρό μου είναι 6 εβδομάδων. Τις τελευταίες 2 μέρες έκανε κακάκια που είχαν μέσα κάτι καφέ κομματάκια πολύ μικρά αλλά όχι σε κάθε κένωση. Και τα κακάκια της μυρίζουν άσχημα σχεδόν κάθε φορά. Θηλάζω και της δίνω και φόρμουλα 2 φορές τη μέρα. Τι μπορεί να είναι; Η διατροφή μου; Επιπλέον, το βράδυ κοιμάται πολύ ανήσυχα στριφογυρίζει συνέχεια, κουνάει τα πόδια της σαν να την ενοχλεί κάτι και αερίζεται πολύ συχνά. Φαντάζομαι πονάει η κοιλίτσα της από τα αέρια. Δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι κολικοί, από αυτά που έχω διαβάσει δεν φαίνονται να είναι συμπτώματα κολικών. Τι μπορώ να κάνω για να τη βοηθήσω να έχει πιο ήσυχο ύπνο?”

Απάντηση από παιδίατρο (19.3.2017)

Ερώτηση από Έφη (17.3.2017)

“Καλησπέρα σας η κορούλα μου παρουσιάζει μεγάλη περίμετρο στο κεφάλι και η παιδίατρος μας έστειλε για υπέρηχο όταν ήταν 4 μηνών. Το αποτέλεσμα ήταν το παρακάτω και όλοι έλεγαν πως ήταν καλό:
"οριακή διεύρυνση του κοιλιακού συστήματος (εύρος μετωπιαίων κεράτων 0.5 εκ περίπου και σωμάτων πλάγιων κοιλιών 0.9εκ δε και 1.1 εκ αρ. φυσιολογικό εύρος της 3ης κοιλίας. Παρατηρείται ήπια διεύρυνση του περιφερειακού υπαραχνοειδούς χώρου (απόσταση μεταξύ άνω οβελιαίου κόλπου-φλοιού 0.67εκ δε και 0.5εκ αρ) (καλοήθης διεύρυνση του περιφερειακού υπαραχνοειδούς χώρου με μικρή συμμετοχή του κοιλιακού συστήματος?)
Κλινική συνεκτίμηση- επί ενδείξεων επανέλεγχος ή/και περαιτέρω"
Τώρα έχει μπει στο δέκατο μήνα και η περίμετρος είναι 48.4 ενώ γεννήθηκε με 35 περίμετρο και 2.830 βάρος.
Ανησυχούμε πολύ αλλά η παιδίατρος λέει να περιμένουμε μέχρι το δωδέκατο μήνα καθώς η μικρή έχει πολύ καλή ψυχοκινητική ανάπτυξη. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (18.3.2017)

Ερώτηση από Γιώτα (16.3.2017) 

“Γιατρέ καλησπέρα! Έκανα μέτρηση στο μωρό (7 μηνών) για βιταμίνη D και έχει 18. Θηλάζει αποκλειστικά, δεν έχει πάρει ποτέ σταγόνες βιταμίνης D και έχουμε μπει και στις τροφές. Πόσες σταγόνες πρέπει να της δίνω και για πόσο καιρό; Επίσης δεν τρώει τη βανίλια εμπορίου, τι άλλο μπορώ να δώσω; Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (16.3.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.