facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Δήμητρα (30.03.2020)

Καλημέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω ο μικρός μου είναι 3 μηνών και πλέον πίνει περισσότερο γάλα σε φόρμουλα και λιγότερο στήθος. Τη βιταμίνη D3 τη συνεχίζω ή είναι μόνο για τα βρέφη που θηλάζουν; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (30.03.2020)

Ερώτηση από Κώστας (28.03.2020)

Καλησπέρα σας,

Έχουμε ένα αγοράκι 8,5 μηνών! Σε αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε (για άλλο λόγο) βρήκαμε τη φετινή του στο 5 ng, το RDW στο 16,21, το MCV 69, το MCH 22,6, την αιμοσφαιρίνη 11, τον αιματοκρίτη 33,5 και τα ερυθρά 4,87. Ο παιδίατρος μας σύστησε συμπλήρωμα σιδήρου! Με δεδομένο ότι είμαστε λίγο της λογικής όχι πολλά φάρμακα (ακόμα κι αν κάποια παρουσιάζονται ως αθώα ή "καλό κάνουν, κακό δεν κάνουν") αν δεν είναι απαραίτητο, θεωρείτε πως είναι απαραίτητο/επιβεβλημένο να πάρει το παιδί συμπλήρωμα σιδήρου; (Σημείωση αν χρειάζεται: το παιδί είναι φουλ ενεργητικό, χωρίς υπνηλίες ή άτονο στη διάρκεια της ημέρας κτλ. Σημειώσεις εξτρά: πέραν του φαγητού, θηλάζει ακόμα, καισαρική, 38 εβδομάδων και 5 ημερών κύηση, 3.150 βάρος, 52 ύψος) αν είναι άχρηστες οι σημειώσεις συγχωρείστε με! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση από παιδίατρο (30.03.2020)

Ερώτηση από Αντωνια81 (23.03.2020)

Γιατρέ γεια σας,

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών. Η παιδίατρός μας προβληματίστηκε με το γεγονός ότι δεν παρακολουθεί με το βλέμμα κινούμενα αντικείμενα. Πρότεινε να του δίνουμε περισσότερα ερεθίσματα και ίσως τον επόμενο μήνα να δούμε νευρολόγο ή οφθαλμίατρο. Κατά τα άλλα μας επισήμανε ότι έχει εξαιρετική ανάπτυξη, καλό μυϊκό τόνο, κάνει κοινωνικά χαμόγελα, λέει αγκου κ.λ.π. Όμως δε γυρνάει το κεφάλι στο άκουσμα ενός ήχου ( ή ακοή του έχει ελεγχθεί). Το βλέμμα παραμένει σαν κολλημένο ή άλλες φορές "τρέχει" σε διάφορα σημεία και φαίνεται σα να μην παρατηρεί καν αντικείμενα που κουνάμε, με εξαίρεση ένα κοκαλάκι φωτεινό και εμάς που μας ακολουθεί με το βλέμμα όταν του μιλάμε από πάνω του.
Ανησυχώ και θα ήθελα μια εκτίμηση σας. Πιστεύετε ότι μπορεί να βελτιωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με τα κατάλληλα ερεθίσματα; Ξέρω ότι κάθε παιδί αναπτύσσεται με τους ρυθμούς του αλλά μήπως είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει κατακτηθεί ήδη;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2020)

Ερώτηση από Ελένη (21.03.2020)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι επειδή ακούω διαφορετικές γνώμες. Ένα μωρό κάτω από ενός έτος αν παρακολουθεί για δέκα λεπτά τηλεόραση την ημέρα ή μέρα πάρα μέρα του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα; Σας ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (21.03.2020)

Ερώτηση από Αθηνα (21.03.2020)

Καλημέρα σας,

Έχω μια κόρη 8 μηνών, έχει εδώ και έναν μήνα που στα καλά καθούμενα ενώ κάθετε κουνάει το κεφάλι της δεξιά αριστερά συνεχόμενα . Αυτό ξεκίνησε όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στο εργαστήριο του άντρα μου . Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στα αυτάκια της και να αντιδράει έτσι; Δεν κλαίει ούτε γκρινιάζει όταν το κάνει απλά κουνάει το κεφάλι .

Ευχαριστώ

Απάντηση από παιδίατρο (21.03.2020)

Ερώτηση από Κατερινα (19.03.2020)

Γιατρέ, το μωρό μου είναι 3 μηνών και στην σημερινή εξέταση που κάνανε το 2ο εμβόλιο του ο παιδίατρος μας είπε πως η εμπρός πηγή του κεφαλιού του άρχισε να κλείνει και πως κανονικά είχε μήνες μπροστά του. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Τα αντανακλαστικά του ήταν όλα κανονικά μας είπε. Είχε 41 και πριν εάν μηνά ήταν 37.5.

Απάντηση από παιδίατρο (20.03.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.