facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Γωγω (27.6.2019)

“Γειά σας, έχω μια μικρούλα 4 μηνών, από της 20/5 η μικρή μου κάνει διάρροια, ο παιδίατρος μου είπε να κάνω αποχή, κάναμε εξετάσεις Μάγιερ και βγήκε αρνητική ( κάποιες βδομάδες μετά την εξέταση είδα στα κακά της μικρής μου αιματάκι βλένες) κάναμε γενική κοπράνων αρνητική και ούρων το ίδιο. Η μικρή δεν πήρε το σωστό βάρος 19/6 που πήγαμε για το εμβόλιο μας και την εξέταση ήταν 5200 , την παρατηρώ και ενώ είναι όλη μέρα στο στήθος, δεν τρώει είναι είτε για παρηγοριά είτε είτε. Σήμερα 27/6 έχω παρατηρήσει πως η μικρή μου εδώ και λίγες μέρες ενώ θέλει να φάει και φαίνεται όταν την βάζω στο στήθος μου κλαίει και δεν θέλει, αν την αφήσω τα ίδια και τα ίδια , οπότε αναγκαστικά την αφήνω λιγάκι να πεινάσει, δεν μου αρέσει αυτό που κάνω αλλά το μωρό δεν τρώει και είμαι νέα μαμά και έχω αγχωθει με την κατάσταση αυτή ( Τα κακά της από νεράκι τώρα είναι λιγάκι πιο πηχτά ). Θέλω μια βοήθεια μια συμβουλή.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.6.2019)

Ερώτηση από Virginia (24.6.2019)

“Ο μπέμπης 10 μηνών, δεν θέλει γάλα. Θηλάζει ελάχιστα έως καθόλου, ζήτημα να πιεί 100 ml τη μέρα. Έχει σταματήσει το μπιμπερό από 6 μηνών, του έχω πάρει ποτηράκι αλλά καμία τύχη. Δυσκολεύομαι να τον κοιμήσω το βράδυ, δεν του αρέσει ούτε το γιαούρτι, του βάζω ελάχιστο στο φαγητό. Μπορεί να μεγαλώσει χωρίς γάλα; Δε θα έπρεπε να το ζητάει τώρα το καλοκαίρι για να ξεδιψάσει; Τι μπορώ να κάνω; Αν κόψω το θηλασμό, τι θα πίνει;”

Απάντηση από παιδίατρο (25.6.2019)

Ερώτηση από Katerina (24.6.2019)

“Γειά σας, έχω ένα γιό 3 μηνών ο οποίος δεν μας κοιτάει καθόλου στα μάτια. Αυτό που κάνει είναι να παρατηρεί τον χώρο γύρω του. Επίσης δεν ανταποκρίνεται στους ήχους και δεν ακολουθεί αντικείμενα με τα μάτια του, δεν με αναγνωρίζει, μπαμπαλίζει λίγο, Χαμογελάει λίγο, δεν πιάνει παιχνίδια και δεν τα βάζει στο στόμα του. Έχω να σημειώσω ότι ήταν πρόωρος 36 εβδομάδων. Μπήκε εντατική στον αναπνευστήρα για 4 μέρες, έχει νυσταγμό, τι μπορεί να έχει; Ανησυχώ πολύ. Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (25.6.2019)

Ερώτηση από Ειρηνη(22.6.2019)

“Το μωρό μου είναι 8,5 μηνών και θηλάζει από τη μέρα που γεννήθηκε έως και σήμερα, ενώ δείχνει αδιαφορία για τις στερεές τροφές. Δεν έχει πιεί ποτέ ξένο γάλα, δεν έχει πάρει πιπίλα και μπιμπερό, είναι κορίτσι με βάρος 7.800, ψυχοκινητικά είναι πολύ καλό. Προβληματίζομαι γιατί το βάρος είναι χαμηλό και ανησυχώ για έλλειψη σιδήρου. Δοκίμασα διάφορους τρόπους σίτισης όπως και γεύσεις, τίποτα όμως, στασιμότητα στα 2-3 κουταλάκια σε κάθε γεύμα. Θηλάζει ενώ κοιμάται πάνω μου, εν ολίγοις είμαι καθηλωμένη και άυπνη. Επίσης μόλις βάζω την τροφή στο στόμα της ενίοτε αναγουλιάζει. Είχε ΓΟΠ και πήραμε 5 μήνες epadoren, έχω ακόμα και σήμερα κομμένα γαλακτοκομικά, φανερά και κρυφά. Θέλω τη γνώμη σας, υπάρχει κάποιο θεμιτό όριο στην ασιτία στερεών; Γιατί κάποια μωρά θηλάζουν παράλληλα με τη λήψη στερεάς τροφής; Κάτι που θα ήθελα, όχι όμως μόνο θηλασμό. Έχω κυριολεκτικά κλατάρει. Δώστε μου μια συμβουλή εάν έχετε την καλοσύνη δεν αντέχω άλλο, μέχρι πότε και γιατί; Σας ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (23.6.2019)

Ερώτηση από ΠΕΝΝΥ(20.6.2019)

“Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ένα παιδί 11,5 μηνών πόσο γάλα μπορεί να πιεί; Ο μικρός μου πίνει πρωί - βράδυ 240 αλλά το βράδυ δείχνει εκνευρισμένος όταν τελειώνει το γάλα. Μπορώ να του δίνω περισσότερη ποσότητα; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

Ερώτηση από meli(17.6.2019)

“Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον επιχείλιο έρπη. Είμαι λεχώνα και το μωρό μου ειναι 17 ημερών. Δυστυχώς λόγω ότι βγάζω πολύ συχνά έρπη στα χείλη έτσι και τώρα λόγω άγχους και στεναχώριας έβγαλα έρπη. Το πρόλαβα στην αρχή και έβαζα συνέχεια οινόπνευμα και μια αλοιφή που μου πρότεινε δερματολόγος. Θηλάζω το μωρό μου και το φροντίζω μόνη μου γιατί δυστυχώς δουλεύουν όλοι οι δικοί μου και είμαι πολλές ώρες μόνη μου μαζί του. Αυτές τις μέρες φοράω μάσκα για να το προστατέψω, ανησυχώ επειδή φιλούσα το μωρό μου αν τυχόν το κόλλησα. Πως μπορώ να το καταλάβω αν έγινε κάτι; Αμέσως μόλις το κατάλαβα για τον έρπη πήρα τα παραπάνω μέτρα. Τι πρέπει να προσέξω για να μην κολλήσω το μωρό μου τώρα ή στο μέλλον; Έχει επιπτώσεις στην υγεία του; Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (21.6.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.