facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μπέτυ (26.1.2017)

“Καλημέρα. Η μικρή μου είναι σχεδόν 2,5 ετών. Έχουμε κρεατάκια, το επιβεβαιώσαμε με ενδοσκόπηση στον ΩΡΛ και περιμένουμε μπουκωμένοι 9/12 μήνες να κάνουμε την επέμβαση. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις ξεκινήσουν λίγο οι μυξούλες είναι θέμα 1-2 ημερών να μας το γυρίσει σε ωτίτιδα. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι τι μπορώ να κάνω για να το προλαμβάνω πριν καν φτάσουμε στις πράσινες μυξούλες. Ο παιδίατρος λέει πλύσεις με φυσιολογικό ορό ενώ ο παιδο-ωρυλάς λέει όχι με τίποτα. Ναι αλλά η μικρή έφτασε και σε σημεία να παίρνει αντιβίωση για τις ωτίτιδες κάθε 15 μέρες.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2017)

Ερώτηση από Ελισάβετ (27.1.2017)

“Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι που θα γίνει 2,5 χρονών και δεν μιλάει όσο θα ήθελα και το λέω αυτό γιατί η κόρη μου μίλησε πολύ γρήγορα. Να σημειώσω ότι είμαστε ξένοι και μιλούσαμε την γλώσσα μας στο σπίτι. Όταν μίλησα με την παιδίατρο μου λέει ότι είναι μικρός ακόμα και επίσης με συμβούλεψε ο ένας γονέας να μιλάει μόνο τη γλώσσα του και ο άλλος γονέας μόνο ελληνικά... κάτι που το κάνουμε και βλέπω αρκετή βελτίωση. Ίσως φταίω εγώ γιατί τον άφηνα πολύ να δει παιδικά στο tablet και τώρα που του το έκοψα με κλάματα βέβαια, πάλι έχω δει αρκετή βελτίωση. Kαταλαβαίνει τα πάντα και στις δυο γλώσσες και λέει λέξεις και στις δυο γλώσσες αλλά δεν λέει όλη τη λέξη αλλά τα κόβει π.χ παπάκι το λέει παπα. Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί... τώρα του μιλάω συνεχεία. Πρέπει να ανησυχώ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.” 

Απάντηση από παιδίατρο (28.1.2017)

Ερώτηση από Έρη (21.1.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ. Έχω ένα πρόωρο μωράκι γεννημένο την 27η και 6 εβδομάδων. Ήταν στη ΜΕΝΝ 2μιση μήνες και κάναμε το εμβόλιο Synagis 2 δόσεις. Για την 3η δόση φοβάμαι να της την κάνω γιατί λέγονται διαφορά και είναι και μικρό για να κάνει τόσο δυνατό εμβόλιο. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε δυο πράγματα για το τι πρέπει να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (21.1.2017)

Ερώτηση από Ευαγγελία (17.1.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω μία κόρη 2 μηνών η οποία εδώ και 6 μέρες δαγκώνει τα χεράκια της και γκρινιάζει πολύ σε σημείο που δεν μπορώ να την ηρεμήσω. Κοίταξα τα ούλα της και τα κάτω είναι πρησμένα. Υπάρχει περίπτωση να βγάζει δοντάκια από τώρα; Θα ήθελα να αναφέρω ότι την θήλασα για 40 μέρες και τώρα παίρνει ξένο γάλα.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.1.2017)

Ερώτηση από sofanita (16.1.2017)

“Η κόρη μου είναι 4 μηνών, τρώει καλά αλεσμένο, εντελώς λιωμένο, φαγητό και φρουτόκρεμα. Αν νιώσει κομματάκια στο στόμα της αναγουλιάζει και μερικές φορές αν επιμείνω κάνει εμετό. Στο χέρι της παίρνει μόνο μπισκότο Μιράντα ή πτι μπερ και τα τρώει. Δεν ξέρω πως να την κάνω να κόψει τα αλεσμένα. Αν της βάλω κομματάκια φαγητού απλά δεν τα κοιτάζει καν. Ενώ αν είναι σαν κρέμα και της το δίνω με το κουτάλι, αδειάζει το μπολ. Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά μέχρι τώρα έχει δύο δόντια πάνω και δύο κάτω. (τώρα βγαίνει ακόμα ένα επάνω). Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (17.1.2017)

Ερώτηση από Άννα (4.1.2017)

“Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και ζυγίζει 6 κιλά και ύψος 59 πόντους. Με ανησυχεί που τρώει μόνο 4 γεύματα (γιατί κοιμάται όλο το βράδυ) και με δυσκολία φτάνει τα 150 ml μπορεί και 120ml κάποιες φορές. Είναι επαρκή η ποσότητα που τρώει και η ανάπτυξή του είναι καλή δεδομένου ότι γεννήθηκε 2.900 κιλά και 50 πόντους; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (4.1.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.