facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Liana (14.10.2019)

“Γιατρέ έχω έναν γιο 17 μηνών, 10.300 κιλά και 79.5 εκατοστά (μετρήθηκε πριν 1 μήνα). Λόγω βήχα και μπουκώματος του έδινα για μια εβδομάδα πρωί βράδυ στη μύτη με σύριγγα οτριβίν παιδικό με όρο και τόμπραντεξ οφθαλμικές σταγόνες. Το παρά έκανα με το τομπραντέξ, έβαζα παραπάνω από άγνοια θεωρώντας ότι είναι ένα ήπιο φάρμακο και του έδωσα μέσω της μύτης σε μια εβδομάδα 5 ml τομπραντέξ. Μετά κατάλαβα ότι έχει κορτιζόνη μέσα και ότι μπορεί να έβλαψα άθελα μου το παιδί μου. Μέσα σε 7 μέρες πήρε 5ml τομπραντέξ που έχει κορτιζόνη. Πιστεύετε ότι πρέπει να τον υποβάλω σε εξετάσεις; Έβλαψα την αναπτυξη και τα επινεφρίδια του; Όταν διαπίστωσα το λάθος σταμάτησα αμέσως. Μήπως έπρεπε να διακόψω σταδιακά;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Charis Dim (18.9.2019)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά και εδώ και 3 μέρες ενώ κοιμόταν 3 με 4 ώρες, γενικά μέρα και νύχτα ξυπνάει και θέλει να βάλει το δάχτυλο στο στόμα. Δοκίμασα να του δώσω πιπίλα και κοιμήθηκε αμέσως. Προσπαθώ να μην του την δώσω αλλά βλέπω ότι την αναζητάει, με αποτέλεσμα να χαλάει συνέχεια ο ύπνος του. Η απορία μου είναι κατά πόσο μπορεί να πάθει σύγχυση θηλών και τι μπορώ να κάνω να τον αφήνω να πιπιλά τον αντίχειρα του; Όσο γνωρίζω είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται σε αντίθεση με την πιπίλα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (18.9.2019)

Ερώτηση από Dorita (10.9.2019)

“Καλημέρα γιατρέ μου! Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών. Ενώ λοιπόν ήμασταν πολύ προγραμματισμένοι στον ύπνο, μετά τον χρόνο άρχισε να ξυπνά μέσα στη νύχτα για γάλα. Τρώει βραδινό φαγητό γύρω στις 8 και γύρω στις 10 το βράδυ 210ml φρέσκο κατσικίσιο γάλα. Δοκίμασα να τον ξεγελάσω με την πιπίλα αλλά ήθελε οπωσδήποτε γάλα το βράδυ. Υπάρχει καμία τεχνική για να σταματήσει να ξυπνά ή απλώς πρέπει να περιμένω να περάσει μόνο του; ”

Απάντηση από παιδίατρο (10.9.2019)

Ερώτηση από Μαρία (5.9.2019)

“Το κοριτσάκι μου είναι 4 μηνών. Το ύψος της είναι 61εκ και το βάρος της 5800γρ. Γεννήθηκε 53εκ. και 3260γρ. στην 41η εβδομάδα κύησης με φυσιολογικό τοκετό. Μέχρι 2,5 μηνών της έδινα συμπλήρωμα με 3 σταγόνες D3 fix drops, οπότε ο παιδίατρος μου είπε να τις σταματήσω πλέον, καθώς "είναι καλοκαίρι και δεν τις έχει πια ανάγκη". Η μικρή θηλάζει πρωί και βράδυ (εγώ εργάζομαι ήδη) και παίρνει και συμπλήρωμα που ποικίλει από μέρα σε μέρα μεταξύ 500-1000ml, ανάλογα και με πόση ώρα έχει θηλάσει. Ο παιδίατρος μου είπε να της ξαναρχίσω σταγόνες D3 και να της δώσω και σταγόνες σιδήρου. Έχω προβληματιστεί, ιδιαίτερα με τη σύσταση για χορήγηση σιδήρου, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί έτσι αυθαίρετα, χωρίς εξετάσεις αίματος κτλ, να προτείνεται η χρήση σιδήρου που, απ' όσο διαβάζω, στην περίπτωση που το μωρό δεν έχει έλλειψη σιδήρου, μπορεί να προκαλέσει αρκετές παρενέργειες. Εσείς τι θα μου προτείνατε (τόσο για τη βιταμίνη d όσο και για το σίδηρο); Ευχαριστώ για το χρόνο σας!”

Απάντηση από παιδίατρο (5.9.2019)

Ερώτηση από Χριστίνα (4.9.2019)

“Γειά σας,
Έχει 1 βδομάδα που ξεκινήσαμε πρωί φρούτα (αχλάδι, μήλο, μπανάνα) και το απόγευμα ρυζάλευρο. Είναι 5.5 μηνών και πίνει και ξένο γάλα. Πλέον στα κόπρανα της βλέπω μικρά μαύρα σαν μικρές μικρές κλωστούλες θα το έλεγα, φοβάμαι για μικρά σκουληκάκια ή οτιδήποτε άλλο. Τι θα μπορούσε να είναι; Να πάω τα κόπρανα της για έλεγχο; Είναι φυσιολογικό;”

Απάντηση από παιδίατρο (4.9.2019)

Ερώτηση από Εριέτα (31.8.2019)

“Γιατρέ καλησπέρα,
έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνών και θέλω να της ξεκινήσω το ξένο διότι σε 1 μήνα ξεκινάω δουλειά. Επίσης η μικρή μου δεν τρώει καθόλου φαγητό, δηλαδή θα φάει λίγα φρούτα, το γιαούρτι της και από το φαγητό το πολύ 7 κουταλιές με το ζόρι αλεσμένο. Δεν θέλει κομμάτια να τα τρώει, είναι 8 κιλά και 70 εκατοστά. Ο προβληματισμός μου είναι μήπως κάνω κατι λάθος. Μήπως πρέπει να την αφήσω να πεινάσει, μήπως φταίει το ότι την θηλάζω και δεν τρώει; Χρειάζομαι την βοήθεια σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (02.9.2019)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.