facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Οπίσθια πηγή: Πότε κλείνει;

Ερώτηση από Ελένη (29.6.2017)

“Επισκεφτήκαμε σήμερα την παιδίατρό μας και μας ενημέρωσε ότι η οπίσθια πηγή της κόρης μας δεν έχει κλείσει ακόμα (είναι ακριβώς 5 μηνών).Οι εξετάσεις αίματος που γίνονται μετά τη γέννα στο Ινστιτούτο του Παιδιού ήταν φυσιολογικές (το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά). Η παιδίατρός μας είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά μετά από σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο μου δημιουργήθηκαν απορίες.Πότε ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει η οπίσθια πηγή; Στον 5ο μήνα είναι πολύ ασυνήθιστο να μην έχει κλείσει ακόμα; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα ή θα έπρεπε να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (3.7.2017)

Δεύτερη εγκυμοσύνη και έκκριμα από το στήθος

Ερώτηση από Χριστίνα (22.6.2017)

“Γεια σας γιατρέ, έχω ένα κοριτσάκι 13 μηνών και είμαι 6 μηνών έγκυος. Τη θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 11 μηνών. Ύστερα το γάλα μου τελείωσε επομένως άρχισε ξένο. Όμως συνέχισε να ''θηλάζει'' τα βράδια και πολύ λίγο στη μέρα όταν γκρίνιαζε. Το είχε σαν πιπίλα.

Τελευταία όμως παρατήρησα ότι θέλει πολύ το στήθος και αρνείται το ξένο και σήμερα είδα ότι βγάζω ένα άχρωμο υγρό. Μήπως δημιουργείται γάλα για το δεύτερο; Κι αν ναι κάνει να το πίνει η πρώτη;

Σκέφτομαι μήπως είναι πρωτόγαλα αφού είναι και άχρωμο.

Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (23.6.2017)

Το μεγαλύτερό μας παιδί ζηλεύει το νέο μωρό

Ερώτηση από Έλλη (30.5.2017) 

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι ενός έτους και τώρα πρόσφατα γέννησα ένα αγοράκι. Το αγοράκι μου είναι ενός μηνός αλλά η μεγάλη μου αντιδράει και φωνάζει όταν ασχολούμαστε με τον αδελφό της. Τι πρέπει να κάνουμε; Σας ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (31.5.2017)

Ερώτηση από Μαρία (26.5.2017)

“Γεια σας, ο γιος μου είναι 11 μηνών. Γεννήθηκε την 35η εβδομάδα, 3 κιλά. Τώρα είναι σχεδόν 12 κιλά και γύρω στα 85 εκατοστά ύψος, ίσως και λίγο παραπάνω. Βλέπω στα ποδαράκια και στα χεράκια ότι έχει τρίχες σκούρες αρκετές ενώ είναι άσπρος στο δέρμα. Είναι ανησυχητικό; Μαλλάκια έχει αρκετά πυκνά και πολλά.”

Απάντηση από παιδίατρο (26.5.2017)

Ερώτηση από Δώρα (17.5.2017)

“Καλησπέρα Γιατρέ ! Έχω ένα αγοράκι 1,5 ετών που από 40 ημερών είχε μάθει να κοιμάται μόνο του (να τονίσω εδώ πως από την πρώτη στιγμή έχει μπει σε ένα πρόγραμμα ρουτίνας). Πριν 2 μήνες έκανε μια επέμβαση (κρυψορχίας) και κατά την παραμονή μας στο χώρο του νοσοκομείου κόλλησε μια ίωση με πυρετό και βρογχίτιδα... Εκείνα τα βράδια ήταν ανήσυχος, με αποτέλεσμα να κλαίει, να ανεβάζει πυρετό και να να βήχει .. Θεωρώ ότι το λάθος εδώ είναι δικό μου αφού εκείνες τις μέρες μιας και ήμουν κι εγώ εξαντλημένη και τρομαγμένη τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου ώστε να τον παρακολουθώ και να ξεκουράζομαι κι εγώ όσο μπορώ ... Από τότε κάθε βράδυ ξυπνάει και κλαίει σε σημείο να μη μπορεί να ανασάνει για να τον πάρουμε στο δικό μας κρεβάτι... Θα ήθελα την γνώμη σας-συμβουλή σας !!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !”

Απάντηση από παιδίατρο (18.5.2017)

Ερώτηση από Ευτυχία (17.5.2017)

“Το μωρό μου είναι 11 μηνών κοριτσάκι και σε εξετάσεις που είπε η παιδίατρος να κάνουμε όπως λέει κάνουν όλα τα παιδάκια βρέθηκε SGOT 45 και CPK340. Επαναλάβαμε ένα μήνα μετά και τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 38 και 280. Το μωρό μας σχεδόν περπατάει μόνο του. Δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Η παιδίατρος μίλησε για ενδεχόμενη μυοπάθεια και είπε να επαναλάβουμε σε ένα μήνα. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (17.5.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.