facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ευαγγελία (17.1.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω μία κόρη 2 μηνών η οποία εδώ και 6 μέρες δαγκώνει τα χεράκια της και γκρινιάζει πολύ σε σημείο που δεν μπορώ να την ηρεμήσω. Κοίταξα τα ούλα της και τα κάτω είναι πρησμένα. Υπάρχει περίπτωση να βγάζει δοντάκια από τώρα; Θα ήθελα να αναφέρω ότι την θήλασα για 40 μέρες και τώρα παίρνει ξένο γάλα.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.1.2017)

Ερώτηση από sofanita (16.1.2017)

“Η κόρη μου είναι 4 μηνών, τρώει καλά αλεσμένο, εντελώς λιωμένο, φαγητό και φρουτόκρεμα. Αν νιώσει κομματάκια στο στόμα της αναγουλιάζει και μερικές φορές αν επιμείνω κάνει εμετό. Στο χέρι της παίρνει μόνο μπισκότο Μιράντα ή πτι μπερ και τα τρώει. Δεν ξέρω πως να την κάνω να κόψει τα αλεσμένα. Αν της βάλω κομματάκια φαγητού απλά δεν τα κοιτάζει καν. Ενώ αν είναι σαν κρέμα και της το δίνω με το κουτάλι, αδειάζει το μπολ. Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά μέχρι τώρα έχει δύο δόντια πάνω και δύο κάτω. (τώρα βγαίνει ακόμα ένα επάνω). Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (17.1.2017)

Ερώτηση από Άννα (4.1.2017)

“Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και ζυγίζει 6 κιλά και ύψος 59 πόντους. Με ανησυχεί που τρώει μόνο 4 γεύματα (γιατί κοιμάται όλο το βράδυ) και με δυσκολία φτάνει τα 150 ml μπορεί και 120ml κάποιες φορές. Είναι επαρκή η ποσότητα που τρώει και η ανάπτυξή του είναι καλή δεδομένου ότι γεννήθηκε 2.900 κιλά και 50 πόντους; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (4.1.2017)

Ερώτηση από Σούλα Κοντού (23.12.2016)

“ Έχω ένα μωράκι 8 μηνών και έχουμε ξεκινήσει τις στερεές τροφές ενώ παράλληλα συνεχίζει να θηλάζει. Έχω δυο μήνες που δεν αισθάνομαι το στήθος μου βαρύ είναι αρκετά μαλακό αλλά πατώντας το βγάζει γάλα. Το μωρό ξυπνάει τη νύχτα σχεδόν κάθε δύο ώρες και θέλει να θηλάζει. Ενώ φαίνεται να τρώει, σταματάει από μόνο του και κάποιες φορές κλαίει για αυτό τον παίρνω στο κρεβάτι γιατί και εγώ νυστάζω. Αναρωτιέμαι αν έφαγε και χόρτασε. Μήπως πρέπει να του δώσω άλλο γάλα πράγμα που δεν θέλω, αφού θέλω να το θηλάζω όσο περισσότερο γίνεται, τι να κάνω να καταλάβω αν τρώει;”

Απάντηση από παιδίατρο (27.12.2016)

Ερώτηση από Βάσω (21.12.2016)

“Γιατρέ καλησπέρα. Έχω μια κόρη 8 χρονών. Πριν 5 μέρες έβγαλε κοξάκι τύπου Α . Εγώ από την άλλη είμαι έγκυος στην 21 εβδομάδα. Παρόλο που κρατώ το σπίτι πολύ καθαρό έχω την αίσθηση ότι κόλλησα και εγώ. Γιατί έβγαλα κάτι κόκκινα σημαδάκια μέσα στο στόμα. Μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο έμβρυο; Και τι κάνω από εδώ και πέρα; Υπάρχει περίπτωση να το χάσω; Χθες έκανα εξετάσεις για να δω εάν έχω αντισώματα.”

Απάντηση από παιδίατρο (22.12.2016)

Ερώτηση από Μαρία (20.12.2016)

“Γιατρέ καλησπέρα. Είμαι μητέρα 2 κοριτσιών 5 ετών και 9 μηνών. Στην πρώτη μου κόρη σε ηλικία 15 μηνών κάναμε MMR και δυστυχώς είχαμε σοβαρή παρενέργεια εξαιτίας του εμβολίου. Το παιδί τσίριζε μέρα νύχτα για πολύ καιρό ενώ ήταν ένα πολύ καλοδιάθετο και ήσυχο παιδί. Η παιδίατρος απαγόρεψε 2η δόση. Η ερώτησή μου είναι αν στο μωρό όταν έρθει η ώρα μπορώ να κάνω μονοδύναμο ιλαράς και που μπορώ να το βρω. Θα υπήρχε πρόβλημα αν το εμβόλιο γινόταν με τη συμπλήρωση του 2ου έτους της μικρής;”

Απάντηση από παιδίατρο (21.12.2016)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.