facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Ελεάνα (10.11.2020)

Γειά σας, Πείτε μου πως μπορούν μερικοί παιδίατροι να είναι ενάντια στο μητρικό θηλασμό; Ο παιδίατρος μας μου είπε το μπουκάλι (ξένο γάλα) από κατσίκα είναι μακράν καλύτερο... Εγώ θηλάζω όμως ότι και να λέει.

Απάντηση από παιδίατρο (03.11.2020)

Ερώτηση από Ελένη (03.11.2020)

Καλησπέρα σας. Έχω ένα μωράκι 7 μηνών και το πρόγραμμα που ακολουθώ έχει ως εξής : πρωί γάλα ,δεκατιανό φρουτόκρεμα ,μεσημεριανό κρεατόσουπα ,απογευματινό φαρίν λακτέ την μια φορα και την άλλη πολυδημητριακά και το βράδυ γάλα. Το πρόβλημα μου είναι οτι δύσκολα τώρα τελευταία μου τρώει την φρουτόκρεμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης το γιαουρτάκι πότε να της το δινω ; Να παραλείψω την κρεμα και να βαλω γιαούρτι ; Γάλα να της δίνω παραπάνω γιατι τώρα της δίνω μόνο πρωί και βράδυ και κάποιες φορές μου ξυπνά τα μεσάνυχτα και της δίνω και εκεί λίγο γαλα για να ηρεμήσει και να ξανα κοιμηθεί. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Απάντηση από παιδίατρο (03.11.2020)

Ερώτηση από Βάσω (01.11.2020)

Το αγοράκι μου είναι 15 μηνων...Του δίνω τελευταίο γεύμα γάλα σκόνη 9-9.30(νυστάζει δεν μπορώ πιο αργά) τρώει συνήθως γύρω στα 200 ml όμως ξυπνάει στις 5 γιατί πεινάει...Τι να του δώσω να φαει για να κοιμηθεί 2-2.30 ώρες παραπάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2020)

Ερώτηση από Didi (01.11.2020)

Μετά από μερικούς μήνες είμαι πάλι εδώ ζητώντας την συμβουλή σας σχετικά με τον ύπνο μας. Από δύο μηνών ( αποκλειστικά θηλάζων βρέφος ) είχαμε ρουτίνα ύπνου και μπορώ να πω πήγαινε πολύ καλά. Καταφέραμε να κοιμάται από τις 19:30 και να ξυπνάει στις 07:00. Ξυπνούσε ανα 2-2,5 ώρες μόνο για να θηλάσει και ξανακοιμόταν. Έξι μηνών ήρθαν τα πάνω κάτω. Ξυπνούσε ανα σαράντα λεπτά και όσο περνούσαν οι μέρες ανά μισή ώρα. Καταλήξαμε να κοιμόμαστε μαζί. Έρχομαι στο σήμερα που είναι δέκα μηνών. Έχει βγάλει τέσσερα κάτω και τέσσερα πάνω δοντάκια. Συνεχίζουμε την συγκοίμηση αλλά ξυπνάει ανά μία ώρα...Πολλές φορές ανά μισή. Από τις 00:00 και μετά θα ξυπνήσει 2 φορές μόνο. Ίσως οι παρακάτω πληροφορίες βοηθήσουν. Δεν εργάζομαι και είμαστε όλη μέρα μαζί. Με την εισαγωγή των στερεών δεν έχουν μειωθεί οι θηλασμοί μας. Μολις βλέπω τα πρώτα σημάδια νύστας κατά τη διάρκεια της ημέρας τον κοιμίζω ώστε να αποφύγω την υπερκόπωση και την υπερένταση. Κοιμάται 3 σαραντάλεπτα μέσα στη μέρα. Είμαι πολύ αυστηρή και τυπική στην ώρα που θα ξεκινήσουμε την ρουτίνα μας όπου είναι πάντα σταθερή. Δεν βλέπει ποτέ οθόνες. Στην τελευταία μέτρηση ( 8 μηνών ) ήταν 10,5 κιλά και 75 cm. Νομίζω ότι κάπου κάπου το χάνω το "παιχνίδι" γιατί ενώ μέχρι τώρα ήμουν πεπεισμένη ότι κάνω το σωστό, με βομβαρδίζει ο περίγυρος ότι βάζω πολύ νωρίς το παιδί για ύπνο, το δικό τους παιδί κοιμάται από τις δέκα/εντεκα το βράδυ μέχρι το πρωί. Άφησε το να κλαίει δύο τρία βράδια να δεις πως θα κοιμηθεί (πράγμα που δεν διανοούμαι να κάνω ). Μέχρι τώρα ο άντρας μου πίστευε ότι κάνουμε το σωστό, ξαφνικά αρχίζει να αναρωτιέται μήπως έχουν δίκιο οι φίλοι μας, οι μαμάδες μας οι θειάδες μας και ίσως πρέπει να δοκιμάσουμε να βάζουμε το μωρό για ύπνο πιο αργά. Απορώ, τι μπορεί να κάνω λάθος ή τι μπορεί να συμβαίνει και έχει τόσο συχνές αφυπνίσεις. Εχω ρεαλιστικές προσδοκίες, δεν ζητάω να κοιμηθεί σερί μέχρι το πρωί αλλά αυτό το ανά μισή ώρα - μία ώρα με προβληματίζει. Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην σας μπερδεψα.

Απάντηση από παιδίατρο (02.11.2020)

Ερώτηση από Vana_mia (25.10.2020)

Γεια σας, εδώ και κάποιες βδομάδες αρνείται να πιει γάλα! Με το που βλέπει το μπουκαλάκι το απωθεί με τα χερια αλλα κ με γκριμάτσες και αναγούλες. Ετσι χάνει το πρωινο γαλα και στο βραδινο δινω γιαουρτακι! Τι προγραμμα μου προτείνετε ωστε να εντάξω με κάποιο τροπο το γαλα στη διατροφη του! Είναι 10 μηνων κ τα κιλα μας 8,400 ! Ευχαριστω

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2020)

Ερώτηση από Μαμά123 (22.10.2020)

Καλησπέρα γιατρέ ! Κάναμε εξετάσεις γενικές για πρώτη φορά 1 χρόνων το μωράκι μας. Η CPK από 190 και κάτι είναι στα 600. Τι πρέπει να περιμένω ? Στεναχωρήθηκα πολύ και θα ξανά κάνω το μωρό εξέταση στις 5/11/2020, και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Εάν δεν πέσουν η μονάδες θα πάμε σε παιδονευροχειρουργό. Τι μπορεί να πάθει το μωράκι μου γιατρέ από αυτό?Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Είμαι μόνη μου γιατρε και θέλω την βοήθεια σας. Θέλω να έχω 2 γνώμες. Να σας έχει ο Θεός καλά. Ευχαριστώ.!

Απάντηση από παιδίατρο (22.10.2020)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.