facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Το μωρό μου δεν δέχεται μπιμπερό. Τι μου προτείνετε να κάνω;

Ερώτηση από Τόνια (27.8.2017)

“Το μωρό μου (2 μηνών) τρέφεται με αποκλειστικό θηλασμό από την πρώτη μέρα. Όταν έκλεισε 40 ημέρες έπρεπε να λείπω για κάποιες ώρες και το κρατούσε εναλλάξ η μητέρα μου και ο άντρας μου. Άντλησα γάλα και ήπιε από μπιμπερό και στη μητέρα μου και στον άντρα μου. Αυτό μόνο την πρώτη φορά γιατί από εκεί και μετά δεν δέχεται να πιει με μπιμπερό με τίποτα. Έχουμε δοκιμάσει όλων των ειδών τα μπιμπερό και τις θηλές για μητρικό και μη γάλα χωρίς αποτέλεσμα. Σε 1 εβδομάδα θα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά μου με κανονικό ωράριο και δεν ξέρω πως θα γίνει. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Υ.Γ. Δεν έχω δοκιμάσει εγώ να του δώσω μπιμπερό γιατί φοβάμαι μην αρνείται το στήθος μου μετά.”

Απάντηση από παιδίατρο (29.8.2017)

Είναι 5,5 μηνών και χάνει βάρος

Ερώτηση από Stella (24.8.2017)

“Έχουμε ένα κοριτσάκι 5,5 μηνών, το οποίο τους τελευταίους 2 μήνες είναι αρκετά δύσκολο με το φαγητό του (μπιμπερό με ξένο γάλα). Ενώ έδειχνε σημάδια πείνας μόλις πλησιάζαμε το μπιμπερό γύριζε από την άλλη πλευρά το κεφάλι της και έκλαιγε, με αποτέλεσμα να μην τρώει ... λίγες ήταν οι φόρες που το δεχόταν χωρίς γκρίνια.

Εμείς θεωρήσαμε ότι είναι του χαρακτήρα της και ότι απλά ήθελε πιο μετά το φαγητό της από την ώρα που της το δίναμε. Κάθε εβδομάδα έπαιρνε βάρος γύρω στα 150 γρ.

Όμως, πριν 3 εβδομάδες δεν πήρε καθόλου βάρος και μας σύστησαν να αλλάξουμε γάλα από Novalac σε Frisolac (ελαφρύτερο), καθώς και μπιμπερό γιατί μπορεί το μωρό να το είχε συνδέσει αρνητικά και όποτε το έβλεπε να μην ήθελε να φάει... και όντως στην επόμενη μέτρηση είχαμε πάρει βάρος 250 γρ. και έτσι συνεχίσαμε με το νέο μπιμπερό και γάλα.

Σήμερα όμως που ήταν η δεύτερη εβδομάδα μας με νέο γάλα και μπιμπερό το μωρό είχε χάσει 70 γρ. Κοιμάται αρκετές ώρες και από 6 γεύματα κάνει πλέον 4. Άλλες φορές μπορεί να τρώει 120-150 ml και άλλες κάπου στα 80 ml. Δεν δέχεται το μπιμπερό εάν δεν έχουν περάσει 3 ώρες και το βράδυ όταν κοιμάται στις 20:30 ξυπνάει στις 7:00.

Πλέον ζυγίζει 5.635 kg και είναι 62 πόντοι.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να την βοηθήσουμε να ανοίξει η όρεξή της και να πάρει βάρος;

Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (24.8.2017)

Κινητική ανάπτυξη βρέφους 3 μηνών

Ερώτηση από Κατερίνα (22.7.2017)

“Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν μπορώ για να βοηθήσω το παιδί μου που είναι 3 μηνών να σηκώνεται καθιστό τραβώντας τα χεράκια του και βάζοντάς τον να πατάει στα πόδια του όρθιος. Εσείς μπορείτε να μου αναφέρετε κάποιες ασκησούλες ώστε να τον βοηθήσω κινητικά και γενικά στην ανάπτυξή του; Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (30.7.2017)

Ερπητική ουλοστοματίτιδα στο μωρό μου 11 μηνών

Ερώτηση από Αφροδίτη (16.7.2017)

“Γιατρέ καλησπέρα! Η κόρη μου 11 μηνών και κάτι περνά ερπητική ουλοστοματίτιδα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ανησυχητικό, αν πρέπει να προσέξω κάτι και τέλος αν υπάρχει πιθανότητα επιπλοκής, καθώς έχω ακούσει και διαβάσει πως πολλές φορές ο εν λογω ιός προκαλεί και εγκεφαλίτιδα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.”

Απάντηση από παιδίατρο (16.7.2017)

Φαγούρα στο κεφάλι

Ερώτηση από Κατερίνα (16.7.2017)

“Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω η κόρη μου έχει υπερβολική φαγούρα στο κεφάλι. Την κοίταξα για ψείρες αλλά είναι καθαρή. Τι να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (16.7.2017)

Διαφανής μεμβράνη στον κόλπο του μωρού

Ερώτηση από Λουκία (15.7.2017)

“Καλησπέρα σας. Έχω μια μπέμπα 7 μηνών και σήμερα αλλάζοντάς την, παρατήρησα ότι ο κόλπος της ήταν καλυμμένος με μια μεμβράνη κι όπως άνοιξα απαλά για να δω καλύτερα σκίστηκε μόνη της. Η μικρή φάνηκε πως ένιωσε μια μικρή ενόχληση αλλά δεν έκλαψε ούτε έδειξε να πόνεσε ιδιαίτερα. Έκανα καλά που το πείραξα η έπρεπε να το αφήσω ως είχε; Ευχαριστώ…”

Απάντηση από παιδίατρο (15.7.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.