facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Σοφία (2.3.2017) 

“Καλημέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο κάνει φυσιολογικές κενώσεις όσον αφορά τον αριθμό και το χρώμα από όσα ξέρω, αλλά εδώ και καιρό, και μάλιστα πρώτη φορά όταν ήταν 2-3 μηνών, βγάζει κάτι μαύρα στα κακά. Είναι σαν μικρά σποράκια θα μπορούσα να πω. Πήγα σε δύο μικροβιολόγους οι οποίοι μου είπαν πως δεν πρόκειται για παράσιτα, παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι είναι. Η παιδίατρός μου μού είπε ίσως χνούδια από κουβέρτα που της έχει ξανατύχει, αλλά ούτε αυτό μπορεί να είναι γιατί δεν έχει τίποτα σκούρο που να μπορεί να μασήσει. Πίνει από την αρχή ξένο γάλα και τα σποράκια της μπανάνας που έχω διαβάσει αποκλείεται να είναι γιατί τα έβγαζε και πριν ξεκινήσει τα φρούτα. Μήπως σας έχει ξανατύχει και μπορείτε να με βοηθήσετε;”

Απάντηση από παιδίατρο (2.3.2017)

Ερώτηση από Τζένη (27.2.2017) 

“Γεια σας έχω ένα κοριτσάκι 7 μηνών. Το θέμα μου είναι ότι ενώ το πρωί πίνει το γάλα, μετά την φρουτόκρεμα, μετά πουρέ λαχανικών, το απόγευμα ρυζάλευρο βανίλια το βράδυ από εκεί που έπινε 120 με 150ml γάλα τώρα ξαφνικά 4 μέρες πίνει 30 με 60ml. Δεν ξέρω τι φταίει. Δόντια όχι ακόμα.”

Απάντηση από παιδίατρο (1.3.2017)

Ερώτηση από Όλγα (22.2.2017) 

“Το θέμα μας είναι ο ύπνος. Ο γιος μου είναι σχεδόν 2.5χρονών αλλά ακόμη ξυπνά κατά την διάρκεια της νύχτας πολλές φορές. Κάποιες από αυτές τις φορές κάθεται απλά στο κρεβάτι μισοκοιμισμένος και μιλάει -λέει όχι ή φύγε, μετά κοιμάται για λίγο και πάλι τα ίδια. Εν τω μεταξύ πρέπει να είναι συνέχεια στην αγκαλιά μου. Τον τελευταίο μήνα είναι στο αποκορύφωμα του η κατάσταση αυτή. Τι μπορώ να κάνω; Να ανησυχήσω; Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (22.2.2017)

Tags:

Ερώτηση από Γιώτα (22.2.2017)

“Καλησπέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Διάβασα για την βιταμίνη D. Θα έπρεπε να της έχω δώσει; Αν ναι μπορώ να δώσω τώρα; Ξεκινήσαμε και τις στερεές τροφές. Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (22.2.2017)

Ερώτηση από Παρασκευή (22.2.2017)  

“Γιατρέ γεια σας έχω ένα μωράκι 14 μηνών το ύψος του είναι 76cm και το βάρος του 8 κιλά. Ο γιατρός μου είπε ότι τα κιλά του είναι χαμηλά. Εσείς τι λέτε; Τρώει τα πάντα χωρίς δυσκολία... Έχετε να προτείνετε εσείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής; ”

Απάντηση από παιδίατρο (22.2.2017)

Ερώτηση από Dora (14.2.2017)

“Καλησπέρα σας έχω ένα κοριτσάκι 3.5 μηνών. Το βάρος της είναι 5.050 και θηλάζω αποκλειστικά...Από το Σάββατο αρνείται να φάει από το στήθος. Μόλις την κατέβαζα στο στήθος να πάρει θέση κλάμα έντονο... δεν ήθελε. Αυτό μου το έκανε και την Κυριακή. Βέβαια μου έβγαζε 3-4 πάνες βρεγμένες και 4 κακά. Προσπαθούσα να τη βάζω μισοκοιμισμένη παρατήρησα όμως ότι κάτι με το λαιμός της πρέπει να έχει γιατί κάνει κάποιο θόρυβο όταν καταπίνει το σάλιο της. Σκέφτηκα μήπως της κολλήσαμε καμιά ίωση γιατί ήμασταν κρυωμένοι με πονόλαιμο εγώ ειδικά 3μερες...την πήγα στη γιατρό τη Δευτέρα και μας είπε ότι είναι λίγο κόκκινος ο λαιμός της και έχει και ένα ρουθούνισμα. Πυρετό δεν έχει. Από χθες τώρα σαν να πάει να γίνει κάτι όταν τη βάζω στο στήθος ξύπνια για να φάει. Πιάνει στήθος τρώει λίγο μετά σταματάει βγάζει το κεφάλι της κοιτάζει γύρω και κλαίει. Μπορεί όμως να κάτσει και να φάει και να βγει χωρίς κλάμα μετά από 10-15 λεπτά.. Πριν δεν είχαμε κάποιο θέμα έμπαινε στήθος και έτρωγε χωρίς ενοχλήσεις. Γιατί το κάνει αυτό;” 

Απάντηση από παιδίατρο (14.2.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.