facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από annak (15.10.2017)

“Καλησπέρα σας,
Το μωρό μου είναι ακριβώς 4 μηνών και με προβληματίζει το ότι χαμογελάει σπάνια όπως επίσης και το ότι δεν παρατηρεί τα χερια της. Της κάνουμε διάφορα παιχνίδια αλλά σπάνια να χαμογελάσει. Μόνο μας παρακολουθεί..Επίσης την ώρα του θηλασμού συχνά αληθωρίζει.Ωστόσο από τον προηγούμενο μήνα είχε αρχίσει φωνούλες όπως αγκού ή ακόμα και να απαντά κατά κάποιον τρόπο με ήχους κάποιες φορές όταν της μιλούσα. Όχι συχνά αλλά το έκανε κ εξακολουθεί να το κάνει αραιά και που.
Μέχρι πριν 2 εβδομάδες έπαιρνε πιπίλα όπου χρησιμοποιούσε πολλές φορές και τα χέρια της σαν να την κρατούσε, ή τα έβαζε στο στόμα της προσπαθώντας να πιπιλίσει, αλλά μόλις σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε στο θηλασμό ψευδοθηλές δε δέχεται πλέον και την πιπίλα και σταμάτησε να χρησιμοποιεί και τα χέρια.. ποια είναι η άποψή σας; πιστεύετε θα έπρεπε να το ψάξουμε;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.10.2017)

Ερώτηση από Καλλιρόη (27.9.2017)

“Καλησπέρα σας! Έχω μια κορούλα 3 ετών (14/09/2014), η οποία στις 28/03/2017 διαγνώστικε με νόσο kawasaki. Κάναμε την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η γ-σφαιρίνη συγκεκριμένα χορηγήθηκε 01/04/2017. Θα ήθελα να ρωτήσω, πλέον ο οργανισμός της επηρεάζεται και θα είναι πιο επηρεπής σε ιώσεις κλπ? Σχετικά με τα κρούσματα της ιλαράς, μας έδωσαν οδηγία από την κλινική ότι δεν επιτρέπεται ακόμη να εμβολιαστούμε. Με ποιο άλλο τρόπο θα την προστατέψω? Επιπλέον εδω και κάποιους μήνες δίνω ένα συμλήρωμα διατροφής (ενίσχυση ανοσοποιητικού), επηρεάζει σε κάτι σχετικά με τη νόσο που περάσαμε? Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (28.9.2017)

Ερώτηση από Χριστίνα (22.9.2017)

“γιατρέ καλημέρα, χθες κάναμε στην κόρη μου, 4 ετών, την δεύτερη δόση του εμβολίου ιλαράς. Όλα πήγαν καλά, δόξα το Θεό. Είχαμε λίγο παραπάνω κλαματάκι την ώρα που έγινε, γιατί είχαμε ξεχάσει πως είναι να γίνεται εμβόλιο. Όταν γυρίσαμε σπίτι, μετά από κάνα δυο ώρες, επειδή χάλασε ένα παιχνίδι της, άρχισε να κλαίει. Προσπαθούσαμε να την ηρεμήσουμε άλλα έκλαψε για λίγη ώρα. Η ερώτησή μου κ ο φόβος μου, είναι αν υπάρχει περίπτωση λόγω κλάματος, να μην ενεργήσει το εμβόλιο (ίσως είναι ανόητη η ερώτησή μου άλλα το σκαφτόμουν όλο το βραδύ).”

“Επίσης υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός να αποβάλλει το εμβόλιο; Το ρωτάω αυτό γιατί μου έβαλε την ιδέα ο σύζυγος, επειδή στεναχωρήθηκε η μικρή μας χθες που έκανε το εμβόλιο κ έκλαψε για το παιχνίδι της. Μήπως ο οργανισμός της αποβάλλει το εμβόλιο; Συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου κ του χώρου άλλα νέα μάμα = αγχωμένη μάμα ”

Απάντηση από παιδίατρο (23.9.2017)

Ερώτηση από Κατερίνα (21.9.2017)

“Γειά σας ,
Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με το εμβολιο της ιλαράς MMR.
Έχω 2 παιδάκια, η μικρή μου ειναι 14 μηνων και έκανε το εμβόλιο πριν λιγες ημέρες και η μεγαλύτερη κόρη μου κλείνει τα 3 το Νοέμβριο,έχει κάνει κανονικά την πρώτη δόση και η δεύτερη δόση θα γινει 4 ετών μου είπε η Παιδίατρος και δν χρειάζεται να το επισπεύσουμε λόγω της κατάστασης με την ιλαρά ,είναι καλυμένη.
Σε συζητήσεις με άλλες μητέρες που τα παιδιά μας έχουν ίδια ηλικία ,οι παιδίατροί τους ,τους σϋστησαν πως πρέπει να γίνει και η αλλη δόση τώρα και ας ειναι 3 ετών τα παιδιά για να ειναι απόλυτα καλυμένα να μην κολλησουν.
Να σημειώσω πως η τρίχρονη κόρη μου πηγαίνει παιδικό σταθμό.
Τι με συμβουλεύεται να κάνω?
Πρέπει να της το κάνω άμεσα το εμβόλιο η οταν πάει 4?”

Απάντηση από παιδίατρο (21.9.2017)

Ερώτηση από Αργύρη (20.9.2017)

“Καληςπερα , χθες το μωρακι μου 6 μηνών έπεσε απο ύψος περίπου 50 εκατοστά με το κεφάλι ανάσκελα αμέσως έκλαψε το πηρα αγκαλια μεχρι να το ηρεμήσω . Μετα απο λιγο το τάισα και σε κανενα 2 ωρο κοιμήθηκε δεν έδειχνε να εχει καποιο πρόβλημα και σημερα το πρωί που ξυπνησε ηταν αρκετά ευδιαθετο . Μπορει να έπαθε κατι ; δεν εκανε εμετούς .”

Απάντηση από παιδίατρο (20.9.2017)

Το μωρό μου 16 ημερών είναι ανήσυχο και δεν κοιμάται. Μπορεί να είναι κολικοί;

Ερώτηση από elenakilamari (14.9.2017)

“Γιατρέ καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι 16 ημερών και έχει έρθει αντιμέτωπο με κολικούς. Θηλάζω και προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή μου έχω κόψει το γάλα, τα λαχανικά και τα όσπρια ενώ τρώω μια μερίδα φρούτο την ημέρα. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και ο μικρός όχι απλώς υποφέρει , δεν κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά μόνο κανένα δίωρο. Τη νύχτα κοιμάται και ξυπνά κάθε δυο με τρείς ώρες. Δεν ξέρω τι να κάνω με το θέμα του ύπνου. Το πρωί είναι συνέχεια ανήσυχος.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.9.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.