facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Καλλιόπη (02.12.2019)

“Καλησπέρα,
έχω ένα μωράκι 10 μηνών και ακόμα θηλάζω. Παρόλα αυτά προσπαθώ να σταματήσω τον θηλασμό διότι εδώ και αρκετό καιρό θηλάζω από το ένα στήθος, και τα βράδια ξυπνάει παρά πολλές φορές γιατί μάλλον δεν χορταίνει. Ωστόσο, δεν μπορώ να σταματήσω τον θηλασμό διότι δεν της αρέσει το μπουκάλι έχω προσπαθήσει ακόμα να βάλω το δικό μου γαλα στο μπουκάλι και να της το δώσω αλλά μάταιος κόπος, ούτε και αυτό θέλει. Με όποιο γαλα και να έχω προσπαθήσει δεν της αρέσει κανένα. Έχω δώσει διάφορες πιπίλες αλλά και πάλι κανένα αποτέλεσμα. Τι μπορώ να κάνω;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Δήμητρα (30.11.2019)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα βρέφος 5 μηνών και κάνω αποκλειστικό θηλασμό, την Τρίτη που μας πέρασε, ξεκινήσαμε φρούτο (αχλάδι, μήλο) την ίδια μέρα που το έδωσα έκανε κακά διαφορετικά σε σχέση με άλλες φορές και το βράδυ έκανε κακά σαν της κατσίκας (δεν βγαίνουν στρογγυλά γιατί ενδεχομένως τα πατάει ο ποπός του) αλλά είναι μαλακά, την επόμενη μέρα άλλαξα το φρούτο κατόπιν συνεννόησης με τον παιδίατρο και έβαλα αχλάδι, βανίλια μέχρι εχθές και σήμερα από μόνη μου έβαλα αχλάδι, μήλο, βανίλια, συνεχίζει όμως παρόλο το σφύξιμο και κάνει τα ίδια κακάκια. Τι μπορώ να κάνω; Το βλέπετε λογικό όλο αυτό;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Άυπνη μαμά (22.11.2019)

“Καλησπέρα γιατρέ,
Το κοριτσάκι μου είναι 15 μηνών και έχω θηλάσει αποκλειστικά. Με τις στέρεες τροφές τα πάμε πολύ καλά εκτός του αυγού. Θέλω να αποθηλάσω αλλά δε πίνει με τίποτα το αγελαδινό γάλα ούτε και το κατσικίσιο. Δε ζητάει να πιεί από το στήθος μου αλλά δε θέλει ούτε το άλλο. Επίσης ξυπνάει συνέχεια κατα τη διάρκεια της νύχτας αλλά προσπαθώ να μη τη θηλάζω. Τι να κάνω για να πιεί το γάλα; Ευχαριστώ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Maria (18.11.2019)

“Καλησπέρα,
έχω ενα βρέφος 21 ημερών και έτρωγε 60 με 70 γραμμάρια σε κάθε γεύμα. Ξαφνικά άρχισε να πίνει 30 με 40 μλ. Τι μπορεί να φταίει; ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Elpida (17.11.2019)

“Γειά σας,
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα παραλαμβάνω το παιδί μου από το βρεφικό σταθμό υποτονικό, χωρίς διάθεση, μελαγχολικό και ασυνήθιστα νυσταγμένο. Δεδομένου ότι η συμπεριφορά των δασκάλων του με προβληματίζει, καθώς επίσης παρατηρώ αλλαγές στη συμπεριφορά του μικρού, θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μάθω αν υπάρχει δυνατότητα μέσω κάποια αιματολογικής εξέτασης να ανιχνευθεί ουσία που μπορεί να του έχει παρασχεθεί (πιθανον με ηρεμιστικές ιδιότητες) για να λάβω τα μέτρα μου. Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό θα ήθελα παρακαλώ πολύ να γνωρίζω και το χρονικό περιθώριο που δύναμαι να υποβάλλω το παιδί μου σε εξέταση από τη στιγμή που μπορεί να του δίνουν κάποιο τέτοιο φάρμακο, δηλαδή μετά από πόση ώρα μπορεί να γίνει ανίχνευση ουσίας στο αίμα του μικρού. Ο μικρός μου δεν έχει κλείσει τα δυο, ωστόσο μιλάει ικανοποιητικά για την ηλικία του αλλά δεν είναι σε θεση να μου πει τι συμβαίνει στο σχολειο ( εκτός από κάποια ανησυχητικά περιστατικά από λίγες λεξούλες που λέει, αλλά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένω απάντηση!”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Ελευθερια (14.11.2019)

“Καλησπέρα σας,
Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και 22 ημερών. Στην τελευταία μέτρηση της πριν 20 ημέρες ήταν 4500 και 60 εκ. Από τότε όμως μου κάνει πολύ μικρά γεύματα, την θηλάζω και τρώει από 7 λεπτά έως 13 λεπτά σε κάθε γεύμα. Απευθύνθηκα στην παιδίατρο και τη ζυγίσαμε και ήταν μόνο 4700 δηλαδή σε 20 μέρες πήρε μόνο 200 γρ. Με έχει κυριεύσει πανικός που δεν μπορώ να ελέγξω πόσο τρώει. Σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω τον θηλασμό, αν όχι τελείως να αντικαταστήσω γεύματα με ξένο γάλα, ώστε να μπορώ να ελέγχω τι τρώει το μωράκι μου. Πάνες βρέχει κανονικά 7 με 8 την ημέρα και το βράδυ μου κοιμάται πολύ καλά 10 - 5. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.