facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Τζινα (17.07.2020)

Γειά σας, με έχει προβληματίσει κάπως το ύψος του παιδιού μου, είναι 6 ετών, αγόρι και παρατηρώ ότι σε σχέση με τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του είναι λιγο κοντούλης, ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται. Το ύψος του είναι 1,13 και τα κιλά του 18.5 με 19 περίπου. Εγώ δεν είμαι ψηλή, 1.62 ύψος έχω και ο σύζυγος μου είναι περίπου 1.83. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το ύψος του παιδιού είναι φυσιολογικό, ή θα πρέπει να ανησυχώ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαντησή σας

Απάντηση από παιδίατρο (26.07.2020)

Ερώτηση από Afroditi (05.07.2020)

Καλησπέρα,

Έχω ένα μωράκι 42 ημερών. Εχθές ήμουν στην πεθερά μου η οποία είχε έρπη στο στόμα και δεν το πρόσεξα εγώ αλλά το πρόσεξε ο άντρας μου. Την πήρε αγκαλιά αρκετά κοντά στο πρόσωπο της αλλά από την πλευρά που δεν είχε τον έρπη και σε απόσταση από το στόμα. Την κράτησε κάνα δυο λεπτά και μετά πήγε να φιλήσει το μωρό στο μάγουλο και ο άντρας μου την σταμάτησε οριακά πριν ακουμπήσει. Ο άντρας μου επιμένει ότι δεν το ακούμπησε το μωρό, ωστόσο έχω χάσει το μυαλό μου. Εγώ έχω έρπη των γεννητικών(από πριν την εγκυμοσύνη) αλλά γέννησα φυσιολογικα καθώς έλαβα αγωγή ακυκλοβίρης. Κάναμε αμέσως εξετάσεις στο μωρό και όλα ήταν καλά. Θηλάζω αποκλειστικά. Η ερώτηση μου είναι αν έχω περάσει αντισώματα στο μωρό. Πειράζει που είναι το άλλο στέλεχος; Ή αρκεί που είναι ο ίδιος ιός;

Απάντηση από παιδίατρο (05.07.2020)

Ερώτηση από Rafaella (28.06.2020)

Γειά σας,
έχω μια ερώτηση, είμαι πολύ νέα μαμά (20) και χωρίς γνώσεις σε μωρά / παιδιά. Το μωρό είναι 1 μηνών και από την αρχή με ανάγκασαν να δώσω ξένο, μετά από κάθε θηλασμό με αποτέλεσμα να μην έχω πολύ γάλα. Όμως έχω πεισμώσει και κάνω επαναθηλασμό η ερώτηση είναι, το μωρό όταν δεν χορτάσει θα κλάψει;
Σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (28.06.2020)

Ερώτηση από Τίνα (25.06.2020)

Καλησπέρα,

έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών. Εδώ και 5 μέρες φοβάται όποιον περνάει από διπλα τής, στην παιδική χαρα αρνείται να παίξει καθώς εκεί βρίσκονται και άλλα παιδάκια με τους γονείς τους. Φοβάται ακόμα και ανθρώπους στην τηλεόραση. Όπως επίσης και την γιαγιά της που κάνουμε βιντεοκλήση, ενώ δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Να σημειώσω ότι περιμένουμε να βγούν οι 5 τελευταίοι φρονιμίτες και γενικά το τελευταίο διάστημα, έχει νεύρα όταν δεν γίνεται το δικό της. Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι οι φόβοι που ανέπτυξε από την μια μέρα στην άλλη με τους ανθρώπους, ακόμα και με τα μικρά παιδάκια.

Απάντηση από παιδίατρο (25.06.2020)

Ερώτηση από Mammy (24.06.2020)

Καλή σας μέρα,

Έχω ένα αγοράκι 11 μηνών το οποίο είναι 12 κιλά, 80cm ύψος και περίμετρο κεφαλής 50 cm. Αυτό που με απασχολεί είναι η περίμετρος κεφαλής του. Γεννήθηκε με περίμετρο 37 και ακολουθεί μία καμπύλη δική του εκτός καμπυλών. Κάναμε υπέρηχο κεφαλής 3 φορές και όλα μία χαρά. Το υγρό ήταν στην αρχή στη δεύτερη καμπύλη πάνω από τη μέση αλλά τώρα μειώθηκε. Αντιληπτικά είναι πολύ καλός. Μιμείται ήχους και κινήσεις όπως αντίο και έλα. Έστησε το κεφαλάκι του 5 μηνών, κάθησε 9 μηνών. Από ξαπλωτή θέση δεν μπορεί να κάτσει και από καθιστή μπορεί να πιάσει και να σταθεί. Θα ήθελα να μου πείτε λίγο τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (22.06.2020)

Ερώτηση από Χαρά (18.06.2020)

Γειά σας,

Το μωρό μου τώρα είναι 8 μηνών και εδώ περίπου και ένα μήνα κουνιέται μπρός-πίσω. Το κάνει πάντα όταν ακούει μουσική αλλά και προς το τέλος του φαγητού στο καρεκλάκι όταν κάθεται στα πόδια μου η στη βόλτα που κάθεται και ακουμπάει πάνω μου. Κατά τα άλλα όλα είναι φυσιολογικά, ανταποδίδει χαμόγελο, μιμείται ήχους, επαφή με τα μάτια κλπ. Η παιδίατρος μας είπε είναι κινήσεις ανίας και να ασχολούμαι περισσότερο μαζί του αλλά πιστέψτε όλη μέρα ασχολούμαι μαζί του με κάποιες εξαιρέσεις να μαγειρέψω ή να καθαρίσω όπου κάθεται στο πάρκο αλλά και πάλι τού μιλάω. Να σημειώσω ότι η βόλτα δεν είναι καθημερινή. Τι συμβαίνει κατά τη γνώμη σας ανησυχώ πολύ. Συγνωμη για το μεγάλο κείμενο, ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (18.06.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.