facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Κατερίνα (21.9.2017)

“Γειά σας ,
Θα ήθελα μια διευκρίνηση σχετικά με το εμβολιο της ιλαράς MMR.
Έχω 2 παιδάκια, η μικρή μου ειναι 14 μηνων και έκανε το εμβόλιο πριν λιγες ημέρες και η μεγαλύτερη κόρη μου κλείνει τα 3 το Νοέμβριο,έχει κάνει κανονικά την πρώτη δόση και η δεύτερη δόση θα γινει 4 ετών μου είπε η Παιδίατρος και δν χρειάζεται να το επισπεύσουμε λόγω της κατάστασης με την ιλαρά ,είναι καλυμένη.
Σε συζητήσεις με άλλες μητέρες που τα παιδιά μας έχουν ίδια ηλικία ,οι παιδίατροί τους ,τους σϋστησαν πως πρέπει να γίνει και η αλλη δόση τώρα και ας ειναι 3 ετών τα παιδιά για να ειναι απόλυτα καλυμένα να μην κολλησουν.
Να σημειώσω πως η τρίχρονη κόρη μου πηγαίνει παιδικό σταθμό.
Τι με συμβουλεύεται να κάνω?
Πρέπει να της το κάνω άμεσα το εμβόλιο η οταν πάει 4?”

Απάντηση από παιδίατρο (21.9.2017)

Ερώτηση από Αργύρη (20.9.2017)

“Καληςπερα , χθες το μωρακι μου 6 μηνών έπεσε απο ύψος περίπου 50 εκατοστά με το κεφάλι ανάσκελα αμέσως έκλαψε το πηρα αγκαλια μεχρι να το ηρεμήσω . Μετα απο λιγο το τάισα και σε κανενα 2 ωρο κοιμήθηκε δεν έδειχνε να εχει καποιο πρόβλημα και σημερα το πρωί που ξυπνησε ηταν αρκετά ευδιαθετο . Μπορει να έπαθε κατι ; δεν εκανε εμετούς .”

Απάντηση από παιδίατρο (20.9.2017)

Το μωρό μου 16 ημερών είναι ανήσυχο και δεν κοιμάται. Μπορεί να είναι κολικοί;

Ερώτηση από elenakilamari (14.9.2017)

“Γιατρέ καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι 16 ημερών και έχει έρθει αντιμέτωπο με κολικούς. Θηλάζω και προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή μου έχω κόψει το γάλα, τα λαχανικά και τα όσπρια ενώ τρώω μια μερίδα φρούτο την ημέρα. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και ο μικρός όχι απλώς υποφέρει , δεν κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά μόνο κανένα δίωρο. Τη νύχτα κοιμάται και ξυπνά κάθε δυο με τρείς ώρες. Δεν ξέρω τι να κάνω με το θέμα του ύπνου. Το πρωί είναι συνέχεια ανήσυχος.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.9.2017)

Πηγή κεφαλιού στο μωρό – Πότε ανησυχούμε;

Ερώτηση από Χριστίνα (6.9.2017)

“Γιατρέ γεια σας ήθελα να σας ρωτήσω κάτι πάνω στο θέμα του μαλακού σημείου πάνω στο κεφάλι του μωρού. Η κόρη μου θα είναι 4,5 μηνών όταν θα βαφτίζεται και σκέφτομαι να της βάλω ένα στεφανάκι από λουλούδια αληθινά. Αγχώνομαι όμως με το μαλακό σημείο του κεφαλιού αν πάει καταλάθος σε εκείνο το σημείο το στεφανάκι υπάρχει κάποιος κίνδυνος γιατί θα είναι και πολύ μικρούλα και  το κεφαλάκι της είναι ακόμη μαλακό... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (6.9.2017)

Το μωρό μου δεν δέχεται μπιμπερό. Τι μου προτείνετε να κάνω;

Ερώτηση από Τόνια (27.8.2017)

“Το μωρό μου (2 μηνών) τρέφεται με αποκλειστικό θηλασμό από την πρώτη μέρα. Όταν έκλεισε 40 ημέρες έπρεπε να λείπω για κάποιες ώρες και το κρατούσε εναλλάξ η μητέρα μου και ο άντρας μου. Άντλησα γάλα και ήπιε από μπιμπερό και στη μητέρα μου και στον άντρα μου. Αυτό μόνο την πρώτη φορά γιατί από εκεί και μετά δεν δέχεται να πιει με μπιμπερό με τίποτα. Έχουμε δοκιμάσει όλων των ειδών τα μπιμπερό και τις θηλές για μητρικό και μη γάλα χωρίς αποτέλεσμα. Σε 1 εβδομάδα θα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά μου με κανονικό ωράριο και δεν ξέρω πως θα γίνει. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Υ.Γ. Δεν έχω δοκιμάσει εγώ να του δώσω μπιμπερό γιατί φοβάμαι μην αρνείται το στήθος μου μετά.”

Απάντηση από παιδίατρο (29.8.2017)

Είναι 5,5 μηνών και χάνει βάρος

Ερώτηση από Stella (24.8.2017)

“Έχουμε ένα κοριτσάκι 5,5 μηνών, το οποίο τους τελευταίους 2 μήνες είναι αρκετά δύσκολο με το φαγητό του (μπιμπερό με ξένο γάλα). Ενώ έδειχνε σημάδια πείνας μόλις πλησιάζαμε το μπιμπερό γύριζε από την άλλη πλευρά το κεφάλι της και έκλαιγε, με αποτέλεσμα να μην τρώει ... λίγες ήταν οι φόρες που το δεχόταν χωρίς γκρίνια.

Εμείς θεωρήσαμε ότι είναι του χαρακτήρα της και ότι απλά ήθελε πιο μετά το φαγητό της από την ώρα που της το δίναμε. Κάθε εβδομάδα έπαιρνε βάρος γύρω στα 150 γρ.

Όμως, πριν 3 εβδομάδες δεν πήρε καθόλου βάρος και μας σύστησαν να αλλάξουμε γάλα από Novalac σε Frisolac (ελαφρύτερο), καθώς και μπιμπερό γιατί μπορεί το μωρό να το είχε συνδέσει αρνητικά και όποτε το έβλεπε να μην ήθελε να φάει... και όντως στην επόμενη μέτρηση είχαμε πάρει βάρος 250 γρ. και έτσι συνεχίσαμε με το νέο μπιμπερό και γάλα.

Σήμερα όμως που ήταν η δεύτερη εβδομάδα μας με νέο γάλα και μπιμπερό το μωρό είχε χάσει 70 γρ. Κοιμάται αρκετές ώρες και από 6 γεύματα κάνει πλέον 4. Άλλες φορές μπορεί να τρώει 120-150 ml και άλλες κάπου στα 80 ml. Δεν δέχεται το μπιμπερό εάν δεν έχουν περάσει 3 ώρες και το βράδυ όταν κοιμάται στις 20:30 ξυπνάει στις 7:00.

Πλέον ζυγίζει 5.635 kg και είναι 62 πόντοι.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να την βοηθήσουμε να ανοίξει η όρεξή της και να πάρει βάρος;

Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (24.8.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.