facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαρία (17.01.2020)

“Γειά σας,
Η κορούλα μου είναι 9 μηνών. Έχω προσέξει απ όταν ήταν 7 μηνών ότι κάνει διάφορα περίεργα πράγματα. Ξεκίνησε με το κούνημα κεφαλιού σε άσχετες στιγμές χωρίς ιδιαίτερα ερεθίσματα πρόσεξα ότι κουνάει το κεφάλι της σα να έχει σπασμούς. Ενημέρωσα τον παιδίατρο. Μου είπε ότι το παιδί φαίνεται κλινικά υγιέστατο, αλλά καλό θα ήταν να συνεχίσω να το παρακολουθώ. Εχω προσέξει επισης ότι τραβάει τα μαλλιά της και τα αφτιά της με δύναμη. Σήμερα επίσης άρχισε να χτυπάει και το κεφάλι της με τα χέρια.. Χτυπούσε παλαμάκια και μετά το κεφάλι. Είμαι σίγουρη ότι δεν μιμείται την κίνηση. Έχει βγάλει 2 δόντια στην κάτω γνάθο και 4 στην άνω γνάθο. Τρώει πάρα πολύ καλά στερεές τροφές και γάλα σε σκόνη (anti reflux), κάνουμε 3 ήμερη εισαγωγή σε νέες τροφές. Έχει μάθει λέξεις και συλλαβές όπως μαμά, μπαμπάς, μαμ, γιαγιά, παππούς, αντε, βαβά και είναι αρκετά κοινωνικό παιδί. Είναι λογικό το παιδί σε αυτή την ηλικία να χτυπιέται και να τραβάει μαλλιά και αφτιά, χωρίς εμφανή συμπτώματα πόνου; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από ΣΤΕΦΑΝ (16.01.2020)

“Καλησπέρα,
Το ανηψάκι μου (5 χρονών) ξεκίνησε από σήμερα Πέμπτη αντιβίωση λόγω αμυγδαλύτιδας. Το Σάββατο μας κάλεσαν (έχω δύο παιδάκια 6 + 8) να βγούμε έξω για φαγητό. Πόσο ασφαλές είναι για τα παιδιά μου να μην κολλήσουν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Χάρης (08.01.2020)

“Καλημέρα σας,
Ο παιδίατρος συμβούλεψε να δίνουμε στο μωρό μας βιταμίνη D3 και σίδηρο. Που είναι σε μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Το μωρό θηλάζει και δεν δίνουμε formula. Μέχρι στιγμής βάζουμε τις σταγόνες σε γάλα που έχει βγάλει η μητέρα και το δίνουμε με μπιμπερό. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος χορήγησης (σε περίπτωση που δεν έχουμε βγάλει σε μπιμπερό μητρικό γάλα); Θα μπορούσα να διαλύσω τις σταγόνες σε 0,5-1 ml νερό και να το δώσω με μια σύριγγα στο στόμα; Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Ιωαννα (05.01.2020)

“Καλησπερα,
έχω ένα αγοράκι 46 ημερών. Γεννήθηκε 4720 αλλά λόγω ικτερού χάσαμε βάρος και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3320. Δεν είχα πολύ γάλα και έδωσα αναγκαστικά ξένο. Ενώ έχει πάρει βάρος, ζυγίζει περίπου 5 κιλά. Τις τελευταίες ημέρες δεν τρώει σχεδόν καθόλου. Άντε να τρώει 60ml το πολύ και στο σύνολο του 25 ώρου από 300-500ml. Δεν ξέρω τι να κάνω.”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Εφη83 (19.12.2019)

“Καλήσπερα σας γιατρέ,
Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας. Ο γιος μου είναι σήμερα 5 μηνών ακριβώς. Γεννήθηκε στις 36 και 6 εμβομάδες κύησης με βάρος 2810, ύψος 51εκ και περίμετρο κεφαλής 34.5. Εχθές επισκέφθηκα τον παιδίατρο και το βάρος ήταν 7500 κιλα. και Ύψος 66.5 αλλά η περίμετρος στο κεφάλι ήταν ακριβώς η ίδια 42.5 εκατοστά. Δεν μεγάλωσε καθόλου. Τον είδα λίγο ανησυχώ αλλά μου είπε ότι θα το δούμε τον άλλο μήνα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μπορεί το μωρό να έχει κάποιο πρόβλημα;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Mary (08.12.2019)

“Καλησπέρα σας,
Το μωράκι μου είναι τριών εβδομάδων. Γεννήθηκε με κλινοδακτυλία και στα δύο χέρια, στα μικρά δάχτυλα. Είναι κάτι που δεν εντόπισε ο γυναικολόγος στους υπέρηχους. Δεν υπάρχει καμία αλλη ανωμαλία, και ενώ τρέξαμε σε πολλούς παιδιατρους μας διαβεβαίωσαν ότι είναι απλά ένα τυχαίο εύρυμα και όχι κάποιο σύνδρομο. Να σημειώσω ότι η αυχενική διαφάνεια δεν είχε δείξει τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να συνοδεύεται από κάτι άλλο; Δεν μπορώ να ηρεμήσω στη σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. ”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.