facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από androzoul (04.04.2018)

“Καλημέρα σας,
το μωράκι μου την Κυριακή γίνεται 3 μηνών στο 24ωρο μέχρι στιγμής τρώει καλά περίπου 800 ml αλλά να σας περιγράψω τι γίνεται.. το τελευταίο του γεύμα είναι 10 με 10.30 και η μόνη φόρα που τρώει 180... δεν ξυπνάει καθόλου μέσα στη νύχτα για να φάει και στις 6 με 7 ώρες τον ξυπνάω εγώ με το ζόρι για να φάει και τρώει 40 με 60ml. Μετά συνεχίζει τον ύπνο του και στις 4 ώρες πάλι δεν τρώει καλά.. δεν ξυπνάει για να φάει δλδ ένα 12ωρο σίγουρα. Δεν τον έχω αφήσει βεβαία να δω πότε θα ξυπνήσει από τις 10 το βράδυ.. Το βάρος του είναι 6300. Μήπως να μην το ξυπνάω? Όταν είναι ξύπνιο με προσπάθεια βέβαια να ξυπνήσει το πρωί για να παίξουμε, τρώει 120 περίπου κάθε 3ωρο αλλά πολλές φορές κάνει πολύ ώρα να το φάει.. όρεξη έχει μόνο στο τελευταίο του γεύμα το βράδυ... είναι δυνατόν ένα 12ωρο σίγουρα να κοιμάται και να μην τρώει? Μπορώ να σας στείλω αναλυτικά και το τι τρώει στο 24ωρο.”

Απάντηση από παιδίατρο (04.04.2018)

Ερώτηση από mairi (15.03.2018)

“Καλημέρα σας,
Έχω ένα μωράκι 1,5 μηνών. Είναι λίγο ανήσυχο λόγω κολικών και αερίων κάποιες ώρες μέσα στη μέρα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κουνάει ασυντόνιστα τα χεράκια του. Ειδικά όταν την ανησυχεί κάτι (αέρια, λόξυγκας κλπ) το κάνει έντονα. Πολλές φορές το κάνει και πριν κοιμηθεί, όταν έχει ανησυχία και δυσκολεύεται ν' αποκοιμηθεί. Είναι φυσιολογικό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.03.2018)

Ερώτηση από mairi (08.03.2018)

“Καλησπέρα,
Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και θέλω να της κόψω την πιπίλα. Όταν της λέω ότι δεν είναι μωρό πια και δεν την χρειάζεται αντιδράει και αρχίζει και κλαίει. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ. ”

Απάντηση από παιδίατρο (09.03.2018)

Ερώτηση από Κική (05.03.2018)

“Καλησπέρα γιατρέ,
ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε. Από την περίοδο που το παιδί μου πηγαίνει νηπιαγωγείο (2015) της βάζω ενα βιολογικό προϊόν στο μαλλί για την απόθηση των ψειρών. Φέτος στη Β' δημοτικού δεν τη γλυτώσαμε και κολλήσαμε. Χρησιμοποίησα ένα προϊόν συνιστώμενο από φαρμακοποιό. 3 φορές τις πρώτες 2, μια φορά κ έπειτα 7 ημέρες ξανά και την 3 φορά, πριν λίγες εβδομάδες - είχε περασει μήνας από την 2η φορά.
Όμως καθώς έλεγχα το μαλλί της πρόσεξα τρίχες που ήταν χρυσαφένιες και τώρα είναι 12 άσπρες τρίχες μόνο σε ένα σημείο. Το κορίτσι μου εχεί ανοιχτό χρώμα, απαλό μπεζ-καφέ και χρυσαφίζει. Είμαι πανικοβλημένη ότι το χρυσαφί μαλλί θα γίνει άσπρο ή πάσχει από μια ασθένεια. H παιδίατρος δεν γνωρίζει τίποτα. Γενικά έχουμε χαμηλό αιματοκρίτη, δεν τρώμε πολύ κρέας αν κ πιέζω με το ζόρι. Να την πάω για εξέταση θυροειδή? Είναι 7.5 ετών και 18.5 κιλά πράγμα που με αγχώνει πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ θερμά.”

Απάντηση από παιδίατρο (05.03.2018)

Ερώτηση από Μαρία (24.01.2018)

“Καλησπέρα γιατρέ,
έχω ένα αγοράκι 3.5 χρόνων που από τις 22 Δεκεμβρίου ταλαιπωρείται με το αυτί του. Είχε ωτίτιδα και στα δύο αυτιά που τού γύρισε σε πνευμονία. Μας έδωσαν αντιβίωση auhmentin για 10 μέρες. Μετά από δύο μέρες που σταμάτησε, έκανε πάλι ψηλό πυρετό με ωτίτιδα, πάλι και στα δύο αυτιά. Πήρε πάλι αντιβίωση zinadol όμως το υγρό έχει παραμείνει και στα δύο αυτιά, ειδικά στο δεξί που είναι χειρότερο. Μπορείτε σας παρακαλώ μου πείτε τη γνώμη σας κ να μου πείτε κανέναν καλό ΩΡΛ; Γιατί πήγα σε έναν κ μου είπε κάθε βράδυ αντιβίωση για προφύλαξη (μεσα Οκτωβρίου είχε πάλι στο δεξί αυτί ωτίτιδα). Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. ”

Απάντηση από παιδίατρο (25.01.2018)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.