facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ευτυχία (17.5.2017)

“Το μωρό μου είναι 11 μηνών κοριτσάκι και σε εξετάσεις που είπε η παιδίατρος να κάνουμε όπως λέει κάνουν όλα τα παιδάκια βρέθηκε SGOT 45 και CPK340. Επαναλάβαμε ένα μήνα μετά και τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 38 και 280. Το μωρό μας σχεδόν περπατάει μόνο του. Δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Η παιδίατρος μίλησε για ενδεχόμενη μυοπάθεια και είπε να επαναλάβουμε σε ένα μήνα. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (17.5.2017)

Ερώτηση από Θάλεια (9.5.2017)

“Έχω μια μπέμπα 9 μηνών. Στην αρχή των στέρεων φαγητών δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου. Τον τελευταίο όμως μήνα τρώει αρκετά μεσημεριανό περίπου 200 γραμ. και κάποιες φόρες θέλει παραπάνω. Κάποιες φόρες της δίνω αλλά δεν ξέρω αν κάνω σωστά. Το κρέας που τρώει καθημερινά πλέον είναι γύρω στα 80 γραμ. Είναι καλά; Αν φάει περισσότερο θα υπάρχει κάποιο θέμα για τα νεφρά; Θα εκτιμούσα την άποψή σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από παιδίατρο (9.5.2017)

Ερώτηση από Έλενα (5.5.2017)

“Γεια σας έχω ένα γιο 2,5 χρονών. Λέει λίγες λέξεις, καταλαβαίνει τα πάντα και τα δείχνει, διαβάζουμε και βιβλία. Να μην ανησυχώ έτσι; ”

Απάντηση από παιδίατρο (5.5.2017)

Ερώτηση από Χρυσή (4.5.2017) 

“Γεια σας, εδώ και 21 μήνες θηλάζω τον μικρό μου όμως θα πρέπει να υποβληθώ σε θεραπεία με ιώδιο κι έτσι για περίπου 14 ημέρες θα χρειαστεί να μείνω μακριά του. Θα μπορέσω να τον θηλάσω ξανά;”

Απάντηση από παιδίατρο (5.5.2017)

Ερώτηση από Εβελίνα (29.4.2017)

“Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω για δύο θέματα που με απασχολούν και με μπερδεύουν τώρα που έχω το νεογέννητο μωράκι μου στο σπίτι!

1ον Πώς πρέπει να το ντύνω;

Η μαία μου με συμβούλευσε όπως νιώθω εγώ έτσι κι αυτό, ωστόσο, εγώ θεωρώ ότι λόγω ορμονών ζεσταίνομαι περισσότερο και κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι με κοντομάνικο. Στο μωρό βάζω φανελάκι κοντομάνικο και εξωτερικό κορμάκι βαμβακερό, δεν το σκεπάζω με σεντόνι ή κουβέρτα και η θερμοκρασία του σπιτιού είναι 26 με 27 βαθμοούς. Είμαστε 20 ημερών. Πότε πρέπει να το αφήσω με το κοντομάνικο μόνο; Και αν βγούμε βόλτα τι να του φορέσω για να μην κρυώσει;

2ον Ένα άλλο θέμα είναι η διατροφή του.

Πίνει μόνο ξένο γάλα ανά 3ωρο περίπου ανάλογα πότε ξυπνήσει. Το βράδυ όμως συνήθως την ίδια ώρα κάθε μέρα ενώ ας πούμε έχει μόλις πιει το γεύμα της στις 21:30 χαλαρώνει λίγα λεπτά και μετά ξεκινάει μια αναστάτωση, μια μουρμούρα από τις 22:00 που διαρκεί μέχρι το επόμενο τάισμα. Όλη αυτή την ώρα την κάνω αγκαλιά, της δίνω πιπίλα, την κάνω μπάνιο κι να χαλαρώσει, τη νανουρίζω, αλλά συνεχώς γυρνάει γύρω-γύρω το κεφάλι της και κάνει σαν να μην έχει φάει. Προσπάθησα να της δώσω και παραπάνω ml στο γεύμα των 21:00 ωστόσο όμως παραμένει σταθερή στην ποσότητα των 150 ml. Αναγκάζομαι να την ταΐσω νωρίτερα του τρίωρου, ενώ πρέπει να φάει στις 24:00 της δίνω στις 23:00 περίπου. Αφού δεν ηρεμεί διαφορετικά, το πίνει με μεγάλη λαχταρά σαν να πεινούσε και μετά αποκοιμιέται ήρεμα και ωραία. Τι συμβαίνει; Δείχνει κάτι αυτό; Κάνω σωστά που δεν τηρώ το τρίωρο; Μπορεί να πεινάει συνέχεια;
Σας ευχαριστώ πολύ , θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση μιας και νιώθω πολύ μπερδεμένη.”

Απάντηση από παιδίατρο (4.5.2017)

Ερώτηση από Αναστασία (18.4.2017)

“Καλησπέρα. Γέννησα 7 Φεβρουαρίου και μου έχουν μείνει 9 κιλά από την εγκυμοσύνη. Ποτέ θα αρχίσει να επανέρχεται το σώμα μου στα κιλά που ήμουν πριν την εγκυμοσύνη; Πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο; Να σας πω ακόμη πως δεν θηλάζω. Θήλασα μόνο 40 μέρες.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.4.2017)

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.