facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Μαλαμα (10.04.2021)

Καλησπέρα σας, Έχω ένα μπέμπη 35 ημερών και θηλάζουμε εξαρχής αποκλειστικά. Το βάρος γέννησης 3250 και τώρα 5400. Έχω όμως το εξής πρόβλημα, το μωρό πνίγεται συνεχώς κατά τη διάρκεια θηλασμού παρ όλες τις στάσεις θηλασμού που έχω δοκιμάσει. Στην ξαπλωτή στάση και από το ένα στήθος μου βγάζει γάλα από τη μύτη κατά τη διάρκεια που πίνει. Με την εδραίωση του θηλασμού θα σταματήσει και ο πνιγμός; Τι μου προτείνετε. Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (10.04.2021)

Ερώτηση από Nikol (28.03.2021)

Καλησπέρα,
έχω 2 αγοράκια 16 μηνών και τα δυο εδώ και 4 μέρες στα κακά τους έχουν κάτι σαν άμμο η υφή τους και χρώμα μαυρο. Αλλιώς σαν κατακαθι καφέ, αλλά περισότερο με άμμο θα το έλεγα. Τα κακά τους είναι σε καφέ χρώμα, λόγω ότι ακόμα τρώνε αλεσμένο φάει δεν είναι σφιχτά. Με έχει αγχώσει πολυ το γεγονός ότι έχουν μέσα πολυ μεγάλη ποσότητα από αυτό το πράγμα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι. Σκέφτομαι να στείλω τα κόπρανα για εργαστηριακό έλεγχο.

Απάντηση από παιδίατρο (29.03.2021)

Ερώτηση από Μαρια (23.03.2021)

Καλησπέρα, εξαιτίας του covid απολυμαίνω τα πάντα με λοσιόν οινόπνευμα, ότι μπαίνει στο σπίτι, ψώνια ότι είναι κόντα στο μωρώ (2μιση μηνών) ότι μπορεί να αγγίζει με τα χεράκια του. Τον πάγκο που του φτιάχνω το γάλα του, τον καναπέ αν τοιχόν έρθει κάποιος και κάτσει ρίχνω με ενα μπουκάλι σπρέι που έχω βάλει μέσα τη λοσιόν και θέλω να ρωτήσω εαν υπάρχει πρόβλημα να εισπνέει το μωρό συνέχεια το οινόπνευμα.

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Ερώτηση από Σοφία (21.03.2021)

Καλησπέρα, Εχω ένα μωράκι 9 μηνών που το θήλαζα αποκλειστικά (δεν είχα δώσει μπιμπερό δηλαδή). Περίπου πριν μια εβδομάδα άρχισε να με δαγκώνει με αποτέλεσμα να ματώσουν οι θηλές μου. Δεν ήταν κάτι παροδικό ή για ένα δυο γεύματα αλλά κάτι που συνεχιζόταν. Με συμβούλεψαν να του εξηγήσω ότι πονάω και να το απομακρύνω. Έκανα υπομονή αρκετές μέρες αλλα δε διορθώθηκε η κατάσταση. Πλέον κάνω άντληση με το θήλαστρο και του δίνω. Θα ήθελα να συνεχίσει το θηλασμό αλλα όταν δοκίμασα πάλι με δάγκωσε. Δοκίμασα και ψευδοθήλες τις οποίες όμως δε δέχεται με τιποτα. Μπορώ να κάνω κάτι;

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Ερώτηση από Anastasia (21.03.2021)

Καλησπέρα σας! Διάβασα με προσοχή το άρθρο που αναφέρεστε στον απογαλακτισμό και είστε τόσο βοηθητικός. Με την σειρά μου θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη σας. Το μωρό μου είναι 9 μηνών και θηλάζει πρωί βράδυ και όλη τη νύχτα περίπου ανά 2 3 ώρες. Τρώει όλες τις στερεές τροφές με το παραπάνω και εχουμε σωστό βάρος ανάλογα με την ηλικία μας, σύμφωνα με την καμπύλη ανάπτυξης. Έπειτα από 9 μήνες θηλασμού θα ήθελα να μεταβούμε στον σταδιακό απογαλακτισμό. Έτσι αποφάσισα να δώσω συμπλήρωμα, αλλά δεν το δέχεται με τίποτα, κλαίει πολύ και είναι πολύ ανήσυχη μετά από αυτή τη προσπαθεια. Έχει προσπαθήσει και ο συζηγος χωρίς αποτέλεσμα. Να σημειώσω ότι έχουμε δοκιμάσει 3 διαφορετικά γάλατα. Επίσης το δικό μου γάλα το πίνει από το μπιμπερό κάποιες φορές και κάποιες όχι. Έχετε να προτείνετε κάποια βήματα για να μεταβεί πιο εύκολα στο ξένο γάλα που δεν θέλει καθόλου να πιει;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Απάντηση από παιδίατρο (23.03.2021)

Ερώτηση από Ελενη (20.03.2021)

Καλησπέρα,
Έχω ένα μωράκι 1.5 μηνών, γεννήθηκε πρόωρα, έχει βγεί από την θερμοκοιτίδα εδώ και 3 εβδομάδες και ζυγίζει 2560. Έτρωγε στην αρχή 50ml και σταδιακά αυξάνονταν μέχρι που έφτασε 80ml τα οποία τα έπινε πολύ ευχάριστα. Έχει εδώ και δύο ημέρες αφού πίνει γύρω στα 50, ξαφνικά αρχίζει και γκρινιάζει και δείχνει πως δεν θέλει το μπιμπερό, το απομακρύνει. Να σημειωθεί πως έχει κολικούς και κατά την διάρκεια του τάισματος σφίγγεται, κοκκινίζει και κλαίει. Με επιμονή όμως το τρώει στο τέλος. Να ανησυχώ;
Ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (21.03.2021)

Σελίδα 1 από 111

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.