facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > Ο παιδίατρος απαντάει
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Ερώτηση από Αικατερίνη (24.10.2017)

“Καλησπέρα σας γιατρέ μου,
η μπεμπούλα μου 4 μιση μηνών παρουσίασε σπασμούς 6 μέρες μετέ το hexyon τώρα είμαστε 6 μηνών και πρέπει να γίνει το prevenar. Συνεχιίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών; Επίσης όταν θα έρθει η ώρα να κάνει το εμβόλιο MMR υπάρχουν και ξεχωριστά αυτά τα εμβόλια; Τι μου προτείνεται? Ευχαριατω πολυ!”

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2017)

Ερώτηση από Ιωάννα (22.10.2017)

“Καλησπέρα σας,
ο γιος μας είναι 11 μηνών. Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν εργαζόμουν, ως αποτέλεσμα περούσα όλη μου την ημέρα μαζί του (τα βράδια επίσης κοιμόμασταν μαζί). Παίζουμε, τον ταίζω, πάμε βόλτες, το κάνω μπάνιο, αγκαλιές, φιλιά, τον αγαπώ πολύ! Όταν όμως βλέπει την πεθερά μου, η οποία μένει στον κάτω όροφο και τη βλέπει κάποιες ώρες κάθε μέρα, τρελαίνεται! Τι κάνω λάθος; Επιπλέον, ξεκίνησα να εργάζομαι μακριά από το σπίτι και θα λείπω κάποιες μέρες από το σπίτι. Υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψει η κατάσταση;”

Απάντηση από παιδίατρο (25.10.2017)

Ερώτηση από Έμιλι (18.10.2017)

“Καλησπέρα σας,
έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών, η ανάπτυξη της είναι απόλυτα φυσιολογική σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ξεκινήσει και αλεσμένα εδώ και ένα μήνα, αυτό που λίγο με προβλημάτιζει είναι ο ύπνος της! Νομίζω ότι κοιμάται πολύ, περίπου το ίδιο με όταν ήταν 1-2 μηνών! Κάθε 2 με 2.5 ώρες θελει να κοιμηθεί έστω και μισή ώρα και κάποιες φορές και παραπάνω έως και 2 ώρες. Το βράδυ κοιμάται κετευθείαν μετά το τελευταίο γάλα που είναι το αργότερο 10.30 και ξυπνάει 7-8 το πρωί. Είναι φυσιολογικό να κοιμάται τόσο πολύ? Υπάρχει περίπτωση να νιώθει αδυναμία? Να υπάρχει κάποια έλλειψη βιταμινών ή σιδήρου?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ”

Απάντηση από παιδίατρο (18.10.2017)

Ερώτηση από Ελισάβετ (17.10.2017)

“Γεια σας,
έχω ένα αγοράκι 2 ετών, ιδιαίτερα ζωηρό (σκαρφαλώνει σε τραπεζάκια, καρέκλες, ανοίγει μπαλκονόπορτες να βγει στην αυλή ενώ εμείς του λέμε ότι δεν μπορεί, πετάει τα ποτήρια αν βρεθούν μπροστά του...). Τον Σεπτέμβρη τον ξεκίνησα ιδ. παιδικό σταθμό κ αυτές τις μέρες μου ζήτησαν να κοιτάξω το παιδί για διάσπαση προσοχής, επειδή δεν μπαίνει σε ομαδούλα για να κάνει παρέλαση κ φεύγει αλλού κ επειδή σκαρφαλώνει στα τραπεζάκια η τα ρίχνει κάτω. Να σημειώσω ότι το παΐδι μιλάει (3συλλαβες λέξεις - προτάσεις 3 λέξεων), εκτελεί οδηγίες, μας κρυφογελάσει όταν κάνει σκαντάλια ,δεν παίζει για ώρα μόνο του , μόνο για 4-5 λεπτά με τα αυτοκινητάκια. Η παιδίατρος δεν ανησυχεί, παιδικός σταθμός όμως με έχει αγχώσει. Θα πρέπει πράγματι 2 ετών να επισκεφτώ ειδικό;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (17.10.2017)

Ερώτηση από annak (15.10.2017)

“Καλησπέρα σας,
Το μωρό μου είναι ακριβώς 4 μηνών και με προβληματίζει το ότι χαμογελάει σπάνια όπως επίσης και το ότι δεν παρατηρεί τα χερια της. Της κάνουμε διάφορα παιχνίδια αλλά σπάνια να χαμογελάσει. Μόνο μας παρακολουθεί..Επίσης την ώρα του θηλασμού συχνά αληθωρίζει.Ωστόσο από τον προηγούμενο μήνα είχε αρχίσει φωνούλες όπως αγκού ή ακόμα και να απαντά κατά κάποιον τρόπο με ήχους κάποιες φορές όταν της μιλούσα. Όχι συχνά αλλά το έκανε κ εξακολουθεί να το κάνει αραιά και που.
Μέχρι πριν 2 εβδομάδες έπαιρνε πιπίλα όπου χρησιμοποιούσε πολλές φορές και τα χέρια της σαν να την κρατούσε, ή τα έβαζε στο στόμα της προσπαθώντας να πιπιλίσει, αλλά μόλις σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε στο θηλασμό ψευδοθηλές δε δέχεται πλέον και την πιπίλα και σταμάτησε να χρησιμοποιεί και τα χέρια.. ποια είναι η άποψή σας; πιστεύετε θα έπρεπε να το ψάξουμε;
Ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση από παιδίατρο (15.10.2017)

Σελίδα 1 από 69

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.