facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από ΣοφίαΚ* (29.05.2021)

Γειά σας,

Ονομάζομαι Σοφία και έχω δίδυμα αγοράκια τα οποία γεννήθηκαν πρόωρα και μένουμε στο Λονδίνο. Τώρα τα μωράκια μου είναι 5 μηνών. Από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκαν μας χορήγησαν πολυβιταμίνες σιρόπι ( A, D2, B1, B2, B6, B3, C ), φολικό οξύ και σίδηρο. Τότε τα μωρά μου έπιναν αποκλειστικά μητρικό γαλα αλλά όποτε έπιναν όλα αυτά τα σιρόπια έκαναν εμετό και πονούσαν. Πίεζα τους γιατρούς εδώ στο Λονδίνο να μου πουν τι να κάνω αφού βλέπω ότι τα παιδιά μου υποφέρουν όταν τους τα δινω.

Ένας γιατρός μου είπε να σταματήσω το φολικο οξύ γιατί στη ηλικία (5μηνων) που είναι δε χρειάζεται πλέον και μου είπε να σταματήσουμε και το σίδηρο γιατί αυτό είναι που πρέπει να τους προκαλεί πόνο και εμετό αλλά να τους δίνουμε τη βιταμίνη d3 400iu. Τα μωρά μου τώρα πίνουν φόρμουλα και μητρικό γαλα και πίνουν σίγουρα από 500ml φόρμουλα ημερησιως.

Όταν πήρα από το φαρμακείο τις σταγόνες d3 400iu και διάβαζα τις οδηγίες χρήσεις έλεγε ότι απαγορεύεται σε παιδιά που πίνουν από 500ml και πάνω φόρμουλα να παίρνουν βιταμίνη d3 γιατί η φόρμουλα περιέχει ότι χρειάζεται από τη βιταμίνη αυτή αν πίνουν ημερησίως από 500ml φόρμουλα. Τώρα δε ξέρω τι να κάνω. Να τους δώσω D3 και να παω ενάντια στις οδηγίες χρήσεις του κουτιού; Και τις πολυβιταμίνες να τις συνεχίσω ή να τις αφήσω καθώς η φόρμουλα τις περιέχει; Σας ευχαριστώ πολυ που με ακούσατε και θα περιμένω την απαντησει σας.

Απάντηση από παιδίατρο (03.06.2021)

Ερώτηση από Γιάννα(27.05.2021)

Καλησπέρα σας. Το παιδί μου έχει πεταλωειδή νεφρό. Θα έχει μια φυσιολογική ζωή; Κάναμε Dmsa, βγήκε καλό και έδειξε οτι δεν κρατάει ουρα. Θα μεγαλώσει κανονικά;

Απάντηση από παιδίατρο (29.05.2021)

Ερώτηση από annavsd(28.05.2021)

Ο γιός μου είναι 3,5 ετών και έχω εντοπίσει στο κεφαλάκι του διάσπαρτες 4-5 λευκές τρίχες είναι κάτι ανησυχητικό;

Απάντηση από παιδίατρο (29.05.2021)

Ερώτηση από Eleni p (18.05.2021)

Η κόρη μου γίνεται 12 μηνών τον Ιούνιο, τι γάλα να της δώσω; Να συνεχίσω με αλμιρόν 3 ή φρέσκο γάλα και σε τι ποτήρι ή μπιμπερό (με καλαμάκι) και μέχρι πότε;

Απάντηση από παιδίατρο (18.05.2021)

Ερώτηση από Ιωαννα (17.05.2021)

Γιατρέ καλησπερα, Έχω ένα αγοράκι 16 μηνών που σχεδόν από τότε που γεννήθηκε αντιμετωπίζει φούσκωματα αέρια αρκετά τυμπανισμό και κατά διαστήματα δυσκοιλιότητα. Αρχικά το γάλα που έπινε ήταν ειδικό για ευαισθησία στην λακτόζη, τους τελευταίους μήνες όμως μετά τον χρόνο πίνει κανονικό χωρίς να έχει παρατηρηθεί έντονη δυσκοιλιότητα αλλά τα αέρια και το φούσκωμα παραμένουν. Μετά από δικια μου παρότρυνση (για να μου φύγει η ίδεα για κάποια κοιλιοκακη-ο παιδιατρος το απέκλειε λόγω της εικόνας του παιδιού) έγραψε κάποιες εξετάσεις μέσα στις οποίες ήταν και η ανοσοσφαιρινη Α iga. Όλες οι εξετάσεις για την κοιλιοκακη βγήκαν αρνητικές και η συγκεκριμένη βγήκε 11 με κατώτατο όριο το 18 Επίσης τα Ηωσινοφιλα βγήκαν 0,32 με ανώτατο όριο το 0,30. Είναι κάτι που θα πρέπει να ψάξω περισσότερο με πιο εξειδικευμένες εξετάσεις ή θεωρείτε και εσείς όπως και ο παιδιατρος ότι η τιμή είναι οριακά χαμηλή και να επαναλάβουμε την εξέταση σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Απάντηση από παιδίατρο (18.05.2021)

Ερώτηση από Ολυμπία (13.05.2021)

Η κορούλα μου είναι σχεδόν 5.5 ετών και εδώ και 10 περίπου μέρες έχει πολύ ανήσυχο ύπνο. Ξυπνάει τα βράδια σε πανικό και σηκώνεται από το κρεβάτι, έχοντας ανοιχτά τα μάτια, λέει ασυναρτησίες, τρέμει, ιδρώνει και για λίγα λεπτά δε μπορούμε να την ηρεμήσουμε με τίποτα. Μετά ηρεμεί και ξανά κοιμάται. Επίσης η συμπεριφορά της έχει αλλάξει. Είναι πιο σοβαρή. Στο σχολείο μας λένε ότι είναι πολύ δραστήρια και ενεργητική, μέσα σε όλα, ευδιάθετη και παίζει πολύ με τους φίλους της, όμως εγώ νιώθω ότι κάτι έχει αλλάξει. Η μέρα της περιλαμβάνει πολύ παιχνίδι με τους φίλους της και την αδερφούλα της(κοντά 3 ετών). Δεν έχω αντιληφθεί να έχει γίνει κάτι που να την έχει αγχώσει ή στενοχωρήσει ούτε και η ίδια μου έχει πει κάτι. Είναι ένα παιδί που σε γενικές γραμμές δεν είχε πρόβλημα με τον ύπνο και ήταν αρκετά δοτική και συναισθηματική. Τώρα φαίνεται να είναι πιο κλειστή. Έχω ανησυχήσει πολύ. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (14.05.2021)

Σελίδα 1 από 113

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.