facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Agners (27.05.2020)

Καλημέρα σας!

Έχω σταματήσει το θηλασμό εδώ και δυο μήνες. Αρχικά μείωσα το χρόνο και σταδιακά τις ημέρες ώσπου έφτασα να βγάζω 10-20 σταγόνες την τελευταία φορά.
Περίπου μια βδομάδα τώρα, με ενοχλεί το δεξί μου στήθος . Δεν είναι πόνος είναι ενόχληση. Σαν να με γαργαλάει,σα να έχω μια γρατσουνιά.
Κάτω από το στήθος αισθάνομαι πως έχει πρηστεί κάτι (εκεί είναι που έχω και την ενόχληση),ενώ στο αριστερό δε συμβαίνει αυτό. Το στήθος μου είναι μαλακό,εάν το πιέσω όμως μέσα του υπάρχει ένας όγκος που πιστεύω πως είναι γάλα,καθώς το ίδιο υπήρχε και όταν θήλαζα. Με το θήλαστρο προσπάθησα αφού ζέστανα την περιοχή,με αποτέλεσμα να βγει μια σταγόνα στα 10 λεπτά. Την επόμενη τίποτα. Συνεχίζει η ενόχληση κάτω από το στήθος αφού συνεχίζω να αισθάνομαι πως κατά μήκος υπάρχει κάτι διογκωμένο.
Ποια είναι η άποψης σας;
Ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (27.05.2020)

Ερώτηση από ioanna (24.05.2020)

Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που πρόσεξα σήμερα στο παιδάκι μου που είναι 31 μηνών, οι θήλες του έχουν γίνει κόκκινες αλλά δεν νιώθει κάποιο πόνο ή ενόχληση ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε.

Απάντηση από παιδίατρο (25.05.2020)

Ερώτηση από Jik  (9.05.2020)

Καλησπέρα, η κόρη μου είναι 18 μηνών και είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί. Της αρέσει να βρίσκεται με άλλα παιδάκια και πολλές φορές τα αγκαλιάζει. Τελευταία έχω παρατηρήσει ότι τρέχει να αγκαλιάσει και αγνώστους ενήλικες. Γιατι συμβαίνει αυτό; Πως πρέπει να αντιδρώ εγώ σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (15.05.2020)

Ερώτηση από Κυριακή (15.05.2020)

Κε Ρενιέρη Καλησπέρα σας ,
από πού να αρχίσω, μάλλον με το να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που επιτελείται .
Θαυμάζω τον τρόπο την λεπτότητα και την ευγένια με την οποία επικοινωνείτε μέσα από τις απαντητικές επιστολές σας. Μας δίνετε πολύ δύναμη και γνώση με τις συμβουλές σας .

Ξεκινώντας να σας πω πως είμαι 43 ετων μητέρα ενός αγοριού 17 μηνών και το ζήτημα που με απασχολεί είναι ο αποθηλασμός.

Κύριε Ρενιέρη δυστυχώς ή ευτυχώς κατά καιρούς έχω διαβάσει αρκετά κείμενα τα οποία μιλούν για τον αποθηλασμό. Στα κείμενα που έχω διαβάσει επικρατεί η άποψη πως θα πρέπει να γίνει σταδιακά για να μην επηρεάσει με αρνητικό τρόπο το ψυχισμό του παιδιού (θα ήθελα να μου πείτε σας παρακαλώ εάν αυτό αληθεύει; ). Ή εάν δεν γίνει σταδιακά μήπως το ιδανικό θα ήταν να αφήσουμε το ίδιο το παιδί να μας δείξει το ποτέ είναι έτοιμο ;
Ο θηλασμός είναι κάτι που απολαμβάνω και δεν με έχει κουράσει, τελευταία όμως έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν είναι καιρός να σταματήσω να θηλάζω. Ο λόγος που με ωθεί προς αυτή την απόφαση είναι ο αγώνας που δίνουμε για να αποκοιμηθεί .Και δυστυχώς η άποψη που επικρατεί ( από φίλους και γνωστούς που μας βομβαρδίζουν) ότι εάν το παιδί σταματήσει να θηλάζει τότε η διαδικασία του ύπνου γίνεται ευκολότερη και μπορεί το παιδί να εκπαιδευτεί στο να κοιμάται ευκολότερα( Πείτε μου σας παρακαλώ κατά πόσο ισχύει αυτό που μας λένε; )
Ο μικρός μας χρειάζεται συνήθως περίπου μισή ώρα καμία φορά και μια ώρα αγκαλιά με το στήθος για να κοιμηθεί .Συνήθως θηλάζει για 15 λεπτά και την υπόλοιπη ώρα χρησιμοποιεί την θηλή ως πιπίλα για να αποκοιμηθεί .

Ο μικρός μας ξυπνάει συνήθως στις 7:00 το πρωί και θηλάζει δύο φορές την ημέρα μια στις 10:00 και άλλη μία στις 19:30 (οι θηλασμοι γίνονται πάντα πριν κοιμηθεί ) .Ταυτόχρονα δίνω στο παιδί και έχτρα γάλα συνολικά γύρω στα 300 ml ημερησίως .( Θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας εάν η ποσότητα του γάλατος είναι υπερβολική ή όχι για αυτή την ηλικία).Ο μικρός μας ζυγίζει λιγο περισσότερο από 11 κιλά και είναι 85 εκατοστά ψηλός .Μια πληροφορία σχετικά με το έχτρα γάλα, το δίνουνε σχεδόν από την γέννηση του στο νοσοκομείο- τότε μου είχαν πει πως το γάλα μου δεν είναι αρκετό και πως θα πρέπει να δινω έχτρα .
Έχουμε δοκιμάσει αρκετές φορές να τον κοιμήσει το βραδυ ο μπαμπάς δινοντας του γάλα με το μπιμπερο . Συνήθως το μωρό κοιμάται μέσα σε 20 λεπτά αλλά μόνο εάν τον κρατάει αγκαλιά όρθιος .
Θα το εκτιμούσα αφάνταστα εάν μπορούσατε να μου πείτε προσωπικά ποιος πιστεύετε πως είναι ο ιδανικός τρόπος αποθηλασμου ; Ποια είναι η διαδικασία τα στάδια, με τι τρόπο μπορώ να το καταφέρω;

Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεται πως πρέπει να δίνουμε γάλα ( σκόνη ) ; Και αφού σταματήσουμε το γάλα αυτό , στη συνέχεια ο οργανισμός του παιδιου χρειάζεται γάλα και εάν ναι , ποιο το αγελαδινό ή το κατσικίσιο ;
Ο παιδίατρος μας δυστυχώς μας δίνει πολύ γενικές οδηγίες σε οτιδήποτε ρωτήσουμε .Πχ όταν ζητησα συμβουλή σχετικά τον αποθηλασμο μου πρότεινε να πάω στον γυναικολόγο για να μου συνταγογραφήσει χάπια για το στήθος .Ζουμε στο εξωτερικό και δυστυχώς οι ελάχιστοι παιδίατροι που είναι συμβεβλημένοι με την κρατική ασφάλιση δίνουν πολύ γενικές βοηθητικές συμβουλές .
Κε Ρενιέρη σας ευχαριστώ πολύ .
Φαίνεται πως δουλεύεται με πολύ αγάπη όρεξη μεράκι και με μεγάλη ενσυναίσθηση εύχομαι πάντα με υγεία να συνεχίζεται με την ίδια δύναμη.
Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Απάντηση από παιδίατρο (15.05.2020)

Ερώτηση από Manoula (14.05.2020)

Καλησπέρα σας,

το μωρό μου είναι 3μιση μηνών. Γύρω στους 2μιση μήνες άρχισε να κάνει "αγκου"" και σταδιακά έβγαζε και φωνούλες τύπου "ααα"" όταν ήταν στο γυμναστήριο της, όταν ήταν μπρούμυτα, όταν της μιλούσαμε απαντούσε με αυτές τις φωνουλες και με "αγκου". Μόλις μπήκε στον 3, μέσα σε μια μέρα παρατηρήσαμε ότι εντόπισε τα χεράκια της και προσπαθούσε να τα κεντράρει για να πιάσει αντικείμενα. Την επόμενη μέρα όντως προσπαθούσε να πιάσει αντικείμενα που κρέμονταν. Το περίεργο είναι όμως ότι από τότε που ξεκίνησε αυτό σταμάτησε τις φωνούλες. Δεν μας απαντάει οταν της μιλάμε. Γελάει πολύ και τις μερες που σταμάτησε τις φωνούλες άρχισε να γελάει δυνατά γαργαριστά. Επίσης μας κοιτάει πολυ καλα, γυρνάει όταν μας ακούει μας κοιτάει μέσα στο δωμάτιο και γενικά παρατηρούμε αυτές τις μέρες από τα μάτια της και το πρόσωπο της γενικά ότι έχει μεγαλώσει. Μας ανησυχεί όμως αυτό με την "ομιλία της". Κάνει "αγκου"" στα παιχνίδια της όταν θέλει και αν της μιλάμε πολύ ώρα αυτό που εκλαμβάνω εγώ είναι ότι προσπαθεί να μας μιλήσει γιατί ανοίγει το στόμα της, αλλά δεν βγαίνει η φωνούλα της. Επίσης σφίγγεται εκείνη την ώρα και κουνάει τα χέρια της σαν να πηγαίνει να πιάσει ενα αντικείμενο. Είναι ανησυχητική αυτή η ξαφνική παλλινδρόμηση; Στο Ίντερνετ λέει για αυτισμό σε περιπτώσεις παλλινδρόμησης στο λόγο. Ποιά είναι η γνώμη σας;

Απάντηση από παιδίατρο (15.05.2020)

Ερώτηση από  Lef (13.05.2020)

Γιατρέ ο γιός μου είναι 4 μηνών και 9 ημερών. Σήμερα τν μέτρησε ο γιατρός και έχει βάρος 6900kg, ύψος 67 εκατοστά και περίμετρο κεφαλής 40 εκ. είναι φυσιολογικές οι τιμές; Βρίσκονται μέσα στις κάμπυλες;

Απάντηση από παιδίατρο (14.05.2020)

Σελίδα 1 από 95

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.