facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ktmammy (17.01.2021)

Κύριε Ρενιέρη καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά που κανετε! Θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας για την ακτινοβολία των κινητών στα βρεφη! Ειδικά στα θηλάζοντα που η μαμά μπορεί να είναι αρκετά με ένα κινητό πάνω από το κεφάλι τους! Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από παιδίατρο (18.01.2021)

Ερώτηση από newmam (18.01.2021)

Καλημέρα γιατρέ, έχω ένα κοριτσάκι 6 εβδομάδων, το οποίο γεννήθηκε 3,55 κιλά και σήμερα είναι 4,6 κιλά. Ζούμε στο εξωτερικό και κάθε φορά μας βλέπει δυστυχώς διαφορετικός παιδίατρος ή γενικός ιατρός. Η παιδίατρος που την εξέτασε στις 3 εβδομάδες, μας συνέστησε να μην της δίνουμε περισσότερα από 120ml γάλατος σε κάθε γεύμα γιατί το στομαχάκι του μωρού δεν χωράει μεγαλύτερη ποσότητα (μεχρι τον 2ο μήνα) και ακόμη και αν παραπονιέται να του δίνουμε πιπίλα ή να το απασχολούμε διαφορετικά. Το μωρό κάνει 7 γεύματα την ημέρα των 120 ml την ημέρα. Την τελευταία όμως εβδομάδα, φαίνεται ότι δεν χορταίνει. Κλαίει μετά το φαγήτο ζητώντας και άλλο και όταν του δίνουμε την πιπίλα, την μασάει με μανία και παραπονιέται. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να του αυξήσουμε σταδιακά την ποσότητα. Το όριο των 120ml είναι αυστηρό μεχρι τον δεύτερο μηνα (8 εβδομάδες); Σας ευχαριστώ;

Απάντηση από παιδίατρο (18.01.2021)

Ερώτηση από Μαίρη (18.01.2021)

Εχω μια κόρη 4 μηνών όσες φορές Βάσω το τραπέζι για να φάμε την βλέπω να σηκώνει το κεφάλι τής να κοιτάει τα φαγητά με λιγούρα και να αρχίζει τήν γκρίνια της. Συνέχεια μας κάνει το ίδιο. Πίνει μητρικό γάλα και που και που και ξένο, όμως βλέπω πως το παιδί θέλει την τροφή της. Έχω παρει Ρυζάλευρο...να της δώσω; ή δεν κάνει;

Απάντηση από παιδίατρο (18.01.2021)

Ερώτηση από Mariam (15.01.2021)

Αγαπητέ παιδίατρε, Το παιδί μου είναι αγόρι και είναι 2 χρονων και 4 μηνών.Η περίμετρος κεφαλής είναι 53 cm. Ο παιδίατρος μου ειπε να περιμένω 6 μήνες για να παρακολουθούμε την περίμετρο. Είναι λίγο πίσω στο θέμα λόγου αλλα σε γενικές γραμμές το παιδί δεν παρουσιάζει αλλα προβλήματα.Τι συστήνεται να κανω;

Απάντηση από παιδίατρο (16.01.2021)

Ερώτηση από Μαράκι (15.01.2021)

Καλησπέρα γιατρέ! Θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί και δεν μπορώ να βρω λύση. Το μωρό μου είναι 7 μηνών και μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει με επιτυχία να το βάλω στις στέρεες τροφές. Έχουμε ξεκινήσει από τον 4 μήνα με ρυζάλευρο που δεν το έφαγε ποτέ. Έπειτα πρόσθεσα φρούτα που κάπως τα τρώει και τώρα πάμε στο φαγητό που δεν θέλει κάν να το δοκιμάσει ότι και να της βάζω.Τ Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με θηλασμό. Τι με συμβουλεύετε να κανω;

Απάντηση από παιδίατρο (16.01.2021)

Ερώτηση από Γιώτα (13.01.2021)

Καλησπέρα γιατρέ, Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο είναι σωστό να βάζω στο μωρό μου (5 μηνών) λευκούς ήχους την νύχτα για να κοιμηθει. Έχω παρατηρήσει πως το βοηθάει να αποκοιμηθεί εύκολα αλλα φοβάμαι μήπως συνδέσει τον ύπνο με τον συγκεκριμένο ήχο. Είναι κακή συνήθεια και πρέπει να την σταματήσουμε; Να σημειώσω πως ο ηχος προέρχεται απο παιχνιδάκι και οχι απο το κινητό οπότε δεν υπάρχει έκθεση σε ακτινοβολία. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εαν είναι καλό να κάνει μπάνιο κάθε νύχτα καθώς είναι μέρος της βραδινής μας ρουτίνας πρίν τον ύπνο. Σας ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (14.01.2021)

Σελίδα 1 από 108

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.