facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από τζενη (19.02.2020)

Καλησπέρα σας,

Τι ισχύει στην περίπτωση που η μητέρα λάμβανε ινφλιξιμάμπη μέχρι τον πέμπτο μηνά της κύησης με οδηγίες των γαστρεντερολόγων και τον εμβολιασμό του μωρού της;
γίνεται κανονικά η υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Απάντηση από παιδίατρο (20.02.2020)

Ερώτηση από Αλεξάνδρα (15.02.2020)

Γεια σας Ιατρέ,

Έχω ένα κοριτσάκι 6 μηνών και έχω παρατηρήσει ότι γρατζουνάει με τα νυχάκια της ή τα δαχτυλάκια της κάποιες επιφάνειες, όπως τον καναπέ, το στρώμα της, στο καρότσι της καμία φορά, όχι για πολύ φυσικά. Είναι κάποια εμμονή αυτό ή σύμπτωμα αυτισμού; Γιατί το κάνει αυτό;

Απάντηση από παιδίατρο (15.02.2020)

Ερώτηση από Καλλιόπη (15.02.2020)

Καλησπέρα σας,

Η κόρη μου είναι 27 μηνών και αρνείται να μιλήσει. Μπορεί να αρθρώσει λέξεις και μάλιστα έχει πει στο παρελθόν "οδοντόβουρτσα" και "αναπτήρα" σχετικά καθαρά, δεν χρησιμοποιεί το λόγο όμως για να εκφραστεί. Όσο και να προσπάθησα να μην την εξυπηρετώ προκειμένου να ζητήσει γάλα για παράδειγμα όταν το θέλει , εκείνη θυμώνει και κλαίει.  Θα έπρεπε να με ανησυχήσει η ανάπτυξη της; Να διευκρινίσω πώς λέει τις βασικές λέξεις όπως μαμά ,μπαμπά ,Νίκο (ο αδερφός της) αλλά και αυτές τις χρησιμοποιεί πολύ σπάνια. Σας ευχαριστώ,

Απάντηση από παιδίατρο (15.02.2020)

Ερώτηση από Ια (08.02.2020)

Καλημέρα σας,

Έχω την κόρη 10,5 χρόνων και έχει ύψος 134 cm. Εγώ , η μαμά της είμαι 150 cm. Ο μπαμπάς της είναι 175 cm. Το παιδί δεν πάσχει από καμία αρρώστια. Θέλω να την βοηθήσω να ψηλώσει.
Μπορώ να της δίνω L-arginine που βοηθά να παράγει ο οργανισμός την ορμόνη του ύψος;
Αν μπορώ πέστε μου πόσο mg μπορεί να παίρνει την μέρα, πότε να παίρνει, πρωί ή βράδι, πριν τον ύπνο και πόσο χρονικό διάστημα;

Απάντηση από παιδίατρο (08.02.2020)

 

Ερώτηση από Crosslet (07.02.2020)

Γεια σας γιατρέ,

Σήμερα επισκεφτήκαμε την παιδίατρο μας. Το κοριτσάκι μου είναι 5 μηνών και έχει βάρος 6340, ύψος 66 εκατοστά και περίμετρο κεφαλής 39 εκατοστά, 39 εκατοστά της είχε βρει και πριν 15 ημέρες που την ξαναείδε. Ανησυχώ γιατρέ για το κεφαλάκι της, βέβαια δεν τρώει πολύ καλά. Τη θηλάζω αποκλειστικά δεν έχει σταθερό ωράριο θηλασμού και τρώει πολλές φορές για 5-6 λεπτά την φορά. Γεννήθηκε 3530 και δεν έπαιρνε το φυσιολογικό βάρος κάθε μήνα. Πείτε μου την γνώμη σας γιατί έχω αγχωθεί πολύ. Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Ερώτηση από Δωρα (07.02.2020)

Καλησπέρα γιατρέ,

έχω ένα αγοράκι 7 μηνών, θηλάζει αποκλειστικά και τρώει στερεές γύρω στα 120 ml φρούτα και φαγητό. Γεννήθηκε 2150 λόγω του ότι δεν έπαιρνε βάρος λόγω δικού μου θέματος και έμεινε μόνο 2 μέρες στη θερμοκοιτίδα. Σήμερα είναι 7 κιλά, εδώ και κάνα δίμηνο όταν βλέπει εμένα ή τον μπαμπά του να τρώμε και τον έχουμε αγκαλιά κάνει μπουνιές τα χέρια του και γελάει αλλά ταυτόχρονα σφίγγεται και κάνει σαν να τρέμει όλο του το κορμί και θέλει να είναι στη κουζίνα. Αν τον πάρουμε κλαίει, αυτό το κάνει και όταν βλέπει ένα παιχνίδι που θέλει αλλά είναι περίεργο, δεν το έχω ξαναδεί σε μωράκι και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τραντάζεται ολόκληρος, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σελίδα 1 από 87

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.