facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ο εμβολιασμός στα πρόωρα νεογέννητα μωρά γίνεται βάση ποιάς ηλικίας;

Ερώτηση από Μαρία (30.4.2015)

“Αξιότιμε κ. Ρενιέρη, σύντομα θα γίνω μητέρα τριδύμων. Ήθελα να σας ρωτήσω στην ιατρική πώς υπολογίζουν τους μήνες των νεογνών, όσον αφορά τον εμβολιασμό. Από την ημέρα της γέννησης τους ή όταν θεωρητικά κλείσουν τα μωρά τον 9ο μήνα; Αν "πετάξουν" χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, θεωρείτε ότι είναι επικίνδυνο για τα βρέφη;”

Απάντηση από παιδίατρο (30.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

εύχομαι να πάνε όλα καλά με τα μωράκια σας! Οι εμβολιασμοί γίνονται με βάση την πραγματική ηλικία των παιδιών (δηλαδή μετρώντας από την ημέρα που γεννήθηκαν) στους 2, 4, 6 μήνες κλπ. Η διορθωμένη ηλικία στην οποία αναφέρεσθε (δηλαδή η διόρθωση της πραγματικής ηλικίας αφαιρώντας τόσες εβδομάδες όσες έλειψαν από τις τυπικές 40 εβδομάδες κύησης), αφορά σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ζητήματα της φροντίδας τους, όπως στην αξιολόγηση της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα για τα πρόωρα βρέφη θεωρώ πως πρέπει να ακολουθείται ακόμη πιο ευλαβικά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Οι κίνδυνοι από τον εμβολιασμό δεν διαφέρουν από αυτούς που αφορούν στα τελειόμηνα.

Εύχομαι καλή τύχη και κουράγιο!”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.