facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ο εμβολιασμός στα πρόωρα νεογέννητα μωρά γίνεται βάση ποιάς ηλικίας;

Ερώτηση από Μαρία (30.4.2015)

“Αξιότιμε κ. Ρενιέρη, σύντομα θα γίνω μητέρα τριδύμων. Ήθελα να σας ρωτήσω στην ιατρική πώς υπολογίζουν τους μήνες των νεογνών, όσον αφορά τον εμβολιασμό. Από την ημέρα της γέννησης τους ή όταν θεωρητικά κλείσουν τα μωρά τον 9ο μήνα; Αν "πετάξουν" χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, θεωρείτε ότι είναι επικίνδυνο για τα βρέφη;”

Απάντηση από παιδίατρο (30.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

εύχομαι να πάνε όλα καλά με τα μωράκια σας! Οι εμβολιασμοί γίνονται με βάση την πραγματική ηλικία των παιδιών (δηλαδή μετρώντας από την ημέρα που γεννήθηκαν) στους 2, 4, 6 μήνες κλπ. Η διορθωμένη ηλικία στην οποία αναφέρεσθε (δηλαδή η διόρθωση της πραγματικής ηλικίας αφαιρώντας τόσες εβδομάδες όσες έλειψαν από τις τυπικές 40 εβδομάδες κύησης), αφορά σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ζητήματα της φροντίδας τους, όπως στην αξιολόγηση της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα για τα πρόωρα βρέφη θεωρώ πως πρέπει να ακολουθείται ακόμη πιο ευλαβικά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Οι κίνδυνοι από τον εμβολιασμό δεν διαφέρουν από αυτούς που αφορούν στα τελειόμηνα.

Εύχομαι καλή τύχη και κουράγιο!”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.