facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ο γιος μου είναι 5,5 ετών και έχουμε πρόβλημα προσαρμογής στη νέα μας ζωή

Ερώτηση από Γιάννη (23.8.2016)

“Ο γιος μου είναι 5,5 ετών και από τα 2,5 έμενε με τους γονείς μου δηλαδή με τους παππούδες του γιατί είμαι χωρισμένος αλλά την επιμέλεια την έχω εγώ σαν πατέρας. Τώρα εδώ και λίγες μέρες μένει μαζί μου έφτιαξα πάλι νέα οικογένεια και μένουμε όλοι μαζί. Θέλω να καταλήξω ότι κοιμάται αργά το βράδυ κατά της 12. Τι μπορώ να κάνω ?? Για το απόγευμα κοιμάται δυο ώρες αλλά με γκρίνια Ειδικά με το μεσημεριανό του έχουμε θέμα δεν τρώει σωστά το ένα του ξινίζει το άλλο δεν του αρέσει και δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε... Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (23.8.2016)

“Αγαπητέ μπαμπά,

το πρόβλημα που περιγράφετε, στις συνθήκες που περιγράφετε, είναι εντελώς αδύνατον να λυθεί από εδώ ή έστω και να το αγγίξουμε.

Όπως θα έχετε σίγουρα καταλάβει το όλο ζήτημα γυρίζει από αυτά που μού περιγράφετε (το διαζύγιο, την παραμονή με τους παππούδες, την νέα οικογένεια, το νέο σπίτι κλπ) και δεν είμαι καν σίγουρος πως ο ειδικός που χρειάζεστε είναι ο παιδίατρος.

Σε ένα τόσο περίπλοκο περιβάλλον και ιστορικό το μόνο που θα είχα να σάς προσφέρω είναι η εξέταση του παιδιού ως προς πιθανές άλλες παθολογίες (τις οποίες δεν θεωρώ πιθανές), και μια παραπομπή σε παιδοψυχολόγο για να βοηθήσει το παιδί με την προσαρμογή του - δεν λέω πως έχει κάποιο πρόβλημα, κάθε παιδί θα δυσκολευόταν, και από μία άποψη το ότι εμφανίζεται τόσο άμεσα είναι καλό, καθώς έχετε την ευκαιρία με την βοήθεια των ειδικών, να το αντιμετωπίσετε πριν την εφηβεία.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.