facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ουρολοίμωξη

Ερώτηση από Anna (31.7.2015)

“Γιατρέ γεια σας. Τον Μάρτιο γέννησα τον γιο μου και τρεις βδομάδες μετά έπαθε ουρολοίμωξη. Ζούμε Σουηδία κι ενώ νιώθω ασφάλεια από το σύστημά τους, κάποιες απορίες δεν μου έχουν λυθεί μάλλον και λόγω γλώσσας. Αφού του έκαναν εξετάσεις είδαν ότι δεν είχε πρόβλημα με τα νεφρά, ούτε με τις βαλβίδες μήπως γύρναγαν τα ούρα όπως αρχικά υποψιάζονταν. Τελικά του έδωσαν αντιβίωση 0,2ml για πάνω από μήνα. Τώρα είναι πάνω από 4 μηνών και ανέβασε πυρετό και ξαναέπαθε ουρολοίμωξη και μου είπαν να του δίνω αντιβίωση 2 ml για 10 μέρες, αλλά μας είπαν ότι κρατάει τα ούρα και δεν αδειάζει την ουρήθρα. Θα του κάνουμε πάλι σύντομα εξετάσεις μου είπαν από το νοσοκομείο. Γιατρέ στην Ελλάδα πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια περίπτωση; Θα είμαι ευγνώμων για την απάντησή σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

πράγματι το Σουηδικό σύστημα υγείας έχει πολύ καλό όνομα παγκοσμίως, οπότε καταρχήν δεν ανησυχώ πως κάτι δεν γίνεται σωστά με το παιδί σας.

Από την περιγραφή σας νιώθω πως οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί σας έχει υπόλειμμα ούρων στην κύστη μετά την ούρηση, πράγμα που απαιτεί διερεύνηση. Ως εδώ, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ παρόμοια με όσα μου λέτε. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν στο μέλλον σας πρότειναν να γίνει κάποιου είδους απεικόνιση (πιθανότατα μαγνητική οσφυοϊεράς μοίρας), αλλά και πάλι να τονίσω πως μου δίνετε λίγες πληροφορίες και η γνώμη μου αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση μια απλή υπόθεση και τίποτε περισσότερο.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και πιστεύω πως οι συνάδελφοι εκεί κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μην ανησυχείτε λοιπόν."

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.