facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Οπίσθια πηγή: Πότε κλείνει;

Ερώτηση από Ελένη (29.6.2017)

“Επισκεφτήκαμε σήμερα την παιδίατρό μας και μας ενημέρωσε ότι η οπίσθια πηγή της κόρης μας δεν έχει κλείσει ακόμα (είναι ακριβώς 5 μηνών).Οι εξετάσεις αίματος που γίνονται μετά τη γέννα στο Ινστιτούτο του Παιδιού ήταν φυσιολογικές (το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά). Η παιδίατρός μας είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά μετά από σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο μου δημιουργήθηκαν απορίες.Πότε ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει η οπίσθια πηγή; Στον 5ο μήνα είναι πολύ ασυνήθιστο να μην έχει κλείσει ακόμα; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα ή θα έπρεπε να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (3.7.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

ως απομονωμένο εύρημα η ανοιχτή οπίσθια πηγή στους 5 μήνες είναι μάλλον χωρίς ιδιαίτερη αξία, και δεν μπορώ να σάς συμβουλεύσω κατάλληλα. Οι χρόνοι στους οποίους πρέπει να γίνεται το ένα ή το άλλο σε ένα παιδί διαφέρουν πολύ ανάλογα τα συμπαραμαρτούντα, και εν προκειμένω σάς προτείνω να εμπιστευθείτε την παιδίατρό σας. Αν απο την άλλη θέλετε μια δεύτερη γνώμη, ενημερώστε την παιδίατρό σας, και επισκευθείτε έναν δεύτερο παιδίατρο με αυτόν τον σκοπό, στη συνέχεια ξαναμιλήστε μαζί της και θα την βρείτε την άκρη.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.