facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ξεσπάσματα στο παιδί (tantrums). Τα βήματα για να τα αντιμετωπίσετε

Ερώτηση από Εύη (20.1.2015)

"Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω η κόρη μου είναι 4,5 χρονών και έχει εδώ και 10 μέρες μια συμπεριφορά λίγο περίεργη… ζητάει κάτι με γκρίνια, με φωνές και αν δεν γίνει, τσιροκοπαει όλη την ώρα....αναγκάζομαι και εγώ με φωνές να την ηρεμήσω και μετά αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα με απειλές... είναι μοναχοπαίδι αλλά τελευταία έχει παραγίνει… Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Ευχαριστώ"

Απάντηση από παιδίατρο (26.1.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

η συμπεριφορά που περιγράφετε δεν είναι ασυνήθιστη, όχι μόνο στα μοναχοπαίδια, αλλά σε πολλά παιδιά. Η προτεινόμενη αντιμετώπιση είναι πάντα η ίδια:

1. Φροντίζετε τα λογικά αιτήματα του παιδιού που γίνονται με ήρεμο τρόπο να ικανοποιούνται άμεσα κατά το δυνατόν. Εσείς αποφασίζετε ποιά είναι αυτά τα "λογικά" αιτήματα.

2. Περνάτε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, κατά την διάρκεια του οποίου θα έχει την αμέριστη προσοχή σας.

3. Παράλογα αιτήματα ή αιτήματα που διατυπώνονται με τρόπο που δεν σάς αρέσει (π.χ. φωνές, κλάματα, χτυπήματα κλπ) δεν πρέπει να ικανοποιούνται. ΑΓΝΟΗΣΤΕ παντελώς το παιδί που βρίσκεται σε κατάσταση συναισθηματικής έκρηξης, αφού πρώτα όμως έχετε εξηγήσει ήρεμα (ΧΩΡΙΣ να υψώσετε τον τόνο της φωνής σας ή να μιλήσετε άσχημα) πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή, και πως έτσι δεν θα πάρει αυτό που θέλει.

4. Τα tantrums είναι καταστάσεις στις οποίες ένα παιδί χάνει τον εσωτερικό του έλεγχο και δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του. Είναι εν ολίγοις μια κατάσταση πανικού, η οποία τρομάζει το παιδί όσο ενοχλεί και εσάς. Παρότι δεν πρέπει να ενδώσετε στο παράλογο αίτημα, δεν πρέπει να αφήσετε το παιδί μόνο. Συμβουλέψτε την να πάρει μερικές αναπνοές και να προσπαθήσει να ηρεμήσει για να συζητήσετε.

5. Μην λέτε ποτέ ένα σκέτο "ΟΧΙ" στο παιδί - πάντα να εξηγείτε για ποιό λόγο δεν μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δείτε αλλαγή είναι 4-6 εβδομάδες περίπου. Μην φοβάστε, όλα θα πάνε καλά."

Ελπίζω να βοήθησα,

Π. Ρενιέρης


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.