facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ξένο γάλα σε βρέφος

Ερώτηση από ελευθερια (11.05.2020)

Καλησπέρα γιατρέ ,

Έχω έναν μπόμπιρα 15 μηνών και θηλάζει ακόμα. Λίγο καίρο πριν έπινε από το μπουκάλι ξένο γάλα, στην καραντίνα για μια ή δυο εβδομάδες σταμάτησα και του έδινα μόνο στήθος, με αποτέλεσμα τώρα να μη μου το πίνει με τίποτα. Επίσης το μπουκάλι το έμαθε από τον μπαμπά γιατί εγώ έλειπα στη δουλειά το πρωί. Τώρα όμως εγώ είμαι σπίτι και ο μπαμπάς στη δουλειά. Πώς θα του το ξανα μάθω; Θέλω να τον απογαλακτίσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (12.05.2020)

Αγαπητή μητέρα,

τα πράγματα είναι πολύ απλά, και πιστεύω πως θα τα καταφέρετε.

Βήμα 1: σήμερα, τώρα, πετάτε το μπιμπερό και οποιοδήποτε μπουκάλι έχει θηλή, και το παιδί δεν το ξαναπιάνει. Το μπιμπερό κόβεται το αργότερο στους 12 μήνες, και κόβεται "μαχαίρι". Αν δεν θέλει να πιει το γάλα του από αλλού, ας μην πιεί γάλα. Θα βρούμε άλλες πηγές ασβεστίου.

Βήμα 2: ο θηλασμός, αντίθετα απο το μπιμπερό, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, και ο μόνος λόγος διακοπής του είναι η δική σας επιθυμία. Συνεπώς και αυτό, απλά το κόβετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα σάς εξυπηρετεί:

- άμεση διακοπή
- σταδιακή (διατηρώντας π.χ. έναν βραδινό θηλασμό κλπ) διακοπή

Οι υπόλοιπες συμβουλές εξαρτώνται από την δυναμική της οικογένειας και το παιδί, και θα χρειαζόμουν περισσότερες πληροφορίες για να σάς βοηθήσω. Ίσως βρείτε κάποιες ακόμα και στο site μου.

Πάντα δίπλα σας,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.