facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ξένο γάλα σε βρέφος

Ερώτηση από ελευθερια (11.05.2020)

Καλησπέρα γιατρέ ,

Έχω έναν μπόμπιρα 15 μηνών και θηλάζει ακόμα. Λίγο καίρο πριν έπινε από το μπουκάλι ξένο γάλα, στην καραντίνα για μια ή δυο εβδομάδες σταμάτησα και του έδινα μόνο στήθος, με αποτέλεσμα τώρα να μη μου το πίνει με τίποτα. Επίσης το μπουκάλι το έμαθε από τον μπαμπά γιατί εγώ έλειπα στη δουλειά το πρωί. Τώρα όμως εγώ είμαι σπίτι και ο μπαμπάς στη δουλειά. Πώς θα του το ξανα μάθω; Θέλω να τον απογαλακτίσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ!

Απάντηση από παιδίατρο (12.05.2020)

Αγαπητή μητέρα,

τα πράγματα είναι πολύ απλά, και πιστεύω πως θα τα καταφέρετε.

Βήμα 1: σήμερα, τώρα, πετάτε το μπιμπερό και οποιοδήποτε μπουκάλι έχει θηλή, και το παιδί δεν το ξαναπιάνει. Το μπιμπερό κόβεται το αργότερο στους 12 μήνες, και κόβεται "μαχαίρι". Αν δεν θέλει να πιει το γάλα του από αλλού, ας μην πιεί γάλα. Θα βρούμε άλλες πηγές ασβεστίου.

Βήμα 2: ο θηλασμός, αντίθετα απο το μπιμπερό, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, και ο μόνος λόγος διακοπής του είναι η δική σας επιθυμία. Συνεπώς και αυτό, απλά το κόβετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα σάς εξυπηρετεί:

- άμεση διακοπή
- σταδιακή (διατηρώντας π.χ. έναν βραδινό θηλασμό κλπ) διακοπή

Οι υπόλοιπες συμβουλές εξαρτώνται από την δυναμική της οικογένειας και το παιδί, και θα χρειαζόμουν περισσότερες πληροφορίες για να σάς βοηθήσω. Ίσως βρείτε κάποιες ακόμα και στο site μου.

Πάντα δίπλα σας,


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.