facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ξένο γάλα

Ερώτηση από Stellina(14.3.2019)

“Καλησπέρα,
Έχω ένα κοριτσάκι 8.5 μηνών και 6.500kg. Δεν τις αρέσουν καθόλου οι κρέμες (δεν τις δέχεται καν στο στόμα). Επίσης δεν πίνει καθόλου το ξένο γάλα. Από 10 ημερών ως και 2 μηνών, 1 φορά το βράδυ, μετά το θηλασμό, τις έδινα μητρικό απ’ το μπουκάλι και το δεχόταν. Μετά ξαφνικά αρνιόταν το μπιμπερό. Δοκίμασα και άλλες θηλές και γάλατα αλλά τίποτα. Τι να κάνω για ν’ αρχίσει να πίνει ξένο γάλα; Επιπλέον, από 4 μηνών δεν την καλύπτει στα κιλά της. Τα γεύματα του θηλασμού ήταν 7 και κρατούσαν περίπου 5 λεπτά. Γενικά είναι λιγόφαγη. Τώρα την θηλάζω 3 φορές την ημέρα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ κι αν τύχει να ξυπνήσει τη νύχτα και πεινάει.”

Απάντηση από παιδίατρο (14.3.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

τα ερωτήματά σας είναι σοβαρά και πρέπει να απαντηθούν απο τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί και εσάς. Δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντήσει κανείς απο εδώ.

Συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν ειδικά κάποιο παιδί και ειδικά θέματα διατροφής και ανάπτυξης δεν μπορούν ποτέ να απαντηθούν χωρίς εκτίμηση του παιδιού και της οικογένειας. Όχι μόνο είναι αδύνατον επιστημονικά, αλλά και επικίνδυνο για το παιδί να επιχειρείται. ”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.