facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του παιδιάτρου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του παιδιάτρου, Παναγιώτη Ρενιέρη. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Νόσος KAWASAKI

Ερώτηση από Καλλιρόη (27.9.2017)

“Καλησπέρα σας! Έχω μια κορούλα 3 ετών (14/09/2014), η οποία στις 28/03/2017 διαγνώστικε με νόσο kawasaki. Κάναμε την κατάλληλη θεραπεία εγκαίρως σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η γ-σφαιρίνη συγκεκριμένα χορηγήθηκε 01/04/2017. Θα ήθελα να ρωτήσω, πλέον ο οργανισμός της επηρεάζεται και θα είναι πιο επηρεπής σε ιώσεις κλπ? Σχετικά με τα κρούσματα της ιλαράς, μας έδωσαν οδηγία από την κλινική ότι δεν επιτρέπεται ακόμη να εμβολιαστούμε. Με ποιο άλλο τρόπο θα την προστατέψω? Επιπλέον εδω και κάποιους μήνες δίνω ένα συμλήρωμα διατροφής (ενίσχυση ανοσοποιητικού), επηρεάζει σε κάτι σχετικά με τη νόσο που περάσαμε? Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από παιδίατρο (28.9.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

όπως καταλαβαίνετε σίγουρα και η ίδια, τις ερωτήσεις αυτές (όλες πολύ σημαντικές) πρέπει να τις απευθύνετε στον παιδίατρό σας, καθώς είναι αδύνατον απο εδώ (και λόγω χώρου) να σάς απαντήσω επαρκώς. Επιγραμματικά (και παρακαλώ μην θεωρήσετε πως απαντήθηκαν οι ερωτήσεις σας):

- Δεν απαιτείται κανένα συμπλήρωμα διατροφής, αντιθέτως θα πρέπει να τρώει μια ΠΛΗΡΗ και ισορροπημένη διατροφή. Συμπληρώματα θα λάβει μόνο για αποδεδειγμένες με εξετάσεις ανεπάρκειες, για τις οποίες θα πρέπει να σάς ελέγξει ο παιδίατρός σας βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων.

- Πράγματι λόγω της γάμμα-σφαιρίνης (IVIG) που λογικά έλαβε το παιδί σας για την ν. Κawasaki για 6-8 μήνες τουλάχιστον δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Πέρα απο το πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή επαφής με ασθενείς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά άλλα. Δυστυχώς η ιλαρά στα αρχικά της στάδια (και τα πιο μεταδοτικά) μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη ίωση.

- Η μικρή σας δεν είναι πιο επιρεπής σε ιώσεις ούτε λόγω της ν. Kawasaki ούτε λόγω της θεραπείας αυτής. Όμως, θεωρητικά με την θεραπεία που έλαβε, ίσως και να είναι λίγο πιο προστατευμένη απο ιώσεις, ή ακόμα και ιλαρά. Ασφαλώς αυτό δεν έχει τρόπο να το αποδείξει κανείς, και θα πρέπει να λαμβάνετε τα τυπικά μέτρα προστασίας, όπως ανέφερα παραπάνω.

Καταλαβαίνω πως δεν απαντώ πλήρως στις ερωτήσεις σας αλλά όπως είπα αυτά τα θέματα θέλουν συζήτηση, την οποία πρέπει να κάνετε με τον παιδίατρό σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.