facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Νεογέννητο μωρό και ίκτερος

ίκτερος και νεογέννητο

ίκτερος και νεογέννητο

Ο ίκτερος είναι μια συνηθισμένη πάθηση στα νεογέννητα μωρά μιας και το συκώτι τους δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πλήρως. Μωρά με σοβαρής μορφής ίκτερο ίσως χρειαστούν φωτοθεραπεία. Το μωρό γδύνεται και τοποθετείται κάτω από δυνατό φως, συνήθως φορώντας μια μαλακιά μάσκα πάνω από τα μάτια.

Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει και δίπλα από το κρεβάτι σας έτσι ώστε να μη χρειαστεί να χωριστείτε. Η θεραπεία αυτή μπορεί να συνεχιστεί για μέρες, μέχρι να υποχωρήσει ο ίκτερος και με διαλείμματα για να φάει το μωρό. Σε μερικές περιπτώσεις εάν χειροτερέψει ο ίκτερος, ίσως χρειαστεί να γίνει μετάγγιση αίματος. Ορισμένα μωρά έχουν ίκτερο λόγω κάποιας πάθησης στο συκώτι και χρειάζονται διαφορετική θεραπεία. Θα γίνει μια εξέταση αίματος πριν ξεκινήσει η φωτοθεραπεία για να εξεταστεί η περίπτωση πάθησης του συκωτιού.

Νεογέννητα μωρά με ίκτερο μετά από δύο εβδομάδες

Πολλά μωρά υποφέρουν από ίκτερο ακόμα και δυο εβδομάδες μετά τη γέννα. Αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο στα μωρά που θηλάζουν και είναι συνήθως φυσιολογικό χωρίς να βλάπτει. Αυτό δεν αποτελεί λόγο για να σταματήσετε τον θηλασμό. Είναι, όμως, σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι καλά μετά τις δυο εβδομάδες που το μωρό σας πάσχει από ίκτερο. Θα πρέπει να δείτε τον παιδίατρο σας μέσα στις επόμενες μια με δυο μέρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν τα περιττώματα του μωρού σας είναι χλωμά. Μια εξέταση ούρων θα διαχωρίσει τον ίκτερο «θηλασμού», ο οποίος θα υποχωρήσει από μόνος του ή τον ίκτερο που χρειάζεται άμεση θεραπεία.

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.