facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Νεογέννητο και φαγητό. Πώς θα καταλάβω ότι τρώει όσο πρέπει;

Ερώτηση από irinagouf (8.4.2015)

“Γεια σας γιατρέ. Πριν 18 μέρες απέκτησα μια κορούλα . Γεννήθηκε 2.660.Το ερώτημα μου έχει να κάνει με τις ποσότητες που τρώει. Δίνω ξένο γάλα αποκλειστικά. Η μικρή τρώει περίπου 120ml σε κάθε γεύμα. Επίσης καμιά φορά νιώθω πως καταναλώνει αυτές τις ποσότητες από λαιμαργία αν κρίνω από το πόσο γρήγορα καταπίνει. Η παιδίατρος μάς είπε ότι τρώει πολύ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και θα ήθελα τη γνώμη σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (8.4.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Μου γράφετε την ποσότητα αλλά όχι τη συχνότητα, άρα δεν ξέρω αν είναι πολλά ή όχι. Πράγματι λίγα νεογέννητα ανέχονται 120 σε ένα γεύμα, ειδικά όσα έχουν γεννηθεί μικρότερα των 3 περίπου κιλών.

Δεν υπάρχει κανόνας για την ποσότητα - υπάρχουν μόνο γενικές οδηγίες, από τις οποίες τα ελάχιστα ενδιαφέρουν περισσότερο, στην ηλικία του παιδιού σας. Η ισορροπία βρίσκεται ανάμεσα στο να μένουν λίγα ml στο μπουκάλι και ταυτόχρονα το παιδί να μην ανεβάζει συχνά γουλιές. Το κάθε παιδί τρώει διαφορετικά και πράγματι κάποια είναι τόσο λαίμαργα που όσο τους δώσεις θα το πάρουν - αν δίνετε 120 και το παιδί είναι ευχαριστημένο και δεν φτύνει συχνά, τότε είστε καλά. Αν δεν είναι ευχαριστημένη αυξάνετε. Αν αδειάζει το μπουκάλι μεν, αλλά ανεβάζει γουλιές σχεδόν σε κάθε γεύμα, τότε μειώνετε σταδιακά την ποσότητα μέχρι να σταματήσει να φτύνει. Αν κάνοντας αυτό δείτε ότι διαμαρτύρεται και πεινάει, τότε δεν φτύνει λόγω ποσότητας, αλλά μάλλον λόγω πολύ αέρα - κάντε 1-2 ενδιάμεσα ρεψίματα και ξαναδοκιμάστε.

Δεν υπάρχουν κανόνες. Το βάρος του παιδιού και η συχνότητα των αναγωγών μάς καθοδηγούν.”

Με εκτιμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.