facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Να ανησυχώ που δεν πίνει το γάλα του; Είναι 5,5 μηνών

Ερώτηση από Ελισάβετ (8.1.2015)

"Καλησπέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι 5,5 μηνών και έχουμε θέμα με το γάλα. Το θήλαζα μέχρι 4 μηνών αλλά του έδινα και ξένο γάλα το Νοναλακ 1 γιατί δεν είχα πολύ γάλα μέχρι που σταμάτησε. Στην αρχή έπινε όλο το γάλα και όταν ξεκινήσαμε την κρέμα πάλι το έπινε αλλά όταν ξεκινήσαμε τα φρούτα άρχισε να κάνει νάζια μέχρι που του το έδινα με χίλια ζόρια. Μίλησα με την παιδίατρο και αλλάξαμε το γάλα και μου είπε να πάρω το guigoz, αλλά δε βλέπω να του αρέσει και αυτό. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Να το αλλάξουμε πάλι ή να περιμένω μέχρι να το συνηθίσει; Να αναφέρω ότι ο γιός μου γεννήθηκε 2.780 και την τελευταία φορά που ζυγίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου ήταν 6.175.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων."

Απάντηση από παιδίατρο (8.1.2015)

"Αγαπητή μητέρα,

Από το περιεχόμενο και μόνο της ερώτησής σας δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς για ποιόν λόγο αλλάξατε γάλα. Το παιδί σας δεν χρειάζεται να το πιέζετε ΠΟΤΕ να φάει ή να πιεί το γάλα του. Το ότι δεν θέλει γάλα μετά το φρούτο δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί καθόλου - κανένα πρόβλημα. Η ποσότητα του γάλακτος που πίνει ανά ημέρα, κυρίως στη φάση εισαγωγής των στερεών μπορεί να μεταβάλλεται σημαντικά, και δεν αποτελεί ζήτημα, εκτός αν το παιδί χάσει βάρος.

Επίσης, δεν αποκλείεται να δείτε το παιδί σας να “αλλάζει καμπύλη”, δηλαδή να μετακινείται η πορεία του στην καμπύλη του βάρους. Και πάλι, εφόσον συνεχίζει να παίρνει βάρος και όχι να χάνει, δεν πρέπει να κάνετε τίποτε απολύτως. Το παιδί σας θα “ξαναβρεί” τον δρόμο του στην νέα του καμπύλη. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στην εισαγωγή στερεών. Γι αυτό άλλωστε οι παλιότεροι και σοφότεροι παιδίατροι έλεγαν πως το παιδί “βρίσκει την καμπύλη του αφού βγάλει δόντια”.

Μην επιτρέψετε στο άγχος να χαλάσει την όμορφη περίοδο εισαγωγής τροφών, διότι κινδυνεύετε να έχετε άλλα και δυσκολότερα προβλήματα με το φαγητό του παιδιού στο μέλλον.

Το αν θα ξανά αλλάξετε γάλα ή όχι, το αφήνω σε εσάς. Όπως σας ανέφερα παραπάνω, δεν μου δίνετε στην ερώτησή σας κάποιον λόγο για την αλλαγή γάλακτος εξ' αρχής."

Ελπίζω να σας καθησύχασα έστω και λίγο,

Π. Ρενιέρης


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.