facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Νέα μαμά

Ερώτηση από Καλλιρρόη Δ. (29.09.2020)

Καλησπέρα σας ! Πρόσφατα έγινα μαμά και ψάχνοντας διάφορα στο ίντερνετ επεσα εδω! Έχω πολύ καλή παιδίατρο αλλά μια δεύτερη γνώμη ποτέ δεν είναι Περιττή. Έχετε κάποια tipps για τις νέες μανούλες; Ίσως κάτι που κάνουν συχνά « λάθος » η κάτι που να βοηθήσει στην ρουτίνα. Σας ευχαριστώ πολύ και μπράβο για αυτό που κάνετε εδω!!!

Απάντηση από παιδίατρο (29.09.2020)

Αγαπητή μητέρα,

τα tips συνήθως εξατομικεύονται, ανάλογα τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε οικογένειας και του κάθε παιδιού. Θα σάς πρότεινα να ακολουθήσετε τις συμβουλές της παιδιάτρου σας κατά γράμμα.

Το μόνο που θα μού επιτρέψετε, είναι να σάς διορθώσω σε ένα πράγμα: σε ό,τι αφορά την ιατρική, οι "δεύτερες γνώμες" (όταν δεν υπάρχει σημαντικό διαγνωστικό πρόβλημα), όχι μόνο είναι περιττές, αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά επιζήμιες. Προσωπικά παρεμβαίνω σε οδηγίες συναδέλφου αποκλειστικά και μόνο αν α) ερωτηθώ πολύ συγκεκριμένα για κάτι, και β) η απάντηση που έχει δώσει ο συνάδελφος είναι για κάποιο λόγο εντελώς λανθασμένη (κι όχι απλά διαφορετική από αυτό που προτιμώ εγώ) - ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιδιώξω να μιλήσω απευθείας με τον συνάδελφο και να δώσουμε μία κοινή απάντηση στον ασθενή, παρά να λέει ο καθένας το δικό του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ιατρική πολυφωνία οδηγεί σε προβλήματα. Να την αποφύγετε - δεν θα μάθετε περισσότερα, απλά θα μπερδευτείτε.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.