facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Νέα μαμά

Ερώτηση από Καλλιρρόη Δ. (29.09.2020)

Καλησπέρα σας ! Πρόσφατα έγινα μαμά και ψάχνοντας διάφορα στο ίντερνετ επεσα εδω! Έχω πολύ καλή παιδίατρο αλλά μια δεύτερη γνώμη ποτέ δεν είναι Περιττή. Έχετε κάποια tipps για τις νέες μανούλες; Ίσως κάτι που κάνουν συχνά « λάθος » η κάτι που να βοηθήσει στην ρουτίνα. Σας ευχαριστώ πολύ και μπράβο για αυτό που κάνετε εδω!!!

Απάντηση από παιδίατρο (29.09.2020)

Αγαπητή μητέρα,

τα tips συνήθως εξατομικεύονται, ανάλογα τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε οικογένειας και του κάθε παιδιού. Θα σάς πρότεινα να ακολουθήσετε τις συμβουλές της παιδιάτρου σας κατά γράμμα.

Το μόνο που θα μού επιτρέψετε, είναι να σάς διορθώσω σε ένα πράγμα: σε ό,τι αφορά την ιατρική, οι "δεύτερες γνώμες" (όταν δεν υπάρχει σημαντικό διαγνωστικό πρόβλημα), όχι μόνο είναι περιττές, αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά επιζήμιες. Προσωπικά παρεμβαίνω σε οδηγίες συναδέλφου αποκλειστικά και μόνο αν α) ερωτηθώ πολύ συγκεκριμένα για κάτι, και β) η απάντηση που έχει δώσει ο συνάδελφος είναι για κάποιο λόγο εντελώς λανθασμένη (κι όχι απλά διαφορετική από αυτό που προτιμώ εγώ) - ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιδιώξω να μιλήσω απευθείας με τον συνάδελφο και να δώσουμε μία κοινή απάντηση στον ασθενή, παρά να λέει ο καθένας το δικό του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ιατρική πολυφωνία οδηγεί σε προβλήματα. Να την αποφύγετε - δεν θα μάθετε περισσότερα, απλά θα μπερδευτείτε.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.