facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Μύτη μωρού μπούκωμα

Ερώτηση από Βάσω(16.05.2018)

“Γεια σας,
θα ήθελα να ρωτήσω...Σε μωρό 20 ημερών κάνει να χρησιμοποιώ τον αποφράκτη otrisalin??? Και πόσες φορές την ημέρα κάνει να βάζω όρο στην μύτη του ;;; ”

Απάντηση από παιδίατρο (16.05.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

τα νεονγά αναπνεόυν υποχρεωτικά απο την μύτη, οπότε εφόσον το μωρό σας μπορεί να φάει και να κοιμηθεί, δεν έχετε κάτι να κάνετε και, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν (και διαδίδουν) πολλοί (ακόμα και επαγγελματίες υγείας), δεν χρειάζεται να βάζετε καθόλου φυσιολογικό ορό.

Οι διάφοροι ήχοι που μπορεί να ακούτε όσο κοιμάται είναι φυσιολογικοί και αναμενόμενοι, λόγω της μικρότατης διαμέτρου των αεραγωγών. Ακόμα και μια ελάχιστη μυξούλα μπορεί να προκαλεί αυτούς τους ήχους, αλλά και πάλι, εφόσον τρώει και κοιμάται άνετα, δεν απαιτείται καμία παρέμβαση απο εσάς.

Εφόσον το παιδί δυσκολεύεται τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε φυσιολογικό ορό (η μάρκα δεν μάς απασχολεί) ΧΩΡΙΣ πίεση, σταγόνα σταγόνα. Συνήθως μισό φυαλίδιο (2,5mL) ανά ρουθούνι είναι αρκετό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε όσες φορές την ημέρα χρειάζεται για να είναι το παιδί ικανό να φάει και να κοιμηθεί.

Απο εκεί και πέρα -- παρακαλώ ΜΗΝ βάζετε στην μύτη του παιδιού σας φυσιολογικό ορό (ή οτιδήποτε άλλο) χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητο. Η διακρής χρήση φυσιολογικού ορού μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον βλεννογόνο της μύτης, με ταποτέλεσμα να ακούγεται σαν να έχει το παιδί εκκρίσεις (ενώ δεν έχει), εμείς να βάζουμε περισσότερο ορό, χειροτερεύοντας το πρόβλημα.

Όσο χρειάζεται, μόνο όταν χρειάζεται ΧΩΡΙΣ πίεση.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.