facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μωρό 3 μηνών δεν τρώει

Ερώτηση από androzoul (04.04.2018)

“Καλημέρα σας,
το μωράκι μου την Κυριακή γίνεται 3 μηνών στο 24ωρο μέχρι στιγμής τρώει καλά περίπου 800 ml αλλά να σας περιγράψω τι γίνεται.. το τελευταίο του γεύμα είναι 10 με 10.30 και η μόνη φόρα που τρώει 180... δεν ξυπνάει καθόλου μέσα στη νύχτα για να φάει και στις 6 με 7 ώρες τον ξυπνάω εγώ με το ζόρι για να φάει και τρώει 40 με 60ml. Μετά συνεχίζει τον ύπνο του και στις 4 ώρες πάλι δεν τρώει καλά.. δεν ξυπνάει για να φάει δλδ ένα 12ωρο σίγουρα. Δεν τον έχω αφήσει βεβαία να δω πότε θα ξυπνήσει από τις 10 το βράδυ.. Το βάρος του είναι 6300. Μήπως να μην το ξυπνάω? Όταν είναι ξύπνιο με προσπάθεια βέβαια να ξυπνήσει το πρωί για να παίξουμε, τρώει 120 περίπου κάθε 3ωρο αλλά πολλές φορές κάνει πολύ ώρα να το φάει.. όρεξη έχει μόνο στο τελευταίο του γεύμα το βράδυ... είναι δυνατόν ένα 12ωρο σίγουρα να κοιμάται και να μην τρώει? Μπορώ να σας στείλω αναλυτικά και το τι τρώει στο 24ωρο.”

Απάντηση από παιδίατρο (04.04.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

σίγουρα δεν πρέπει να ξυπνάτε το μωρό σας για να φάει. Αντ' αυτού, να είστε ευτυχής που κοιμάται, κι έτσι μπορείτε να κοιμηθείτε και εσείς. Επιτρέψτε στο παιδί σας να αυτορυθμίζεται, να τρώει όποτε θέλει, όσο θέλει, και αφήστε την παρακολούθηση του βάρους του στον παιδίατρό σας. Πετάξτε την ζυγαριά απο το σπίτι, απολαύστε το ήσυχο παιδί σας, και... μην το πείτε ούτε του παπά...

Καλό Πάσχα

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.