facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μωρό και θερμοκρασία δωματίου μέσα στον καύσωνα

Ερώτηση από Μαρία (13.7.2016)

“Καλησπέρα, έχω ένα μωράκι 2 μηνών. Γεννήθηκε τελειόμηνο και χωρίς προβλήματα υγείας. Το πρόβλημά μου είναι η θερμοκρασία του χώρου τώρα το καλοκαίρι. Συνήθως την έχω στους 29-30 βαθμούς με τα παράθυρα ανοιχτά να φυσάει, της κάνω κακό με τόσο υψηλή θερμοκρασία; Με το κλιματιστικό δεν τα πάμε καλά οικογενειακώς και το μωρό όταν το ανάβω (στους 27) φτερνίζεται και παγώνουν τα ποδαράκια του. Τα κλιματιστικά είναι φρέσκο συντηρημένα να προσθέσω... ειδικά τη νύχτα φοβάμαι πολύ το σύνδρομο SIDS. Μπορεί το σωματάκι του να είναι σε οκ θερμοκρασία αλλά το κεφαλάκι του πολύ ζεστό...τι κάνω; Ανεμιστήρα φοβάμαι μη μου κρυώσει... κινδυνεύει το παιδί μου στους 30 βαθμούς;”

Απάντηση από παιδίατρο (13.7.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

την θερμοκρασία των μωρών την ελέγχουμε στο σώμα και όχι στα πόδια (που είναι πάντα πιο κρύα) ή το κεφάλι (που είναι πάντα πιο ζεστό), με την ράχη του χεριού μας. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι 17-21 βαθμούς, με ένα ρουχαλάκι (προσοχή, θερμοκρασία του δωματίου, και όχι η θερμοκρασία που θα βάλετε το κλιματιστικό). Τα παιδιά καλό είναι να μην βρίσκονται απ ευθείας σε ρεύμα αέρα, φυσικού ή άλλου, πολύ δε περισσότερο στο ρεύμα του κλιματισμού, όμως ο τελευταίος είναι ο ιδανικός τρόπος για να επιτύχετε αυτό το 17-21.

Ελπίζω να σάς βοήθησα,”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.